DOR: PLZ - SPA

Reklama na hokej! Dorost přetlačil Spartu 7:6!

Extraliga dorostu pomalu nabírá své tempo, po čtvrteční výhře nad Táborem tentokrát mladé pušky tentokrát hostily na svém ledě pražskou Spartu. A byla z toho pořádně divočina, padlo totiž rovnou třináct branek!

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

7:6
1:3, 4:1, 2:2

Branky a nahrávky: 9. Klatovský (Úbl, M. Černý), 22. Klatovský (Úbl, Kocek), 25. Slačík (Úbl, Klatovský), 28. Tománek (Fodor, Maxa), 36. Klatovský (Úbl, Slováček), 49. Slováček (Slačík, Úbl), 52. Slačík (Klatovský, M. Černý) – 10. Nestrašil (F. Novák, D. Novotný), 11. Hrubý (TS), 12. F. Novák (M. Bolocan), 28. D. Novotný (F. Novák, Nestrašil), 41. D. Novotný (Malínek, Nestrašil), 60. Nestrašil (F. Novák, Malínek).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 7:5, 7:6.

Vyšší tresty: Navíc Šulan (PLZ) 5+OK - zásah do oblasti hlavy a krku

Rozhodčí: Kosnar – Uhlík, Brtník.

vyloučení
7:8
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
38:45
Diváci
144

HC Škoda Plzeň

Houdek (Šátava) – Kocek, Hanzlík, M. Mašek, M. Černý, Šulan, Reisnecker – Slačík, Klatovský, Úbl – Tománek, Maxa, Fodor – Slováček, Bělík, Fehér – Chasák, Křepel.

HC Sparta Praha

Tvrzník (Hanousek) – Hoznourek, Burda, Dufek, Já. Novák, Volodin, Cichoň, Malínek (C) – F. Novák, Hlinka, T. Bolocan, Prikhodko, D. Novotný, Nestrašil (A), B. Adamec, Hrubý, M. Bolocan, Žukovskij.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 45 6 39 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -3 2
Martin Černý 0 2 2 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 -2 0
Jan Fodor 0 1 1 1 0
František Hanzlík 0 0 0 1 0
Jan Chasák 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 3 1 4 3 2
Petr Kocek 0 2 2 2 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 4
Jiří Maxa 0 1 1 1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 2 1 3 3 0
Jakub Slováček 1 0 1 -2 2
Marek Šulan 0 1 1 1 25
Matěj Tománek 1 0 1 1 0
Matyáš Úbl 0 5 5 2 0

komentář

Úvod zápasu přinesl svižný hokej, puk létal ze strany na stranu, přesto na první šanci čekali diváci až do šesté minuty. Matouš Mašek dostal puk ideálně na modrou čáru, jeho prudká rána ale skončila jen v lapačce brankáře Tvrzníka. Poté se nicméně začaly dít věci. Nejprve obránce Martin Černý zachytil puk na modré čáře, který se poté přes Úbla dostal až k Antonínu Klatovskému, který ranou přes beton otevřel skóre. Radost indiánům nicméně vydržela jen 63 vteřin. Plzeňský brankář neudržel ránu z pravého kruhu, po objetí branky si kotouč posléze našel Václav Nestrašil, který ho dokázal dopravit do poodkryté klece. A to nebylo vše, protože za další půl minutu hosté dokonali obrat. Po faulu dostala Sparta možnost trestného střílení, které rychlou střelou zužitkoval David Hrubý. A aby toho nebylo pro domácí málo, tak za dalších 72 vteřin Pražané udeřili potřetí. Matei Bolocan dobruslil vyhozený kotouč, ten následně předal před branku, kde byl Filip Novák a ten ranou pod horní tyčku nedal Houdkovi šanci zasáhnout. Vzápětí se o slovo přihlásili také modrobílí, jenomže v přesilové hře Klatovský ani Úbl puk do sítě nedostali. Už při rovnovážném stavu hosté znovu ujeli domácí obraně, druhé trestné střílení tentokrát ale Václav Nestrašil neproměnil. Naopak snížit mohl krátce před koncem Matyáš Úbl, který pálil do protipohybu brankáře, Tvrzník na poslední chvílí však zasáhl svým betonem. Po dvaceti minutách tak Škoda na svého soupeře ztrácela dvě branky.

