JUN: ZLN - PLZ 1:3

Junioři rozhodli dvojitým K.O. během jedné minuty!

Plzeňští mladíci se po dvou výhrách v minulém týdnu dnes vydali opět do boje, vyrazili do Zlína.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

1:3
0:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 30. Frömel (Chludil) – 39. Dáňa (M.), 48. Borák (M., Kubíček), 48. D. (Matuška). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Rozhodčí: Skopal, Čuňočka – Vašíček, Smetková.

vyloučení
1:3
Využití
1:0
střely na branku
31:28
Diváci
76

PSG Berani Zlín

Synek (Málek) – Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Kaláč, Holba, Dědek, Pilát, L. Heš, Frömel, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Čechmánek, Ramert.

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Pešek, M. Soukup, Hořejší, Beránek, Titlbach, Řehoř, Matuška, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Korytar 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Matyáš Borák 1 0 1 1 0
Adam Buzek 0 0 0 1 0
Josef Dáňa 1 0 1 2 0
Jan Hodinář 0 1 1 2 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Martin Jánský 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Petr Kubíček 0 1 1 1 0
Jan Matuška 0 1 1 2 0
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 2 2 2 0
Dominik Soukup 1 0 1 1 2
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Oba celky vloni spolu svedly šest bitev a úspěšnější byla Škoda, která pokaždé doma zvítězila a nad to jednou i na ledě svého soupeře.

Dnes ovšem lépe začali domácí, když se z rohu až ke Korytarovi vymotal Frömel, plzeňský brankář betony sklapl včas. Následně se sám na brankovišti zjevil Heš, leč bekhendem nezamířil přesně. Poté se osmělila i Škoda, když se Hodinář trhl na levé straně, Synek své barvy podržel. A stejně tak i v závěru úvodní části, když se na levém kruhu dostalo mnoho prostoru Dáňovi.

V úvodu prostřední periody se za beky Plzně při vlastním oslabení dostal Frömel, na poslední chvíli byl ale odzbrojen. Poté se karta obrátila a skóre se již změnilo. Nejprve ještě Čechmánek minul dorážkou poloodkrytou hostující branku, aby vzápětí Šimon Frömel před Korytarem nadzvedl pod břevno pobídku Chludila. Asistent poté sám vypálil, Korytar vyrazil, ale puk odpálili včas do bezpečí modrobílí. Za nedlouho poté objel klec Západočechů Heš a jal se rychle zakončovat, plzeňský brankář připraven. Prostřední dějství nakonec skončilo nerozhodně. Josef Dáňa zavezl kotouč do útočného pásma, zbavil se protihráče, vyměnil si puk se Soukupem a poté bekhendem z osy hřiště překonal Synka.

Závěrečnou dvacetiminutovku načal Čechmánek, který měl před hostující svatyní spoustu času, jeho teč ovšem muž s maskou Škody pokryl. Stejně jako později tvrdou ránu Zavřela a dorážku Nábělka. A tak přišel plzeňský tvrdý dvojdirekt. Nejprve dokonal obrat ve skóre Matyáš Borák, aby za dalších čtyřiačtyřicet vteřin přidal třetí trefu Dominik Soukup. V následné přesilové hře měl dostatek času zamířit Chludil, avšak puk plachtící do horního růžku pokryl Korytar. Více se toho již do dnešního střetnutí nevešlo, modrobílí tak vítězí potřetí v řadě, zítra je navíc čeká další duel - představí se v Olomouci.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): „Přijel další dobrý soupeř, loňský mistr. Mají samozřejmě mladší kádr, ale byli mistry republiky i v dorostu, takže ti kluci prostě hrají dobře, mají dobré návyky, hrají jak stroj, bruslí výborně... ale takový je v podstatě každý soupeř. Soupeř nám odskočil z 1:1 na 3:1 a pak už to bylo těžké. Myslím si, že bohužel rozhodující byl gól na 1:1, tu třetinu jsme měli dohrát na 1:0 pro nás, zápas by se potom vyvíjel jinak. Pak už ve stresu toho utkání jsme odstoupili od některých věcí, které chceme hrát. Každý to chtěl brát na sebe, bohužel to nevedlo k úspěchu. Moc jsme si nepomohli ani v přesilovkách. Věřím, že zítra to utkání zvládneme lépe.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Neměli jsme vůbec dobrý vstup do utkání, první třetinu jsme neměli pohyb, energii a ani chuť hrát s pukem. O přestávce jsme si něco řekli ke hře a přístupu, zlepšilo se to a odměnou nám pak později byly dva góly ve třetí třetině a tři důležité body. V zápase jsme nebyli lepším týmem, spíše šťastnějším.