DOR: PLZ - LIB

KO v poslední minutě! Dorost skolil lídra soutěže!

Série domácích zápasů plzeňských dorostenců pokračovala duelem proti vedoucímu celku tabulky - Liberci. První letošní vzájemný zápas hraný pod Ještědem Škoda těsně prohrála, nyní přišel čas na odplatu. A ta se povedla!

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:2
1:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 18. Klatovský (Matějka, Úbl), 24. Beran (Makovec), 60. Slačík (Matějka, Prošek) – 15. Maxin (Macháček, Průšek), 21. Pekař (Seidl, Macháček).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Rozhodčí: Vokoun – Charvát, Sýkora.

vyloučení
3:4
Využití
1:1
střely na branku
26:33
Diváci
36

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Kocek, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Mašek, Tolar – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Klatovský, Hofrajtr, Beran, Úbl, Slačík, Pavlák, Fehér.

Bílí Tygři Liberec

Macourek (Pech) – Pilíšek, Průšek (A), Seidl, Jarabko, Hrouda, Macáček (C), Král, Ehrenberger – Rozsíval, Špilka (A), Barna, Kratochvíl, Pekař, Kučera, Prokůpek, Maxin, Bajer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 1 0 1 1 0
Martin Černý 0 0 0 1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 2
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 1 1 1 2
Jiří Matějka 0 2 2 1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 1 0
Hynek Prošek 0 1 1 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
David Slačík 1 0 1 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 1 1 1 2

komentář

Jako první zahrozili hosté, konkrétně Adam Král, ten ale Maříka křižnou ranou nepřekvapil. To na druhé straně se Matyáš Úbl zmocnil kotouče, následně zpoza branky oslovil Petra Kocka a jeho pokus až na poslední chvíli zastavil Macourek svým betonem. Hosté si větší šanci vypracovali až krátce za polovinou úvodní periody, Marek Macháček zůstal zcela sám mezi kruhy, z nadějné pozice avšak bránu plzeňského týmu přestřelil. Nedlouho poté se Tygři ale přece jen do vedení dostali. Za zády plzeňských obránců číhal Imrich Maxin, jenž se poté dostal do samostatného úniku a rychlou střelou k pravé tyči nedal Maříkovi šanci. Vyrovnání měl posléze na hokejce Sebastián Pavlák, který střílel z osy hřiště z otočky, jeho pokus nicméně zastavila branková konstrukce. Plzeň se ale krátce před přestávkou stejně dočkala a nutno podotknout, že po krásné hokejové akci. Úbl našel u pravého mantinelu Jiřího Matějku, ten vzápětí vysunul do úniku Antonína Klatovského, který poslal kotouč mezi betony brankáře Macourka. Po první periodě tak svítil na kostce nad ledem vyrovnaný stav.

Na startu prostředního dějství hosté dohrávali přesilovou hru a tu nakonec také využili. Daniel Pekař nejprve zůstal sám na pravém kruhu, leč Mařík ho vychytal. Avšak hostující útočník se jen o pár vteřin později dostal znovu ke kotouči a jeho druhá rána už propadla do sítě. I tentokrát ale přispěchali Západočeši s rychlou odpovědí. Plzeň ubránila oslabení a hned poté sama udeřila. Petr Makovec objel hostující branku, záhy našel u druhé tyče volného Matyáše Berana, který skrz beton brankáře dostal puk do sítě. Indiáni posléze útočili na obrat v zápase. Klatovský dlouho držel kotouč, poté oslovil na druhé vlně Hynka Proška, jeho střela byla následně sražená znovu ke Klatovskému, tomu ale hostující obránci na poslední chvíli zablokovali hokejku k dorážce. Nedlouho poté u pravého mantinelu napřáhl Vojtěch Tolar, Macourek si jeho střelou vůbec nebyl jistý, nakonec ji přesto zkrotil. Neuspěl ani Matějka, který měl před sebou již prázdnou bránu. Po čtyřiceti minutách tak nadále platil nerozhodný výsledek.

Klatovský na úvod závěrečné dvacetiminutovky našel na modré čáře Martina Černého, ten však o malý kousek minul zařízení. Danny Barna pro změnu dostal puk ideálně mezi kruhy, bekhendem vyslal puk na branku, skvěle ale zasáhl Matyáš Mařík. Plzeňský kapitán Tomáš Pittr si na druhé straně zase vybruslil na pravý kruh, rychlým švihem ale Macourka nepřekonal. Na ledě se poté začínalo více jiskřit, na obou týmech bylo vidět, že chtějí získat tři body. Tygři mohli jít potřetí v zápase do vedení, ve vlastním oslabení měl gól na hokejce Pekař, z osy hřiště ho ale Mařík fantasticky vychytal. Štěstí se nakonec přiklonilo na domácí stranu. V závěru hosté pykali za svou nedisciplinovanost, 25 vteřin před koncem závěrečné sirény našel Matějka na pravém kruhu Davida Slačíka, jenž vystřelil Škodovce cenné vítězství. Plzeňští dorostenci tak nadělili trenéři Hanzlíkovi skvělý dárek, v den zápasu totiž slavil své narozeniny. Škoda porazila vedoucí celek tabulky 3:2.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme špatnou první třetinu, od patnácté minuty se nicméně nás výkon zlepšil útočnou hrou a dobrým napadáním. Stále musíme praktikovat naší hru. To je hrát dobře u soupeře, napadat, udržet se na puku a někdy soupeře překvapit nebezpečnou střelou z rohu. Musíme být také nebezpečnější před hostující bránou. Dneska se nám povedlo využít početní výhodu a ta nakonec rozhodla zápas.“

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Gratuluji rozhodčímu.“