JUN: PLZ - LIT

Junioři velkou přestřelku ztratili v nájezdech

Mladí indiáni se podruhé během dvou dní představili před svými fanoušky, po západočeském derby hostili Litvínov.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:5sn
0:1, 2:2, 2:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 29. D. Soukup (Remeš, Buzek), 32. Soukup (Eichler, Remeš), 42. Benák (Hodinář, Titlbach), 43. Titlbach (Korčák, Kubíček) – 9. Postl (Hocelík, Slavík), 34. Svoboda (Hora), 34. Bednařík (Svoboda, Maštalířský), 50. Hocelík (Slavík), rozh. náj. Maštalířský.
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:5.

Vyšší tresty: Kreuzman a Eichler (PLZ) TH

Rozhodčí: Sýkora, Domský – Horažďovský, Dědek.

vyloučení
7:7
Využití
1:3
V Oslabení
1:0
střely na branku
44:39
Diváci
54

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Houdek, Dolhý, Skok, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář – Mazanec, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Kučera, Benák, Remeš, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

HC Verva Litvínov

Čermák (Kubík) – Bystřický, Vyhlídal, Janda, Hora, Hocelík – Postl, Dej, Ekrt, Špaček, Maštalířský, Bednařík, Svoboda, Slavík, Vopat, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 65 39 4 35 89,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 -1 0
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 1 1 1 2
Josef Dáňa 0 0 0 0 2
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Josef Eichler 0 1 1 1 25
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 25
Petr Kubíček 0 1 1 1 2
Jan Kučera 0 0 0 0 2
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 1 0
Alexandr Remeš 0 2 2 1 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 2 0 2 1 0
Adam Titlbach 1 1 2 1 2

komentář

Jako první v utkání v přesilové hře zahrozil Slavík, jenž si povyjel zpoza branky před ní, Vondraš zakročil ramenem. Poté již ve čtyřech Škoda situaci neustála. Ondřej Postl vlétl do pásma po levé straně a se štěstím u tyče přehodil hřbet lapačky domácího brankáře. Vyrovnání měl na čepeli Dáňa, který pálil z mezikruží, avšak nemířil přesně. Čermák navíc nic neviděl a ani nereagoval. Z osy hřiště to po chvilce zkoušel pár kroků za modrou Hodinář, to se již gólman Vervy činil vyrážečkou.

V prostřední části hosté nejprve nevyužili krátkou početní výhodu pět na tři, v jejím dozvuku navíc inkasovali, když mezi betony zakončil svůj únik Dominik Soukup. Vrátit vedení svým barvám mohl po chvilce Maštalířský, leč z pravého kruhu mířil až příliš přesně, do levé tyče. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Při hře ve čtyřech chybovala Verva v rozehrávce, z pravého kruhu vypálil Eichler a dorážkou se prosadil opět Dominik Soukup. Ale i Severočeši měli připravené dvojité KO. Nejprve se z mezikruží prosadil do pravého horního růžku Tadeáš Svoboda, aby za jednatřicet vteřin levý vymetl zblízka Jakub Bednařík, jemuž zpoza branky před ní přihrál právě střelec předchozího gólu.

Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky využil početní výhodu Adam Benák, Škoda se tak prosadila v oslabení, při hře ve čtyřech i v přesilové hře. Další obrat v tomto utkání brzy na to zajistil Adam Titlbach, který se trhl na levé straně a uspěl střelou z kruhu. Jenže drama pokračovalo, když i hosté zásluhou Jana Jandy brzy využili přesilovou hru.

Vše tak nakonec rozsekly až samostatné nájezdy, přestože prakticky celé prodloužení odehrála Škoda v oslabení. Ty rozhodl Matěj Maštalířský, celkový poměr úspěšných střelců byl 1:2.

Foto: Ronald Hansel

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Nebudu hodnotit hokej, ale disciplínu. Je to stále stejná písnička - nesmyslné fauly pořád dokola a dokola, pak nemáme vůbec šanci hrát hokej. Celé utkání je rozmlácené vyloučeními, navíc dostaneme dva tresty ve hře za nesmyslné fauly. To je totální nedisciplína a budeme z toho vyvozovat důsledky, protože jinak se nepohneme dál.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „My jsme rádi za dva body, včera jsme na Spartě totiž neodehráli dobrý zápas a byli jsme tak zvědaví, jak se k tomu dnes kluci postaví. Odbojovali jsme to, pomohly nám přesilovky. Vedli jsme, dvakrát jsme se vraceli do zápasu, bylo to vyrovnané. O nájezdech všichni říkají, že je to loterie.“