Turnaj Karjala

Česká reprezentace míří na Turnaj Karjala!

Plzeň - Od čtvrtka do neděle osmého až jedenáctého listopadu se střetnou celky České republiky, Finska, Švédska a Ruska v Hartwall Areně.

Ale pozor! Jedno utkání se odehraje v pražské Tipsport areně, konkrétně to mezi domácím celkem a Švédskem. Je symbolické, že se při jubileu střetne reprezentace právě s hokejisty Švédska, kteří jsou jejími nejčastějšími soupeři vůbec a že utkání proběhne v Tipsport aréně, v níž v minulosti dvakrát vybojovala titul světových šampiónů. S mužstvem Tre Kronor sehrála česká resp. československá reprezentace 377 utkání, tj. více než s hokejisty Ruska (311), Finska (286) nebo Kanady (213). Pražská Tipsport aréna byla čtyřikrát dějištěm mistrovství světa, v letech 1972 a 1985 v ní československá reprezentace vybojovala zlaté medaile.

Program turnaje Karjala 2018

Čtvrtek 8. listopadu 2018
17:30 Rusko – Finsko (Helsinky, Hartwall Arena)
18:20 Česko – Švédsko (Praha, Tipsport Aréna)

Sobota 10. listopadu 2018
12:00 Švédsko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Česko (Helsinky, Hartwall Arena)

Neděle 11. listopadu 2018
12:30 Česko – Rusko (Helsinky, Hartwall Arena)
16:30 Finsko – Švédsko (Helsinky, Hartwall Arena)

Nominace a realizační tým

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha.
Asistenti: Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer: Jan Černý.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenérka: Hana Bubníková.
Lékař: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Petr Šulan.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund.

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC Vítkovice Ridera), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec).
Obránci: Jakub Nakládal (Jaroslavl, KHL), Jan Kolář, Michal Jordán (oba Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, FIN), Jan Košťálek, Tomáš Pavelka (oba HC Sparta Praha), Petr Zámorský (Mountfield HK), Jan Štencel (HC Kometa Brno).
Útočníci: Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík, Rudolf Červený (oba Slovan Bratislava, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Brynäs Gävle, SWE), Roman Horák (Växjö, SWE), Jiří Novotný, Dominik Kubalík (oba Ambri-Piotta, SUI), David Tomášek (Jyväskylä, FIN), Hynek Zohorna (Lahti, FIN), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Radim Zohorna (HC Kometa Brno), Radovan Pavlík (Mountfied HK), Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Ridera).