DOR: TAB - PLZ

Dorost veze z Tábora pouze bod

Základní část Extraligy dorostu se přehoupla do své druhé třetiny. Podruhé tak změřili plzeňští indiáni síly s Táborem, úvodní zápas na svém ledě zvládla lépe Škodovka, která svého soka přetlačila těsně 4:3.

Hockey Club Tábor - HC Škoda Plzeň

4:3sn
2:0, 0:3, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 5. Strachota (Slívko, Špaček), 17. Strachota (Rob. Mohyla, Suchan), 41. Slívko (Suchan), rozh. náj. Slabý – 26. Fodor (Reisnecker, Fehér), 37. Fehér (M. Mašek, Maty. Fiala), 40. Úbl (Klatovský, Slačík).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Hort – Kolář, Trávník.

vyloučení
5:4
Využití
0:2
střely na branku
26:48
Diváci
75

Hockey Club Tábor

Moustafa (Spálenka) – Pufr, Mašek, Šťastný, Céza (A), Bačo, Rob. Mohyla, Špaček – Kostka, Pícha, Bušta – Botka, Strachota, Slívko – Slabý, Suchan, Zhuk – Šustík.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Poustka) – Kamas, Kocek (C), Reisnecker, Hanzlík, Fiala, M. Mašek – Klatovský (A), Úbl, Slačík – Tománek, Fehér, Fodor – Chasák, Bělík, Slováček – Pitter, Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 65 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Adam Fehér 1 1 2 1 2
Matyáš Fiala 0 1 1 1 2
Jan Fodor 1 0 1 0 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jan Chasák 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -2 2
Antonín Klatovský 0 1 1 -2 0
Petr Kocek 0 0 0 -2 0
Daniel Křepel 0 0 0 1 0
Matouš Mašek 0 1 1 1 0
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 1 1 -1 2
David Slačík 0 1 1 -2 0
Jakub Slováček 0 0 0 1 0
Matěj Tománek 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 1 0 1 -2 0

komentář

Plzeň do utkání vstoupila aktivně, jako první zahrozil Matěj Tománek, který pálil z osy hřiště, avšak Moustafa jeho ránu vykopl svým betonem mimo brankoviště. Záhy to zkoušel po vyhraném buly Jakub Slováček, prostor mezi třemi tyčemi o kousek však minul. A tak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Ondřej Slívko si nabruslil do útočné třetiny, po následné kličce doprostřed hřiště dokázal vystřelit, jeho pokus vyrazil Šátava pouze k Jiřímu Stachovoti, který to měl posléze již snadné. Škoda záhy čelila tlaku domácích v přesilové hře, skóre se nicméně nezměnilo. To se Táboru povedlo změnit až na startu sedmnácté minuty. Střela od modré čáry byla ideálně ztečovaná k hokejce Jiřího Stachoty, který si znovu vedl chladnokrevně a po dvaceti minutách tak díky němu vedli domácí o dvě branky.

Škoda ale nechtěla dát svou kůži lacino a ve druhé třetině to bylo znát. Antonín Klatovský zkraje druhého dějství ještě neuspěl, avšak nedlouho poté si indiáni zahráli první přesilovou hru v zápase a tam již udeřili. Jan Fodor zůstal zaparkovaný na modré čáře a jeho přesná rána k protější tyči byla naprosto přesná. V té samé minutě měl hned vyrovnání na hokejce Václav Pitter, svou střelou ale nastřelil jen beton brankáře Moustafy. Západočeši byli po vstřelené brance jasně lepším celkem a srovnání vyselo ve vzduchu. Až ve 37. minutě se se modrobílí dočkali druhé trefy. Adam Fehér si zpracoval puk u mantinelu, poté předvedl parádní kličkovanou až před gólmana, kterému puk zasunul pod tělem do branky. A to nebylo stále vše, Tábor totiž znovu pykal za nedovolený zákrok a 41 vteřin před koncem druhé třetiny indiáni dotáhli velký obrat. Matyáš Úbl si vzal kotouč ve vlastní třetině, následně s ním projel celým kluzištěm a díky povedené bekhendové kličce si poradil i s gólmanem Moustafou.

Jenomže po bouřlivé poradě v kabině se kohouti na začátku poslední dvacetiminutovky vzchopili a již v první minutě znovu srovnali. Velký důraz na brankovišti předvedl Ondřej Slívko, který po střele z mezikruží dokázal dorazit puk do sítě. Vzápětí to zkoušel na druhé straně Úbl z úhlu, domácí gólman si nicméně svou bližší tyčku pohlídal. Lépe si nevedl ani Adam Fehér, který pálil od modré čáry. Jan Fodor měl pro změnu prostor na levém kruhu, branku soupeře však o malý kousek přestřelil. Ke konci normální hrací doby měli domácí velkou šanci rozhodnout, avšak dlouhou přesilovou hru pět na tři nevyužili, dramatické utkání tak muselo do prodloužení.

V něm kralovali oba brankáři, o bonusovém bodu tak musela rozhodnout disciplína zvaná samostatné nájezdy. Plzeň se dostala díky Jakubu Slováčkovi do vedení, avšak záhy se k němu již nikdo nepřidal. František Šátava na opačné straně byl naopak dvakrát překonán, vítěznou branku zaznamenal v páté sérii Matěj Slabý. Škoda znovu padla na ledě soupeře, tentokrát v Táboře 4:3 po samostatných nájezdech. Tuhle nepříznivou sérii bude moci Plzeň ukončit ve čtvrtek, kdy zajíždí do hlavního města k zápasu proti Spartě.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Milan Dančisin (HC Tábor): „První třetina se nám povedla a vypracovali jsme si v ní vedení 2:0. Bohužel do té druhé jsme vstoupili bojácně a zakřiknutě. Nešly nám nohy a byli jsme statičtí, za což nás soupeř potrestal třemi góly, z toho dvěma z přesilovek. O druhé přestávce jsem musel v šatně na kluky trochu zvýšit hlas. Řekl bych, že nám to prospělo. Hned na začátku třetiny se nám podařilo vyrovnat a naše hra novu zlepšila. Mrzí mě, že jsme ke konci utkání nevyužili dvě přesilovky pět na tři, ale na druhé straně jsme opravdu rádi za ten bod navíc z nájezdů. Dva body bereme a budeme se připravovat na úterní zápas na Spartě.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dnešní výkon nebyl z naší strany špatný, hlavně druhá třetina byla výborná, kde jsme domácí tým zatlačili a hrálo se prakticky pouze na jednu bránu. Bohužel jsme špatně vstoupili do třetí třetiny a Tábor dokázal srovnat a my na tuhle obdrženou branku již nedokázali zareagovat. Nakonec se šlo do prodloužení, eventuálně samostatných nájezdů, kde byli domácí šťastnější.“