DOR: PLZ - TAB

Demolice! Dorost zničil Tábor čtrnácti góly!

Tak tohle byla exhibice! Mladé plzeňské pušky doslova přejely Tábor, kterému na domácím ledě vstřelily málovídaných čtrnáct branek. Přímý postup do play off se tak zase o kousek přiblížil.

HC Škoda Plzeň - Hockey Club Tábor

14:3
5:1, 3:0, 6:2

Branky a nahrávky: 3. Klatovský (Úbl, Hanzlík), 8. Slačík (Klatovský, Úbl), 16. Fehér, 19. Slováček (Hanzlík, M. Mašek), 20. Klatovský (Slačík, Maty. Fiala), 26. Tománek (Maxa, Úbl), 34. Slačík (Úbl, M. Mašek), 37. Klatovský (Slačík, Úbl), 41. Slačík (Úbl, Reisnecker), 42. Tománek (Maxa, Fodor), 42. Slováček (Fehér, Maty. Fiala), 44. Fodor (Maxa, Tománek), 50. Slačík (Maxa, Tománek), 60. Reisnecker (Šulan, Slováček) – 18. Bačo (Pícha, Bušta), 50. Bušta (V. Mašek), 59. Céza (Kostka).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 13:1, 13:3, 14:3.

Rozhodčí: Svoboda – Tvrdík, Brtník.

vyloučení
7:3
Využití
0:1
V Oslabení
2:0
střely na branku
49:33
Diváci
35

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Šulan, Reisnecker, Mašek, Hanzlík, Fiala, Kocek (C) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.

Hockey Club Tábor

Moustafa (21.–44. Brož) – Špaček, Rob. Mohyla, Bačo, Pufr, Mašek, Céza, Lomoz – Šustík, Suchan (C), Slabý – Slívko, Pánek, Svoboda – Pícha, Bušta, Kostka – Strachota.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 3 0
Adam Fehér 1 1 2 4 0
Matyáš Fiala 0 2 2 3 2
Jan Fodor 1 1 2 0 0
František Hanzlík 0 2 2 5 0
Antonín Klatovský 2 1 3 4 0
Petr Kocek 0 0 0 3 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 2
Matouš Mašek 0 2 2 6 2
Jiří Maxa 0 4 4 3 2
Ben Reisnecker 1 1 2 3 0
David Slačík 4 2 6 7 0
Jakub Slováček 2 1 3 5 0
Marek Šulan 0 1 1 3 0
Matěj Tománek 3 2 5 3 2
Matyáš Úbl 0 6 6 6 4

komentář

Škoda do zápasu vstoupila s velkou vervou, již na konci třetí minuty ujel po pravé straně Antonín Klatovský a rychlou křižnou ranou otevřel skóre dnešního utkání. Plzeň záhy nevyužila početní výhodu, dlouho ji to ale mrzet nemuselo, protože krátce po jejím skončení přece jen zdvojnásobila své vedení. Po krásné kombinaci celého útoku zakončoval sám do prázdné brány u levé tyče David Slačík. Hosté vůbec nestíhali, třetí gól měl na hokejce Adam Fehér, trefil však jen rameno brankáře. Hráči Tábora mohli zkorigovat v přesilové hře, avšak paradoxně sami nejprve inkasovali. Adam Fehér si zpravil chuť po předešlé šanci, tentokrát svůj samostatný únik proměnil s grácií. Krátce po rozehrávce ale kohouti přece jen další zápasu menší zápletku, když využili početní výhodu. Suchan vystřelil z levé strany a puk se odrazil před Antonína Bača, který jej doklepl do odkryté branky. V následující minutě si však indiáni vzali zpět tříbrankové vedení. Na modré čáře dostal spoustu prostoru František Hanzlík a jeho pobídku ideálně tečoval mimo dosah brankáře Jakub Slováček. A to stále nebylo vše, jelikož za dalších 39 vteřin se skóre měnilo znovu. Na levé straně všem ujel Antonín Klatovský a plzeňský forvard dotáhl svou kličku až do zdárného konce. Po dvaceti minutách tak vedla Škoda již 5:1.

Hosté na startu prostředního dějství vyměnili brankáře, Moustafu nahradil Brož, ten nicméně udržel čisté konto jen pět minut. Matyáš Úbl přenechal puk na modré čáře do jízdy Jiřímu Maxovi, který posléze narýsoval fantastickou přihrávku na Matěje Tománka, který měl před sebou již jen prázdnou bránu. Následovala série vyloučených hráčů, ve kterých kralovali oba maskovaní muži. Až krátce za polovinou zápasu měl Tábor v brance gólů, jak Sněhurka svých trpaslíků a znovu u toho byl Úbl. Ten nyní přes šíři pásma oslovil Davida Slačíka, který rovněž takovým luxusem nepohrdl. Za další tři minuty se Škoda dočkala svého třetího dvougolového střelce. Zpětnou přihrávku od zadního mantinelu zužitkoval z osy hřiště Antonín Klatovský.

Pokud si někdo myslel, že se závěrečné dějství už pouze dohraje, šeredně se spletl. Hned na úvod totiž modrobílí vstřelili během 61 vteřin tři góly. Brož pouze vyrazil ránu od modré čáry, vzápětí David Slačík zkompletoval svůj hattrick. V následující minutě se zmocnil kotouče Matěj Tománek, který napodobil svého spoluhráče a i on dovršil hattrick a desátá branka byla na světě. Jakub Slováček se pro změnu dostal sám před brankáře, kterého překonal bleskovou ránou pod horní tyčku. V polovině 44. minuty čepovali indiáni poctivou dvanáctku, Maxa vybídl ke gólu Jana Fodora, který z hranice brankoviště propasíroval puk do sítě. Brož posléze znovu přenechal místo v brankovišti Moustafovi. Plzeňský express ovšem i tak nadále nezastavoval, Maxa tentokrát v brejku dvou na jednoho našel znovu Davida Slačíka, jenž mířil počtvrté v utkání do černého. Až poté o sobě dali mírně vědět, když utkání lehce zkorigovali Zbyněk Bušta a Šimon Céza. Poslední slovo ale měli přece jen domácí. V poslední minutě uzavřel zápas Ben Reisnecker, který ranou z vrcholu kruhů poslal puk přesně do rohu branky. Škoda Plzeň rozdrtila na svém ledě Tábor 14:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme v zápase podali velmi dobrý výkon, měli jsme výborný pohyb a byli jsme přesný na kotouči. To podle mě rozhodlo o osudu celého utkání.“

Milan Dančisin (HC Tábor): „Máme za sebou opravdu náročný program a hodně se to na nás podepsalo. Soupeř byl samozřejmě lepší po všech stránkách, hned v první třetině mu to tam napadalo a nebylo v podstatě co řešit. Musíme zápas hodit za hlavu a dál trpělivě a poctivě pracovat.“