DOR: PLZ - TAB

Drama se šťastným koncem, dorost vykročil do nové sezóny vítězně!

Dnešním dnem vše odstartovalo! Po povedené přípravě zahájili plzeňští indiáni novou sezónu zápasem proti Táboru. Utkání bylo překvapivě vyrovnané až do konce zápasu, přesto tuhý boj plzeňští dorostenci zvládli a po výhře berou první tři body v sezóně.

HC Škoda Plzeň - Hockey Club Tábor

4:3
1:0, 3:1, 0:2

Branky a nahrávky: 14. Fodor (Maxa, Reisnecker), 26. Šulan (Reisnecker, Fodor), 26. Chasák (Fehér), 36. Klatovský (Kocek) – 23. Slívko (Suchan), 48. Bačo (Bartuška, Rizák), 56. Slívko (Suchan, Hlavín).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.

Rozhodčí: Hacaperka – Matys, Deja.

vyloučení
3:4
Využití
1:0
střely na branku
45:15
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík, Šulan, Reisnecker – Slačík, Tománek, Fehér – Křepel, Maxa, Fodor – Úbl, Klatovský (A), Bělík – Slováček, Chasák.

Hockey Club Tábor

Moustafa (Brož) – Pufr, Šťastný, Máca, Céza (A), Bačo, V. Mašek (A), Špaček – Bartuška, Rizák, Kostka – Pícha, Strachota, Slívko – Slabý, Hlavín (C), Suchan – Mohyla.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 17 3 14 82,35 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Adam Fehér 0 1 1 0 2
Jan Fodor 1 1 2 1 2
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jan Chasák 1 0 1 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 0 0
Petr Kocek 0 1 1 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 2
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 0 1 1 0 0
Ben Reisnecker 0 2 2 0 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 0
Marek Šulan 1 0 1 0 0
Matěj Tománek 0 0 0 1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Hned v první minutě zahrozil domácí Jan Fodor, z osy hřiště ale trefil jen prostředek brány. Dalším střelcem byl z pravého kruhu Jiří Maxa, ten zkoušel střílet pod horní tyčku, brankář Tábora dokázal puk vyrazit ramenem nad branku. Škoda byla v úvodu jasně lepším celkem, Antonín Klatovský střílel bez přípravy z otočky, Moustafa jeho pokus ale vyrazil svým betonem. Tábor odpověděl akcí, kterou táhl Matěj Slabý, jeho zakončení z dobré pozice ovšem skončilo těsně vedle brány. Až krátce za polovinou úvodní třetiny Plzeň odčarovala kouzlo gólmana Tábora. Jiří Maxa si všiml dobře postaveného Jana Fodora u druhé tyče a tomu již zbývalo jen přehodit beton brankáře. Těsně před odchodem do šaten mohl vedení Škodovky zdvojnásobit Antonín Klatovský, který šikovně odmítl tělem protihráče, čímž se dostal do samostatného nájezdu, plzeňský forvard mířil k pravé tyči, Moustafa však na poslední chvíli dokázal zakročit svou lapačkou.

Škoda měla i zkraje prostřední periody tlak, avšak paradoxně se Táboru povedlo vyrovnat. Suchan oslovil mezi kruhy volného Ondřeje Slivka, který rychlým švihem překonal plzeňského brankáře. Vyrovnaný stav vydržel však jen pouhé tři minuty. Před brankou Moustafy vznikla menší mela, nikdo pořádně nevěděl, kde je kotouč, ten nakonec našel Marek Šulan, který ho bleskově dorazil do sítě. A to nebylo vše. Plzeň totiž vyhrála buly ve středovém kruhu, po rychlém pasu pálil Adam Fehér a vyražený puk dorazil do sítě Jan Chasák. Obě branky dělilo pouhých osm vteřin. Navýšit plzeňské vedení se pokoušel vzápětí ještě Jiří Maxa, z mezikruží jeho rána přistála jen v lapačce brankáře. O minutu později už se domácí ale mohli přece jen znovu radovat. Petr Kocek od modré čáry zavezl puk za branku, poté na hraně brankoviště oslovil Antonína Klatovského, který skrz beton dopravil puk do sítě. Snížit mohl Matěj Slabý, který měl dvě slibné příležitosti, Štěpán Houdek ovšem pokaždé puk zachytil s ledovým klidem. Po čtyřiceti minutách tak vedla Škoda nad svým soupeřem již 4:1.

Poslední část odšpuntoval Jiří Maxa, který se tlačil středem hřiště do zakončení, útočník indiánů prošel skrz dva hráče, rána už ovšem nebyla dle jeho představ. Nedlouho na to hosté zadělali na drama. Po rychlém brejku vystřelil od modré čáry Antonín Bačo a jeho prudká rána přistála přesně pod horní tyčkou. Jen o pár vteřin později mohl Jakub Slováček domácím barvám vrátit klid na hokejky, ve vyložené šanci ho nicméně skvělým zákrokem vychytal maskovaný muž Tábora. Marek Šulan pro změnu vyslal skrytou ránu od modré čáry, Moustafa jeho pokus jen vyrazil, Jan Fodor se poté pokoušel puk dorazit, to se mu avšak nepovedlo. Matěj Tománek zase hledal mezeru mezi betony, jenomže tam pro puk nebyla. A tak Jihočeši trestali, když snížili na rozdíl jediné trefy. Po vyhraném buly přišla rána na Štěpána Houdka, ten puk nedokázal zkrotit a odražený puk dopravil do sítě Ondřej Slivka. V závěru to Táborští zkusili v šesti, vytouženého vyrovnání se ale již nedočkali, Škoda Plzeň na úvod nové sezóny vyhrála po velkém dramatu 4:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Pro nás velice cenné vítězství. Tábor nebyl jednoduchý soupeř, jejich hráči výborně bruslili a forčekovali. My jsme se dostali v průběhu zápasu do vedení 4:1, avšak pak jsme neproměnili několik velký šancí a oni nám nakonec dokázali snížit na rozdíle jediné branky, čímž nás dostali do problémů. Nakonec jsme to ale zvládli, což je pro nás velmi důležité.“

Milan Dančisin (HC Tábor): „Je třeba přiznat, že domácí byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Nás bohužel postihlo to, co jsme nezvládli už v posledních přípravných zápasech. Podařilo se nám sice vyrovnat na 1:1, ale pak jsme během osmi vteřin po hloupých chybách dvakrát inkasovali. Na druhé straně musím smeknout před klukama, že za nepříznivého stavu 1:4 vůbec nic nezabalili a nakonec moc nescházelo k tomu, abychom si z Plzně vezli bod.“