JUN: OLO - PLZ 5:2

Vítězná série končí, junioři padli v Olomouci

Mladí indiáni dnes po třech výhrách v řadě museli klopit hlavy, ztratili na ledě Olomouce.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

5:2
1:0, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Janech (Sedláček), 27. Kučera (Fasner), 33. Belan (Groch, Sedláček), 36. Janech (Groch), 45. Tomeček (Pigl, Panáček) - 21. Dáňa (M. Soukup, Kubíček), 56. Dáňa (Borák, M. Soukup). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

Rozhodčí: Vrba, Grygera – Kráľ, Viskot.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
střely na branku
38:22
Diváci
35

HC Olomouc

Nowak (Frgál) – Groch, Tomiga, Sedláček, Panáček, Kočí, Drábek – Tomeček (A), Janech, Kusak – Kuchta, Havel, Belan – Lichner, Matašovský, Hradil – Fasner (A), Kučera (C), Pigl.

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) – Buzek, Skok, Hodinář, Jiříček, Kubíček (A), Jánský, Houdek – Titlbach, Pešek, Dáňa (C) – D. Soukup, Hořejší, M. Soukup – Mazanec (A), Beránek, Kaiser – Matuška, Borák, Kučera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Korytar 60 38 5 33 86,84 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 -1 0
Matyáš Borák 0 1 1 0 0
Adam Buzek 0 0 0 -3 0
Josef Dáňa 2 0 2 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -2 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 1 1 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Jan Matuška 0 0 0 -3 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 2
Jan Skok 0 0 0 0 4
Marek Soukup 0 2 2 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -2 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0

komentář

V loňské sezóně se oba celky potkaly dvakrát a pokaždé s přehledem zvítězila Škoda. Dnes byl ovšem vstup do utkání lepší ze strany Hanáků. Hned v úvodu od modré dvakrát pálil Groch, ještě na brankovišti dorážel Hradil, avšak touš nakonec skončil nad. Pak se již skóre měnilo, když Sedláček oslovil jmenovce Patrika Janecha, který zamířil milimetrově přesně. O rychlou odpověď se snažil Kaiser, který se zleva protáhl až na kruh, jenže mířil až příliš přesně - do tyče. Další gólovku ve vyrovnání neproměnil Dominik Soukup, který pláchl v oslabení všem na ledě, Nowak totiž sklapl betony včas. Další brankovou konstrukci zase zapsal Dáňa, když na brankovišti zkusil kličku do bekhendu.

Z prostřední periody uběhlo pouze třináct vteřin a byl to právě Josef Dáňa, který z mezikruží div neprotrhl síť. Jenže brzy na to podnikli rychlý výpad Fasner se zakončujícím Janem Kučerou a Olomouc byla znovu o krok napřed. Do trháku se domácí brzy na to dostali zásluhou Jakuba Belana, jenž se prosadil z pravého kruhu. Když pak před druhou sirénou ještě rozvlnil síť opět Patrik Janech, měla před sebou Plzeň již hodně těžký úkol.

Poslední její naděje navíc na začátku závěrečné dvacetiminutovky uťal Michal Tomeček, který se trhl po pravé straně. Korigování měl na holi Josef Dáňa, z brankoviště rozvlnil síť pouze z boku. Druhou trefu v utkání ale nakonec přeci jenom zapsal, když o chvilku později udal výsledku definitivní podobu. Příští hrací týden se indiáni představí v pátek a sobotu na svém ledě! Přivítají Liberec a Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Upozorňovali jsme hráče na dobrý vstup do utkání, měli důkladnou přípravu na videu, ale bohužel to bylo úplně k ničemu. Soupeř měl v prvních minutách snad tři šance ke skórování a my byli jen sparingem. Opět jsme vůbec neměli pohyb, projížděli souboje a neměli zodpovědnost ve hře. Vše vyvrcholilo vedoucím gólem soupeře... Po této hluché pasáží jsme se po polovině první třetiny herně zvedli a soupeře přehráli, vytvořili si pět jasných gólovek, ale bohužel dali z toho dvě tyčky, neproměnili dva samostatné nájezdy a netrefili prázdnou bránu... Tady se zápas poprvé lámal, měli jsme rozhodnout... Nicméně jsme skvěle vstoupili i do druhé třetiny a po pár vteřinách vyrovnali. Přebírali jsme iniciativu, ale pak dal soupeř gól na 2:1, dostal přesilovky a my vypadli ze hry. Navíc nám tam spadly další dva velmi laciné góly na 1:4 a bylo prakticky po zápase. Mrzí mě, že hráči k tomu přistoupili takto laxně, ten projev se mi vůbec nelíbil. Navíc tam bylo strašné množství ztrát kotoučů, odskočených puků, špatných přihrávek i řešení. Někteří hráči nesplňují absolutně nic z toho, co požadujeme. Přijdou změny v sestavě, přijdou noví hráči. Takto to nejde.