Začátek prostřední periody ale patřil jasně domácím. Hned ve druhé minutě vykřesali naději, to když brankář Tvrzník neudržel ve své výstroji ránu Petra Kocka, puk poté dorážel Úbl, ujal se však až bekhendový pokus Antonína Klatovského. Jan Fodor posléze táhl rychlý brejk, hezkou kličkou se zbavil obránce, čímž před ním už byl jen brankář, ten ho ale dokázal vychytat. O minutu později už bylo ale přece jen vyrovnáno. Matyáš Úbl obdržel skvělý pas na levý kruh, poté oslovil na ose hřiště Davida Slačíka, jenž se prosadil přesnou ranou k tyči. A ve 28. minutě dokonce přišel velký obrat. Rána z pravého kruhu přistála před brankou, kde byl Jan Fodor, ten puk ještě nedokázal dorazit, avšak vše o chvilku později dokonal Matěj Tománek, který hostujícího brankáře prostřelil ranou mezi betony. Avšak fantastické utkání pokračovalo a za dalších patnáct vteřin bylo znovu srovnáno. David Novotný si totiž bleskově nabruslil na levý kruh, odkud vykouzlil hezkou ránu do vzdálenější šibenice. Hrubý vzápětí mohl znovu vrátit vedení Pražanům, avšak Houdek ho v nájezdu vychytal. Západočeši následně hráli na druhé straně početní výhodu a tu dokázali využít za sedm vteřin. Po vyhraném buly přiťukl puk na modrou čáru Jakub Slováček, Tobiáš Tvrzník jen vyrazil ránu Matyáše Úbla a pohotový Antonín Klatovský dorážkou dovršil svůj hattrick. Po dvou třetinách tak panovala v domácí šatně zcela jiná nálada.

Závěrečnou periodu ovšem odšpuntovali Pražané v přesilové hře pět na tři a tu dokázali přetavit ve vyrovnávací trefu. Od modré čáry vystřelil Tomáš Malínek a jeho pokus těsně před Houdkem tečoval pod horní tyčku David Novotný. Kapitán Sparty o chvilku později znovu vystřelil od modré čáry, tentokrát jeho pokus Houdek dobře viděl a stačil tak včas zasáhnout. Nedlouho na to si zahráli početní výhodu o dva muže i indiáni a vedli si naprosto stejně. David Slačík našel přes šíři pásma volného Jakuba Slováčka, který skrz beton propasíroval puk do sítě. Krátce za polovinou třetí třetiny šli znovu indiáni do početní nevýhody, avšak tentokrát paradoxně sami udeřili. Ve vlastním oslabení se Klatovský vydal na útočný výlet, puk posléze přenechal Davidu Slačíkovi, jenž se trefil z pravého kruhu přesně ke vzdálenější tyči. David Hrubý pro změnu vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou z levého kruhu, Houdek svůj tým dokázal nyní podržet. V samotném závěru zkusila hrát Sparta při hře bez brankáře, v poslední minutě vyplaval puk na brankovišti a Václav Nestrašil ho dopravil do sítě. Více toho ale Pražané nestihli, ve fantastickém zápase zvítězila Škoda Plzeň nad Spartou 7:6!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Lidem se tento zápas musel rozhodně líbit, ale pro nás trenéry trošku blázinec. První třetina byla špatná, třikrát nám ujeli, prohrávali jsme 1:3 a to Sparta je ještě jedno trestné střílení. Do druhé třetiny jsme dobře vstoupili, zmáčkli jsme je a podařilo se nám utkání otočit. Bohužel následně jsme si vše sami zkomplikovali pětiminutovým vyloučením a vše začínalo od znova. Nakonec jsme dokázali ale dovést zápas do vítězného konce, čímž jsme ukázali charakter.“

Jan Hlaváč (HC Sparta Praha): „7:6 hovoří za vše, bláznivé utkání. K vidění bylo hodně gólů, přesilovek, hrálo se nahoru dolů. Nás zápas stála druhá třetina, když jsme do ní vstupovali za stavu 3:1, ale domácí nám rychle otočili na 3:4. Dokázali jsme ještě dvakrát srovnat, ale naší nedisciplinovaností jsme domácí pustili do přesilovek, kde oni rozhodli.“