JUN: LIB - PLZ 2:4

Junioři i podruhé v přípravě skolili Tygry!

Mladé pušky dnes v repríze jarního finále i podruhé v přípravě vyzrály na Liberec, když si již prakticky do poloviny duelu vypracovaly tříbrankový náskok.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:4
0:2, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 38. Lysonek (Janata, J. Pérez), 41. Matas (J. Pérez) - 3. Eichler (Buzek), 6. Kučera (Kreuzman), 33. D. Soukup (M. Soukup, Eichler), 45. Kučera (Kreuzman). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Vyšší tresty: Fiala - Eichler, Mazanec 5+DKU

vyloučení
2:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
Diváci
58

Bílí Tygři Liberec

Kratký (Hambálek) - Koštoval, Patzlet, Hladík, Culek, Duschka, Jakubec, Meisel, D. Pérez, Przybyla, J. Pérez, Matas, Janata, Brouček, Jansa, Lysonek, Fiala, Vološín, Bačkovský.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Korytar) - Eichler, Kubíček, Hodinář, Buzek, Jiříček, Houdek, Skok, Mazanec, Borák, Eremiáš, Dáňa, M. Soukup, D. Soukup, Korčák, Titlbach, Beránek, Pešek, Kučera, Kreuzman, Řehoř, Kaiser, Hořejší.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Předposlední duel přípravy byl ve znamení reprízy jarního finále. To ovládli Plzeňští, stejně tak první letní duel v aktuální sezóně, kdy doma zvítězili 7:2. I dnes začali skvěle. Již ve třetí minutě otevřel skóre Eichler, o chvilku později dobrý vstup do utkání potvrdil Kučera. Hosté následně museli dvakrát v rychlém sledu do oslabení, situaci ovšem zvládli, stejně jako v závěru třetiny domácí.

Prostřední periodu odšpuntovali znovu Západočeši, již na tříbrankový rozdíl upravil Dominik Soukup po kombinaci s jmenovcem Markem. Diváci v této části viděli hned tři tresty do konce utkání, dva za bitku Fialy s Mazancem. A také využitou početní výhodu Liberce, když těsně před sirénou dal svým barvám naději Lysonek.

Navíc ihned po návratu z šaten udeřil Matas a drama bylo na světě. Jenže Škoda si již vítězství vzít nenechala, definitivní podobu výsledku brzy na to dal Kučera. Svěřence kouče Vojana čeká před ligou již pouze generálka s Pískem, který v prvním vzájemném měření sil skolili 10:3. Celkově mají indiáni v přípravě bilanci 6:4, pomyslně bez bodů ale z ledu odcházeli pouze dvakrát.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „S Libercem jsou to vždy dobré zápasy. Hraje se nahoru dolů, má to tempo, nasazení... Myslím, že jsme podali celkem slušný výkon, přesto tam bylo i dost chyb. Bohužel individuálních chyb, o kterých se s hráči často bavíme... Měli jsme dnes poměrně dost šancí, které měly jednoznačně skončit gólem, ale my jsme je neproměnili. Skóre mohlo být vyšší. Na druhou stranu, i náš gólman měl dost těžkých zákroků. Výhra nás těší, ale samozřejmě kromě vlivu na sebevědomí to nic moc neřeší. Zítra máme poslední zápas v přípravě, potřebujeme vše vyladit a dobře se připravit na ligu.“