DOR: PLZ - KVA

Dorost doma poprvé bez bodu

Ve čtvrtek se obě mužstva proti sobě utkala v lázeňském městě, dneska přišla na řadu odveta, avšak ani ta plzeňským dorostencům nevyšla.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

3:5
2:0, 1:3, 0:2

Branky a nahrávky: 1. Klatovský (Úbl, Prošek), 18. Pittr (Makovec, Beran), 24. Makovec (Beran, Pittr) – 30. Wardas (Poizl, Dyk), 31. Váňa (Kožík, Čihař), 32. Čihař (Galnor), 60. Váňa (Záhejský), 60. Čihař (Wardas).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:5.

Rozhodčí: Turhobr – Hošťálek, Kaiser.

vyloučení
2:2
Využití
0:1
střely na branku
27:40
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Kamas – Pittr (C), Makovec (A), Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Slačík.

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Oršulák) – Postl (A), Kůrka, Pelikán, Cipko, Mähler (C), Dyk – Poizl, Wardas, Váňa, Galnor, Kožík, Čihař, Záhejský, Zeman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 39 4 35 89,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 2 2 0 0
Martin Černý 0 0 0 1 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 -2 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 2
Petr Makovec 1 1 2 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 1 1 2 0 0
Hynek Prošek 0 1 1 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 2
Matyáš Úbl 0 1 1 -1 0

komentář

Škodovka chtěl hned od úvodní vteřin zapomenou na nepovedené čtvrteční utkání. Antonín Klatovský hned po pár vteřinách jel sám na brankáře, bekhendovou kličku avšak nedotáhl do zdárného konce. Poté se puk nicméně dostal na modrou čáru, Hynek Prošek ho vrátil před Ebenstreitat a odražený puk na druhý pokus Antonín Klatovský již poslal na místo určení. Stejný hráč mohl o minutu později vstřelit další branku, tentokrát soupeřovo klec ale přestřelil. Vary korigovaly šancí Záhejského z levého kruhu, tam ovšem brankáři Škodovky velké starosti nenadělala. Hosté se vzápětí neprosadili ani z početní výhody, ojedinělou šanci Galnora opět kryl Matyáš Mařík. Za to indiáni mířili do černého. Petr Makovec si nabruslil na osu hřiště, jeho tvrdou ránu Ebenstreit opět jen vyrazil a pohotový Tomáš Pittr si následně věděl, co s kotoučem provést. Po první třetině tak vedla Plzeň zaslouženě o dvě branky.

I do druhé periody vstoupila Škoda pravou nohou. Domácí byli lepší a po zásluze byli odměněni další brankou. Matyáš Beran našel na levé straně rozjetého Petra Makovce, plzeňský forvard se záhy dostal až před brankáře, kterému puk hodil krásně pod horní tyčku. Další velkou příležitost měl o minutu později Jiří Kamas, který byl sám na pravém kruhu, avšak zařízení minul. Antonín Klatovský o pár chvil později vyšachoval celou obranu Karlových Varů, celé akci chyběla jen třešnička na dortu v podání gólu. A tak přišel trest, a ne jeden. V polovině utkání Maříkovi propadl puk za svá záda a než se stačil otočit, puk do sítě dorazil Viktor Wardas. Uběhla necelá minuta, Vojtěch Váňa si vzal ve středním pásmu odražený kotouč, který poté z pravého kruhu vyslal nechytatelně do brány. A za 61 vteřin bylo dokonce vyrovnáno. Vojtěch Čihař po přihrávce Galnora znovu propálil bezmocného plzeňského brankáře. Jiří Hanzlík na zlou dvouminutovku zareagoval oddechovým časem a Škoda se následně vrátila ke své hře. Ztracené vedení mohl vrátit Antonín Klatovský, puk si nicméně našel Ebenstreit ve své lapačce.

Začátek posledního dějství se nesl v opatrném duchu, na hráčích bylo vidět, že se nikdo nechce dopustit osudové chyby. První větší příležitost měl Tomáš Pittr, který soupeře obral o kotouč a záhy se snažil zasunout puk u druhé tyče, Ebenstreit se nicméně stačil včas přesunout. O dvě minuty později se do další šance řítil Antonín Klatovský, ten nejprve neuspěl z levé strany, následně ani z pravé. Petr Makovec si zase našel odražený kotouč mezi kruhy, jeho dorážka ale trefila jen gólmana do hrudi. A tak přišlo, co si nikdo z domácích fanoušků nepřál. Hosté dostali v samotném závěru k dispozici přesilovou hru, Mařík stačil pouze ránu Záhejského a dorážející Vojtěch Váňa završil obrat. Dvě vteřiny před koncem posléze ještě trefil prázdnou bránu Vojtěch Čihař. Plzeň byla v zápase lepším celkem, avšak hraje se na góly a tam byly Vary úspěšnější.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Z mého pohledu vyrovnaný zápas, který jsme si nechali utéct výsledkově mezi prsty. V polovině zápasu dostaneme tři góly za dvě minuty, když jsme v pěti hráčích před naší brankou a přesto necháme hráče volné v bezprostřední blízkosti. Naše výkony jsou jako na houpačce. Hodně chyb ve hře, ale to zřejme k dorosteneckému hokeji patří.“

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Věděli jsme, že po domácím zápase to bude extrémně těžká odveta, což se nakonec potvrdilo. Do zápasu jsme vstoupili jak mistři světa, Plzeň toho využila a rychle vedla 3:0. V polovině utkání jsme konečně začali hrát a povedlo se nám vyrovnat. Ve třetí třetině se poté čekalo na chybu, ty byly na obou stranách, ale až nám se povedlo v poslední minutě dát gól a to rozhodlo o tom, že bereme tři body.“