DOR OF2: CEB - PLZ

Dorost druhé osmifinále prohrál, o postupujícím se rozhodne v úterý v Plzni

Osmifinále se přesunulo na led českobudějovické Budvar Arény. První zápas ovládla Škoda jednoznačně 5:0 a v případě výhry i ve druhém zápase mohli svěřenci Jiřího Hanzlíka již slavit postup do čtvrtfinále.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

4:0
3:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 15. Postl (Šimon, Lukeš), 17. Postl (Drančák), 20. Drančák (Aulický), 44. Lukeš (Hoch, Lukáš)
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Červenka, Zeliska- Hradil, Kubas.

vyloučení
4:5
Využití
1:0
střely na branku
51:30
Diváci
324

Banes Motor České Budějovice

Schacherl (Pytel)- Gřegořek, Šíma, Prušák, Fábera, Matějka, Lukáš - Postl, Lukeš, Hečko, Palán, Kretschmer, Humeník, Pánek, Aulický, Hoch, Drančák (C), Šimon.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis)- Prošek, Tolar, Skala, Černý, Kocek, Holubec, Kamas - Makovec (C), Beran, Klatovský, Matějka, Pavlák, Úbl, Fábera, Slačík, Fehér, Hofrajtr

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 51 4 47 92,16 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -2 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 2
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -2 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 4
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 -2 0
David Slačík 0 0 0 -2 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -2 2

komentář

Jako první v zápase zahrozil Matyáš Humeník, svůj pokus vyslal ale jen do chráničů Matyáše Maříka. Na druhé straně odpověděl svou střelou jmenovec Úbl, který v prvním utkání vstřelil dvě branky, tentokrát ale takové štěstí neměl. Maskovaný muž indiánů si počkal i na ránu Aulického, puk bezpečně schoval do své lapačky. Jenomže domácí nakonec přece jen otevřeli skóre. Po ztrátě kotouče vyrazil Motor do rychlého brejku, puku se zmocnil Tomáš Lukeš, ten vzápětí černou gumu přenechal Dominikovi Postlovi, který přesnou ranou otevřel skóre utkání. Uběhla pouhá minuta a půl a Jihočeši svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Drančák opět našel hokejku Dominika Postla a forvard Motoru znovu pálil do černého. Když už to vypadalo, že se nic závratného nestane, České Budějovice udeřily potřetí. Pouhou vteřinu před koncem úvodní části dorazil Samuel Drančák ránu Aulického za bezmocného Maříka. Po dvaceti minutách tak Škoda prohrávali již o tři branky.

Na startu druhé části útočil na hattrick Postl, tentokrát jeho střelu od modré čáry Mařík zlikvidoval. Z rychlého brejku zůstal zapomenut sám před brankou David Slačík, plzeňský hráč ale nulu na kontě svého týmu nevymazal. Poté si Západočeši zahráli početní výhodu, k větší šanci se nicméně nedostali. Naopak už při rovnovážném stavu pálil Alan Šimon, v permanenci byla lapačka gólmana Škody. V závěru druhé periody dostaly České Budějovice jedinečnou šanci navýšit skóre, hrály dokonce celé dvě minuty početní výhodu pět na tři, avšak obrana Plzně se tentokrát zaskvěla a těžkou zkoušku zvládla. Po dvou třetinách tak nadále prohrávali plzeňští dorostenci na půdě Motoru 0:3.

Avšak co se domácím nepovedlo na konci prostředního dějství, povedlo se na startu toho závěrečného. Po dalším zákroku byl vyloučen Matyáš Úbl, v početní výhodě se ocitl sám před plzeňským brankářem Tomáš Lukeš a bekhendovým způsobem zvýšil již na rozdíl čtyř branek. I hosté vzápětí měli své šanci. Nejprve pálil Vojtěch Tolar, Schacherl ale jeho pokus dobře viděl a nedělalo mu tak problém kotouč zachytit. Následně se dostal do dobré pozice Antonín Klatovský, i na jeho si domácí brankář počkal. Naopak z rychlého brejku jeli domácí dva na jednoho, Alan Šimon přenechal puk Postlovi a po jeho tvrdé ráně zazvonila branková konstrukce. Závěr utkání už si Motor pohlídal, série je tak srovnaná 1:1 a o postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodne páté utkání, které se bude hrát v úterý na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice): „Už v Plzni jsme neodehráli špatný zápas, ale bohužel se nám nedařilo střelecky. I dnes jsme tak věřili v sílu týmu. Do utkání jsme vstoupili aktivně, měli jsme dobrý pohyb, a soupeře jsme udolali. Myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Od začátku zápasu byl soupeř hladovější, hokejovější a odvážnější. Zaslouženě se domácím povedlo srovnat sérii na 1:1.