DOR: PLZ - SPA

Dorost i potřetí v sezóně porazil Spartu!

Naposledy v základní části se proti sobě postavili hráči Plzně a Sparty. Oba předchozí duely ovládla Škodovka, doma v parádním zápase přestřílela svého soupeře 7:4, v odvetě pak brala všechny body za výhru 4:1.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

5:1
0:0, 5:0, 0:1

Branky a nahrávky: 22. Maxa (Tománek, Fodor), 34. Fehér (Slováček), 36. Klatovský (Úbl), 38. Klatovský (Slováček, Úbl), 40. Úbl (Slačík, M. Mašek) – 58. F. Novák (TS).
Průběh utkání: 0:0, 5:0, 5:1.

Rozhodčí: Valenta – Hošťálek, Uhlík.

vyloučení
1:7
Využití
2:0
střely na branku
44:21
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – Šulan, Reisnecker, Mašek, Hanzlík, Fiala, Kocek (C) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček (A), Bělík, Fehér – Křepel.

HC Sparta Praha

Hanousek (Tvrzník) – Malínek (C), Burda, Žuffa, Já. Novák, Nedvěd, Hoznourek, Barták – F. Novák, Prikhodko, Nestrašil (A) – M. Bolocan, Trachta, Hrubý – Hlinka, Klanica, Volodin – T. Bolocan.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 1 0
Adam Fehér 1 0 1 1 0
Matyáš Fiala 0 0 0 0 0
Jan Fodor 0 1 1 1 0
František Hanzlík 0 0 0 2 0
Antonín Klatovský 2 0 2 1 0
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 1 1 2 0
Jiří Maxa 1 0 1 1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 0 1 1 1 0
Jakub Slováček 0 2 2 1 0
Marek Šulan 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 0 1 1 1 0
Matyáš Úbl 1 2 3 1 2

komentář

Lépe do utkání vstoupila pražská Sparta, hned po pár vteřinách střílel z vrcholu levého kruhu Nestrašil, ovšem jen do tyče. Krátce na to jel sám na plzeňského brankáře David Hrubý, tváří v tvář Poustkovi ale neuspěl. Plzeň se osmělovala pomalu, indiáni zahrozili až střelami Slováčka s Reisneckerem, jenomže obě byly nepřesné. V přesilové hře následně mohl otevřít skóre Antonín Klatovský, který byl sám na hraně brankoviště, puk do sítě však nepropasíroval. Lépe si nevedl ani Jiří Maxa, který měl pro změnu hodně prostoru kolem sebe mezi kruhy, jeho rychlý švih rozduněl jen zadní mantinel. První třetina nakonec branku nenabídla, jelikož v další šanci pálil Hrubý jen do připravené lapačky Eliáše Poustky.

I do druhé třetiny vstoupila aktivněji Sparta, jenomže v rychlém přečíslení neuspěl Nestrašil a o minutu později po velké kličkované ani Filip Novák. A hosty to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož následně se začaly dít velké věci na druhé straně. Nejprve Tománek našel u druhé tyče volného Jiřího Maxu, který otevřel střelecký účet zápasu. Poté Hanousek jen vyrazil ránu Slováčka z pravého kruhu a pohotový Adam Fehér dorazil z osy hřiště hrací předmět do sítě. Uběhly pouhé dvě minuty a hosté lovili potřetí puk ze své sítě. Antonín Klatovský se rozhodl pro střelu z levé strany a tam byla milimetrově přesná. Nedlouho poté Pražané pykali za svou nedisciplinovanost, Škoda dostala k dispozici zkrácenou početní výhodu o dva hráče a tu maximálně využila. Slováček přes šíři brankoviště našel znovu Antonína Klatovského, který tentokrát pálil již do prázdné brány. Ben Reisnecker vzápětí nastřelil ostrou ránou jen břevno, přesto indiáni před odchodem do šaten vstřelili ještě pátou branku. Matyáš Úbl udělal na hraně brankoviště kličku Hanouskovi a puk mu následně zasunul do sítě.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Daniel Křepel, který vystřelil krátce za modrou čárou a jeho pokus nebyl vůbec marný. Na druhé straně z rychlého brejku pálil Filip Novák jen do připravené lapačky Poustky. Posléze Nestrašil udělal velkou chybu uvnitř vlastní třetiny, k puku se zadarmo dostal znovu Křepel, Hanousek se v brankovišti Sparty tentokrát zaskvěl. Puk létal ze strany na stranu, hosté chtěli zapsat alespoň čestný úspěch, blízko tomu byl David Hruby, nicméně Poustka proti jeho ráně z hranice brankoviště předvedl skvělý zákrok. Naopak navýšit domácí vedení mohl Ben Reisnecker, který se prezentoval hezkou kličkou do bekhendu, branku soupeře avšak přestřelil. Pražané se nakonec přece jen dočkali necelé tři minuty před koncem. K nařízenému trestné u střílení se rozjel Filip Novák, který poté domácího brankáře překonal hezkou kličkou do forhendu. Více toho ale hosté nestihli, Plzeň svého soka porazila 5:1 a zapisuje si do tabulky další tři body.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Výsledek je pro nás výborný a i předvedená hra byla místy skvělá. Měli jsme ale špatný vstup do zápasu, díky Eliáši Poustkovi jsme dostali šanci hrát o dobrý výsledek. Celý zápas nás poté brankář skvěle držel. Myslím si, že jsme nicméně byli ve většině zápasu lepším celkem, jen škoda, že jsme neudrželi nulu, Eliáš by si ji zasloužil, drží nás už několik zápasů, to jsme také hráčům po zápase trošku vytkli. Avšak vítězství 5:1 nad Spartou se vždycky počítá, jsme rádi za tři body.“