JUN: PLZ- LIB

Junioři opět v repríze loňského finále ulovili Tygry!

Mladí indiáni se poprvé v novém roce představili před svými fanoušky. A hned se jednalo o reprízu jarního extraligového finále!

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:1
2:1, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Dáňa (Borák, M. Soukup), 15. Kubíček (Borák, M. Soukup), 22. D. Soukup (Remeš), 28. Dáňa (D. Soukup, Kubíček) – 1. Fiala (Jansa, Pérez).
Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Rozhodčí: Svoboda, Kosnar - Rubáš, Tvrdík.

vyloučení
5:3
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
36:30
Diváci
47

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Jansa) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Hodinář – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Kučera, Benák, Remeš, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Krátký) – Patzelt, Ehrenberger, Duschka, Hladík, Meisel, Culek, Koštoval – Špilka, Bačkovský, Jansa, Fiala, Hois, Pérez, Kříž, Janta, Przybyla, Plos, Brouček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 1 0
Matyáš Borák 0 2 2 0 0
Adam Buzek 0 0 0 1 0
Josef Dáňa 2 0 2 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 1 2
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 1 1 2 2 0
Jan Kučera 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Alexandr Remeš 0 1 1 1 0
Jan Skok 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 2 2 0 4
Dominik Soukup 1 1 2 2 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Hned v úvodu střetnutí se po chybě v domácí rozehrávce dostal k zakončení z mezikruží Pérez a jeho dílo zkázy pro Plzeň dovršil dorážkou z brankoviště Samuel Fiala. Vzápětí si v početní výhodě najel od modré až na spojnici kruhů Koštoval, Lokajíček svůj tým podržel. To Západočeši svou přesilovku využili, když po velkém ostřelování nakonec po příhře prakticky před prázdnou vyrovnal Josef Dáňa. Poté si najel Skok na vrchol levého kruhu a tvrdě vypálil, Hambálek vyrazil ramenem. Remízový stav nakonec do přestávky nevydržel, když se po rychlém protiútoku radoval Petr Kubíček.

Prostřední část načal opět Fiala, tentokrát ale z mezikruží rozvlnil síť pouze z boku. Toho využil Dominik Soukup, který po otočení hry udeřil z pravého kruhu. Poté se zaskvěli oba gólmani, kteří čelili po křižné příhře ráně z první. Škoda musela posléze do čtyř a děly se věci. Po dobrém napadání nejprve navýšil náskok svých barev Josef Dáňa, vzápětí se sám na Lokajíčka řítil Kříž, jeho ránu muž s maskou Škody vyrazil na tyč. Před druhou přestávkou se před něj ještě natlačil zprava Brouček, mezírku mezi betony ale nenašel.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval kličkovanou od zadního mantinelu k levé tyči Korčák, Hambálek prostor u ní zaplnil. Poté vyslal do sóla Dominik Soukup Benáka. Ten zkusil rychlou střelu pod břevno, Hambálek vyrazil. Nevedlo se v úniku ani Przybylovi, ten zase hledal místečko mezi betony. Když si na domácího brankáře za nedlouho poté nepřišel ani Fiala z mezikruží, mohli se indiáni radovat z cenné výhry a i faktu, že na Liberec v repríze loňského finále vyzráli i popáté v sezóně. Již zítra hrají Plzeňští opět doma, od 13:00 hostí Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Čtrnáct dní jsme teď pracovali na určité věci, kterou jsme chtěli vidět v zápase. Malinko se to tam již objevuje, takže to zlepšování od nás je sice pomalé, ale je tam. Dneska se to ovšem pro nás nevyvíjelo dobře. Do obou třetin jsme vstoupili špatně, vždycky tam od první lajny byla gólovka soupeře. Ovšem otočili jsme to a bylo to od nás poté slušné. Nechci dneska kritizovat, protože to bylo zasloužené vítězství. Nám zachytal výborně gólman, teď se ale již musíme připravit na zítra a vítězství potvrdit.“

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Dneska Plzeň vyhrála zaslouženě, za vítězstvím si šla více než my. Sice jsme do zápasu dobře vstoupili prvním střídáním, ale paradoxně ten gól byl možná na škodu. Polevili jsme a Plzeň nás dvě třetiny přejela. V poslední části jsme to srovnali, ale to již bylo pozdě. Plzeň vedla 4:1 a pohlídala si to.“