JUN: PLZ-OLO 3:4 pp

Junioři mají bod po bitvě s Olomoucí

Indiáni ve druhém zápase po reprezentační pauze přivítali na svém ledě Hanáky. O vítězi muselo rozhodnout až prodloužení.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

3:4p
0:1, 2:1, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 23. Mazanec (Borák), 29. Borák (Benák, Dáňa), 41. Kubíček (Eichler, Borák) – 5. Hradil (TS), 26. Fasner (Matašovský, Tomeček), 46. Belan (Kočí), 65. Tomeček (Matašovský). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:2, 3:4.

Rozhodčí: Bejček, Červenka – Horažďovský, Dědek

vyloučení
4:5
Využití
1:1
střely na branku
32:26
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Jansa (Bočan) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Remeš, M. Soukup, Kučera, Benák, Kreuzman, Dáňa

HC Olomouc

Nowak (Frgál) – Drábek, Sedláček, Dvořák, Panáček, Tomiga, Compel, Kočí – Lichner, Kučera, Hradil, Janech, Belan, Matašovský, Tomeček, Fasner, Vodlan, Kusak, Pigl, Ruda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 65 26 4 22 84,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 1 2
Matyáš Borák 1 2 3 2 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 2 2 1 0
Josef Eichler 0 1 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 1 0 1 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 0 1 -1 2
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Alexandr Remeš 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první zahrozil Tomeček, který jel sám na Jansu. Domácí brankář s jeho střelou neměl žádnou práci, neboť neletěla k brance. Jako další střílel Dominik Soukup, ten svoje štěstí zkoušel ihned po buly z levého kruhu, brankář hostů byl však připraven a puk ponechal ve své lapačce. Poté to byl opět Tomeček a opět jel sám na gólmana indiánů, tentokrát zasáhl jeho betony. Na to přišlo trestné střílení Hanáků. O první branku se postaral Radim Hradil. Pak nahrával Kreuzman z levého kruhu před branku Korčákovi, ale kotouče se zmocnili Olomoučtí. Následně od modré pálil Sedláček, domácí strážce svatyně si se střelou poradil a kotouč podržel v lapačce. V závěru třetiny vystřelil od modré čáry Dominik Soukup, stejně jako domácí brankář i gólman hostů ponechal puk v lapačce.

Hned ve druhé minutě srovnali indiáni krok zásluhou Aleše Mazance. Tomu se podařilo dostat touš za Nowaka po souhře s Borákem. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Po konci přesilové hry se za Jansu trefil Matyáš Fasner. Následně dostal před branku přihrávku Matyáš Borák a skóroval. Na to střílel Mazanec, ale kotouč se od brusle odrazil do ochranné sítě. Pak poslal Hodinář puk na Peška před bránu, jeho střela zasáhla Nowaka.

V první minutě dostal před branku přihrávku od Eichlera z levého kruhu Petr Kubíček a rozvlnil síťku za olomouckým brankářem. Na druhé straně se pokoušel vyrovnat Kočí, jenž střílel z pravého kruhu, puk ale skončil v ochranné síti. Srovnat skóre se podařilo za chvíli Jakubovi Belanovi, kterému přihrával k levé tyčce Václav Kočí. Za chvíli přihrával Benák Hodinářovi, tomu střela nevyšla. Pak neproměnil Radim Hradil trestné střílení a utkání po základní hrací době skončilo nerozhodně. V prodloužení se sám před Jansou objevil Michal Tomeček a Hanáci tak slavili vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Mám dvě hlediska. První hledisko je to, že v zápase, kde máme snad patnáct jasných gólových šancí a nedáme góly. To jde samozřejmě za námi, že si těmi góly nepomůžeme, a to jak v přesilových hrách, tak i ve hře pět na pět. Tohle byl zápas na sedm gólů úplně bez diskuze. Druhé hledisko - máme ve hře moc individuálních chyb. Ty chyby vychází buď z velkého ega hráčů nebo z jejich nekvality. Ale ve výsledku je to úplně jedno, protože těch chyb je tam spoustu, a proto nám nefunguje hra. Proti tomu není žádný systém. Pokud individuální chyby dělají všichni hráči, tak je to tahle podívaná.“