DOR: KVA - PLZ 2:4

Dorost předvedl v derby parádní obrat a má jistotu play off!

Derby s pořadovým číslo dvě, tentokrát se hrálo v lázeňském městě. Dorostenci plzeňského celku před utkáním věděli, že pokud uspějí, nemůžou skončit v tabulce hůře než čtvrtí, tudíž mít jistotu play off.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

2:4
0:0, 2:2, 0:2

Branky a nahrávky: 25. Šilhan (Postl, Váňa), 26. Záhejský (Wardas) – 30. Benák (TS), 38. Titlbach (Beran, Skala), 49. Makovec (Pittr, Slačík), 57. Pittr (Makovec).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:4.

Rozhodčí: Šmika – Jurak, Maňák.

vyloučení
4:7
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
29:37
Diváci
92

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Oršulák) – Postl, Hynek, Pelikán, Cipko, Holejšovský (C), Dyk – Galnor, Čihař, Poizl, Šilhan, Wardas, Záhejský, Pastor (A), Váňa, Zeman (A).

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Skok – Matějka, Pittr, Makovec, Slačík, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Benák, Pavlák, Titlbach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 0 4
Matyáš Beran 0 1 1 0 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 1 1 2 2 2
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 1 1 2 2 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 1 1 1 4
Jan Skok 0 0 0 0 2
David Slačík 0 1 1 1 0
Adam Titlbach 1 0 1 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0

komentář

Na startu dnešního utkání si hned indiáni zahráli početní výhodu, avšak domácí brankář všechny plzeňské pokusy pochytal. Už při rovnovážném stavu mohl skóre naopak otevřít domácí David Šilhan, který si nabruslil až před Maříka, toho ovšem překonat nedokázal. Plzeňský brankář byl nedlouho poté opět v permanenci, nyní pálil ostře Vojtěch Čihař, Mařík skvěle zasáhl svou lapačkou. Poté proběhly hned tři přesilové hry krátce po sobě, ale ani jedno mužstvo skóre utkání neotevřelo. V závěru první třetiny ještě střílel hostující Antonín Klatovský, Ebenstreit svůj tým podržel a první třetina tak skončila bez branek.

To prostřední dějství nabídlo zcela jiný hokej. Vše načal David Slačík, který prchl domácí obraně, na Ebestreita ovšem nevyzrál. Neuspěl ani na druhý pokus Klatovský, první branku tak vstřelila domácí Energie. Postl zachytil u modré čáry puk, jeho následné nahození tečoval mimo dosah Maříka David Šilhan. Branka Vary nakopla a o minutu později domácí vedli již o dva góly. Přečíslení dvou na jednoho zakončil rychlou střelou nejproduktivnější hráč Karlových Varů Vít Zahejský. Nedlouho poté jeli Energetici dokonce dva na nikoho, Mařík ale svůj tým podržel ve hře o body. V polovině zápasu dostala Plzeň k dispozici trestné střílení, které s přehledem proměnil Adam Benák. Vzápětí se hra vyrovnala. Na konci druhé dvacetiminutovky mohly Vary opět odskočit, avšak paradoxně sami inkasovali v přesilové hře. Adam Titlbach ve vlastním oslabení nabral velkou rychlost a s pomocí tyče srovnal na 2:2.

Poslední třetinu odšpuntoval Matyáš Beran, který napřáhl ke střele z osy hřiště, Ebensttreit držel domácí celek. Čekalo se na osudovou chybu a tu nakonec udělala Energie. Nejprve Pelikán od modré čáry neprostřelil Matyáše Maříka, z protiútoku nabil kapitán Škody Tomáš Pittr Petru Makovcovi, který ostrou ranou zařídil velký obrat v utkání. Domácí se pochopitelně snažili vyrovnat, blízko k tomu měl Vít Zahejský, avšak ten ač byl zcela sám v útočném pásmu, stav nesrovnal. Indiáni poté dostali k dispozici další přesilovou hru, tu se jim sice využít nepodařilo, avšak osm vteřin po jejím uplynutí přece jen skórovali. Tentokrát Makovec přihrál v útočném pásmu Tomáši Pittrovi, který dal výsledku definitivní podobu. Závěr už si Škoda zkušeně pohlídala, po výhře v Karlových Varech má Plzeň jistotu, že neskončí po první fázi sezóny hůře než čtvrtá, tudíž již na konci října mají indiáni jistotu play off.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „První půle byla z naší strany velmi slušná. Bohužel soupeř soupeř srovnal dvě góly z brejku, jeden z nich byl ještě ve vlastním oslabení. Obrovským zklamáním byla třetí třetina, kdy se mužstvo kvůli jisté elitní čtyřce na utkání úplně vykašlalo na zápas, čímž bych chtěl pogratulovat soupeři.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Byl to vyrovnaný hokej. Na začátku druhé části jsme promarnili několik šancí, kdy jsme mohli jít do vedení. Ale dokázali jsme srovnat a to je váhra cennější, že se nám podařilo otočit nepříznivý stav.“