JUN: PLZ - LIB 7:2

Junioři v repríze jarního finále rozsápali Tygry!

Plzeňští junioři si zapisují dosud nejvyšší výhru v přípravě, paradoxně proti svému jarnímu finálovému soupeři.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

7:2
2:0, 3:1, 2:1

Branky a nahrávky: 3. Kaiser (Řehoř), 20. Kubíček (Eremiáš, Eichler), 32. Pešek (Eichler, Korčák), 33. Borák (Hodinář, Soukup), 39. Hořejší (Korčák), 56. Hořejší (Jánský), 60. Eremiáš (Hodinář) - 22. Koštoval (Vodlan, Jenčovský), 46. Jenčovský (Przybyla). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.

vyloučení
6:9
Využití
4:1
V Oslabení
0:0
Diváci
34

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) - Kubíček, Eichler, Houdek, Buzek, Hodinář, Skok, Jánský, Mazanec, Borák, Soukup, Dáňa, Eremiáš, Beránek, Pešek, Kučera, Korčák, Řehoř, Kaiser, Hořejší.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Krátký) - Koštoval, Rybář, Patzlet, Culek, Meisel, Duschka, Ehrenberger, Vodlan, Jenčovský, Przybyla, Lysoněk, Fiala, Janata, Hois, Pérez, Matas, Jansa, Kofroň, Bačkovský.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Oba celky se potkaly poprvé od jara, kdy svedly velkou finálovou bitvu. V ní se nakonec radovali indiáni, přestože v sérii ztratili vedení 2:0 a 3:1 na zápasy.

A lépe Západočeši začali i dnes, když již ve třetí minutě otevřel skóre Kaiser. Následnou početní výhodou domácí svůj náskok nenavýšili, to až jednačtyřicet vteřin před úvodní sirénou zásluhou Kubíčka.

Jenže hned po devětašedesáti sekundách prostředního dějství dal svým zásahem naději svým barvám Koštoval. Škoda poté ustála oslabení, aby následně ve třech výhodách sama udeřila. Postupně se prosadili Pešek, Borák a Hořejší. Plzeň tak vedla 5:1 a čtyři góly vstřelila v přesilových hrách.

Zkraje závěrečné dvacetiminutovky hosté snížili Jenčovským, avšak více již s utkáním nenadělali. Naopak. Branek jako trpaslíků zkompletovali znovu Hořejší a Eremiáš.

Úřadující mistři tak v přípravě zapisují třetí vítězství v řadě, příští týden je čekají duely v Písku a Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Slušný zápas, utkání se výsledkově zlomilo ve druhé třetině, kdy jsme proměnili rychle tři přesilovky za sebou. Nicméně jsme v zápase měli i výpadky - pasáže, kdy jsme vypadli z role a Liberci se dařilo nás přehrávat. Bojujeme trošku s nekvalitou na hokejce, snad se to bude zlepšovat.“