DOR: SPA - PLZ

Dorost veze první výhru z ledu soupeře, čtyřmi góly zastavil pražskou Spartu!

Až na šestý pokus se plzeňští dorostenci dočkali vítězství mimo své prérie. Ačkoliv i proti Spartě měli strašný začátek, když inkasovali gól v první minutě, poté ale zápas čtyřmi brankami skvěle otočili.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

1:4
1:2, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Nestrašil (Hrubý) – 4. Fodor (Bělík, Tománek), 10. Šulan (Maxa, Tománek), 23. Maxa (Tománek, Kamas), 58. Křepel (Kamas, Fiala).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:4.

Rozhodčí: Ovsík – Karda, Hradil.

vyloučení
3:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
21:30
Diváci
47

HC Sparta Praha

Tvrzník (Hanousek) – T. Bolocan, Burda, Hoznourek, J. Novák, Nedvěd, Cichoň, Malínek (C) – Nestrašil (A), Novotný, F. Novák – M. Bolocan, Prikhodko, Hrubý – Hlinka, Kadlec, Čížek – Trachta.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – M. Mašek (A), Kamas, Šulan, Reisnecker, Hanzlík, Fiala – Klatovský (C), Úbl, Slačík (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Křepel – Chasák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 2 2
Matyáš Fiala 0 0 0 2 0
Jan Fodor 1 1 2 1 4
František Hanzlík 0 0 0 1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 1 0 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Jiří Maxa 1 1 2 1 2
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 1 0
Marek Šulan 1 0 1 2 0
Matěj Tománek 0 3 3 2 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Úvod střetnutí byl divoký, jak první měření sil, ve kterém Škoda Plzeň vyhrála na svém ledě 7:6. Již po půl minutě hry si nabruslil na pravý kruh Václav Nestrašil, který přesnou ranou pod horní tyčku nedal plzeňskému brankáři šanci zasáhnout. Indiáni nicméně přispěchali s rychlou odpovědí. Již na startu čtvrté minuty skvělou přihrávkou poslal Šimon Bělík domácí obránce mimo centrum dění, Matěj Tománek poté v situaci dvou na nikoho našel před brankou Jana Fodora, který měl před sebou již poloprázdnou bránu. A v polovině první periody Škoda utkání dokonce překlopila na svou stranu. Marek Šulan dostal pas na modrou čáru, odkud vystřelil a domácí brankář na jeho pokus již nedosáhl. Západočeši šli následně do čtyř, přesilovou hru Sparta ale nevyužila. Stejně si na druhé straně nicméně vedli i indiáni, po dvaceti minutách tak vedli hosté 2:1.

Na startu prostředního dějství modrobílí svůj náskok dokonce dokázali navýšit a to ve vlastním oslabení. Jiří Maxa se dostal ke kotouči mezi dvěma obránci, těm následně ukázal svá záda, proti Tvrzníkovi zkusil bekhendovou kličku, která mu navíc vyšla na jedničku. V další šanci se ocitl na levém kruhu Jan Fodor, avšak prostor mezi třemi tyčemi těsně přestřelil. Novotný to pro změnu zkoušel z velkého úhlu, Eliáš Poustka byl v plzeňském brankovišti ale připraven. V závěru měli ještě slibné příležitost David Slačík s Antonínem Klatovským, skóre se však již nezměnilo.

Sparta se mohla dostat zpět do hry, když Škodovka špatně vystřídala, Nestrašil na Poustku z dobré pozice ovšem nevyzrál. Maskovaný muž indiánů si vzápětí našel i ukrytou ránu Jáchyma Nováka. Sparta se nadechovala k náporu, pomáhaly jí k tomu i plzeňské fauly, avšak gólman Plzně skvělými zákroky držel svůj tým nad vodou. A tak ve finále platilo nedáš - dostaneš, čímž hosté pojistili své vedení. Tři minuty před koncem si Kamas řekl na modré čáře o kotouč, ten následně předal na pravý kruh, kam si najel Daniel Křepel a ten bekhendem překonal bezmocného Tvzníka v bráně. Škoda Plzeň porazila pražskou Spartu 4:1, čímž slaví premiérové vítězství na ledě soupeře v aktuální sezóně.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jan Hlaváč (HC Sparta Praha): „Dnešek byl jedním z našich nejhorších zápasů. Plzeň byla lepší jak v síle, tak i v osobních soubojích, lépe útočila a byla rychlejší.“

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): Dnes jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů. Celý týden jsme trénovali napadání a podle mě se to dnes proti Spartě dařilo, hráli tak, jak jsme si přáli. V týmu panovala dobrá atmosféra a kluci táhli za jeden provaz.