DOR: HVP - PLZ 3:7

Dorost i podruhé v sezóně zhasl pražskou Hvězdu!

První část sezóny Extraligy dorostu se přehoupla do své druhé poloviny plzeňské mladé pušky tak podruhé změřily síly s Hvězdou Praha a i tentokrát ji dokázaly porazit.

HC Hvězda Praha - HC Škoda Plzeň

3:7
1:4, 2:1, 0:2

Branky a nahrávky: 17. Ducháček (Beňo, Vrabec), 21. Dohnal (Štěpánek, Ducháček), 34. Doležel (Beňo, Suk) – 4. Benák, 7. Pittr (Slačík), 8. Pavlák (Fábera, Tolar), 8. Matějka (Benák, Klatovský), 25. Skala (Pavlák), 43. Klatovský (Benák, Matějka), 60. Slačík (Makovec, Pittr).
Průběh utkání: 0:0, 0:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:7.

Rozhodčí: Hacaperka – Štofa, Maňák.

vyloučení
4:4
Využití
0:0
střely na branku
26:52
Diváci
86

HC Hvězda Praha

Vedral (Höhlig) – Holas, Novák, Vrabec, Štefík, Beňo, Foltýn, Houdek – Štípek, Štěpánek, Suk, Doležel, Bláha, Ducháček, Brož, Dohnal, Krejčí, Kulich.

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Mařík) – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Hnát Skala, Kamas – Beran, Benák, Klatovský, Matějka, Pavlák, Pittr, Fábera, Makovec, Hofrajtr, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 40 18 1 17 94,44 0
Lukáš Pavlis 21 8 2 6 75,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 2 0
Matyáš Beran 0 0 0 -2 0
Dominik Fábera 0 1 1 0 0
Jakub Hnát 0 0 0 0 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 1 2 2 0
Petr Kocek 0 0 0 3 0
Petr Makovec 0 1 1 2 2
Jiří Matějka 1 1 2 3 0
Sebastián Pavlák 1 1 2 0 0
Tomáš Pittr 1 1 2 2 0
Hynek Prošek 0 0 0 2 0
Tomáš Skala 1 0 1 0 4
David Slačík 1 1 2 2 0
Vojtěch Tolar 0 1 1 3 0

komentář

Škodovka do utkání vstoupila aktivně, již ve čtvrté minutě zachytil Adam Benák domácí rozehrávku a následně poslal brankáři puk nechytatelně do brány. V polovině sedmé minuty už to bylo o dvě branky, tentokrát do černého zamířil plzeňský kapitán Tomáš Pittr, poté co si s pukem najel od modré čáry mezi kruhy. A to stále nebylo vše. Uběhlo pouhých čtyřicet vteřin, Vojtěch Tolar se prokličkoval až před branku domácího celku, následně oslovil Sebastiána Pavláka, který měl před sebou už jen prázdnou bránu. Plzeň nakonec dokázala vstřelit tři branky během 62 vteřin, již na rozdíl během krátké chvíle zvýšil Jiří Matějka, kterému puk předložil ideálně před poloprázdnou klec Adam Benák. To už bylo na domácího brankáře vše a místo Vedrala nastoupil Höhlig. Snížit mohl následně Jakub Kulich, který se zmocnil kotouče, avšak při rychlém úniku místo zakončení upadl. Nicméně Pražané se v závěru úvodního dějství přece jen dočkali. David Ducháček po hezké přihrávce Beňa poslal puk přesně do levého horního rohu.

Na startu prostředního dějství už se hostující náskok zmenšil pouze na rozdíl dvou branek. Na osu hřiště si zajel Jiří Dohnal a a z mezikruží zadělal na drama. I na plzeňské straně nastala změna v brankovišti, místo Lukáše Pavlise nastoupil Matyáš Mařík. A vzápětí Plzeň dokázala udeřit. Pavlák vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hokejku Tomáše Skaly, který na modré čáře napřáhl a puk zastavila až síťka v brance. Na druhé straně Lukáš Brož pálil z levého kruhu. Poté se ujal ještě odraženého puku, objel branku a zkoušel to u pravé tyčky, Mařík byl ale pozorný. Krátce za polovinou utkání Martin Beňo zavezl kotouč podél pravého mantinelu do útočného pásma, přihrál před branku, kde byl Matěj Doležel, který bekhendem dal zápasu novou zápletku. Indiáni mohli opět bleskově odpovědět, Tomáš Pittr avšak těsně minul domácí branku. Poslední šanci druhé třetiny měl Jiří Matějka, který pálil z levého kruhu do odkryté branky, Höhlig se ale bleskurychle přesunul a předvedl povedený zákrok.

Ani ve třetí periodě nepřestávaly padat branky. Nejprve domácí Štípek netrefil plzeňskou branku, z protiútoku avšak udeřila Škoda. Antonín Klatovský si ujal kotouče a jeho ránu domácí brankář nedokázal zastavit. Následně zahrozil opět domácí Štípek, útočník Hvězdy se prokličkoval až před Matyáše Maříka, ten ho však dokázal vychytat. Pražané se snažili se zápasem ještě něco udělat, do žádné větší šance už je hosté nicméně nepouštěli. Naopak v přesilové hře nebezpečně pálil od modré čáry Jakub Hnát, branku soupeře ale o pár centimetrů přestřelil. Poslední slovo v zápase ale přece jen měla Škodovka, David Slačík dostal křižný pas a následně z hranice pravého kruhu dal výsledku definitivní podobu. Plzeň porazila Hvězdu i ve druhém utkání, tentokrát na jejím ledě vysoko 7:3.



Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Rychle jsme vedli 4:0, ale Hvězda se do zapasu dokázala vrátit. Bylo důležité, že jsme vždy vedli alespoň o dvě branky. Byli jsme v utkaná lepším tymem a zaslouženě vyhráli.“