DOR: KVA - PLZ

Dorost v derby tvrdě narazil, v sobotu je na řadě odveta

Jak skvěle plzeňští dorostenci zakončili loňský rok, tak stejným způsobem vstoupili do toho nového. Na úvod si v hlavním městě totiž poradili se Spartou i Slavií. Nyní přichází na řadu dvojduel s Karlovými Vary. Dnes se hrálo v lázeňském městě.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

8:1
2:0, 2:0, 4:1

Branky a nahrávky: 8. Čihař (Záhejský, Galnor), 15. Dyk (Slavík, Pelikán), 29. Čihař, 36. Mähler (Váňa, Záhejský), 47. Záhejský (Wardas, Pelikán), 49. Záhejský (Mähler, Galnor), 55. Čihař (Galnor), 56. Dyk (Záhejský, Váňa) – 46. Hofrajtr (Klatovský, Úbl).
Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 8:1.

Rozhodčí: Dyršmíd – Belko, Pěkný.

vyloučení
4:3
Využití
2:0
střely na branku
32:28
Diváci
56

HC Energie Karlovy Vary

Ebenstreit (Oršulák) – Kůrka, Pelikán, Postl (A), Mähler (C), Dyk – Váňa, Čihař, Galnor, Kožík, Záhejský, Wardas, Slavík, Poizl.

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Mařík) – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Kamas – Pittr (C), Makovec (A), Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pavlis 60 32 8 24 75,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -5 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Dominik Fábera 0 0 0 -2 0
Aleš Hofrajtr 1 0 1 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -2 0
Antonín Klatovský 0 1 1 0 2
Petr Kocek 0 0 0 -3 0
Petr Makovec 0 0 0 -4 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -4 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 2
Matyáš Úbl 0 1 1 1 2

komentář

Jako první v zápase zahrozil domácí Dyk, Pavlis v plzeňském brankovišti si nicméně svou bližší tyčku pohlídal. Na druhé straně zase obránce Vojtěch Tolar orazítkoval jen beton gólmana Energie. O pár vteřin rovněž betonem zastavil ránu od modré čáry Ebenstreit. Nedlouho na to si Energie zahrála první početní výhodu a tu nakonec také dokázala využít. Vojtěch Čihař se dostal ke kotouči a prudkou ranou otevřel skóre utkání. Vyrovnání měl na hokejce Jiří Matějka, který se ocitl sám před gólmanem, ránu mu však nesedla dle představ. Vzápětí šla Plzeň opět do čtyř a i druhou početní výhodu domácí dokázali zužitkovat. Kryštof Dyk si najel do předbrankového prostoru a následnou ránou se nemýlil. Bleskově snížit se pokoušel kapitán Tomáš Pittr, plzeňský útočník už se chystal jet sám na bránu, avšak vše nakonec zhatil ofsajd. A když Klatovského střela skončila jen u Ebenstreita, odcházeli do šaten Plzeňané s dvoubrankovou ztrátou.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupila Škodovka s velkou vervou, Matyáš Beran střílel sám z kruhu, z nadějné situace ale gól nevytěžil. Lépe si nevedl ani Jiří Matějka, který z ideální pozice zase pálil jen vedle brány. Plzeňský brankář Pavlis zase jen vyrazil ránu Záhejského, naštěstí pro něj ale nikdo nedorážel. Karlovy Vary vzápětí ale přece jen svůj náskok navýšily. Svou druhou branku dokázal vstřelit Vojtěch Čihař. Indiánům se nedařilo, do zakončení se dostal znovu Matyáš Beran, na brankáře nicméně nevyzrál. Naopak Energetikům vyšlo prakticky vše. Po přihrávce Váni poslal kotouč neomylně za záda Pavlise Nick Mähler. Po čtyřiceti minutách tak ztráceli indiáni již čtyři branky.

Poslední periodu odšpuntoval plzeňský obránce Martin Černý, jeho tvrdá rána skončila ale jen na hrudi brankáře. O pár minut později se konečně Škoda již prosadila. Ránu Antonína Klatovského domácí brankář vyrazil pouze k Aleši Hofrajtrovi, který záhy puk dopravil na místo určení. Jenomže obdržená brance paradoxně Energii ještě více nakopla a ve zbytku zápasu kralovala. Jen o 37 vteřin později vrátil Varům čtyřbrankový náskok Vít Záhejský. Za necelé dvě minuty se hráči z lázeňského města dostali znovu do útočného pásma a po souhře se prosadil znovu Vít Záhejský. I hosté měli šance, avšak Beran s Hofrajtrem nemířili přesně. Naopak Lukáš Pavlis nakonec lovil puk ještě dvakrát ze své sítě. V 55. minutě dovršil svůj Vojtěch Čihař a jen o necelou minutu později dal výsledku definitivní podobu Kryštof Dyk. Škoda po sérii šesti výher narazila, Energii podlehla vysoko 1:8.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Co se týče zápasu, tak si myslím, že dnes jsme předvedli úplný opak toho, co jsme předvedli minulý týden v Praze jak se Spartou, tak se Slavií. Dneska jsme měli pohyb, hráli jsme kombinačně a týmově. Podle mého názoru byl ten projev poměrně slušný. Samozřejmě je to ještě daleko od toho, co bychom chtěli. Také jsme si vědomi toho, že Plzeň nepřijela v plné sestavě. Nicméně jsme rádi za to, že se tým dává postupně trošičku dohromady a jsme rádi za tři body.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Výsledek zhruba odpovídá tomu, co se na ledě dělo. Jednoznačně Vary hokejově, pohybem, fyzicky, vším nás prostě smázly. Hráči nebyli podle mého názoru na zápas mentálně připraveni. Nechytli jsme začátek a Vary byly připraveny výborně i individuálně. Takže ten výsledek je obrázek toho, co se na ledě dělo.“