DOR: KLA - PLZ

Dorost po reprezentační pauze nasázel Kladnu deset gólů

Po reprezentační přestávce znovu vyjeli do akce plzeňští dorostenci. Netradičně v úterý zajeli na led Kladna, které se krčí na posledním místě tabulky. Lepšího soupeře na rozehrání si tak indiáni nemohli přát.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

4:10
0:1, 0:4, 4:5

Branky a nahrávky: 44. Polášek (Kulich, Pěch), 45. Pytlík (Valuš), 50. Kulich, 58. Pytlík – 11. Fodor (Reisnecker, Fehér), 23. Úbl (Slačík, M. Mašek), 26. Tománek (Křepel, Fodor), 28. Klatovský (Slačík), 31. Maxa (Tománek, Hanzlík), 44. Úbl (Křepel, Reisnecker), 46. Křepel (Úbl, Slačík), 46. Maxa (Tománek, Reisnecker), 51. Slováček (M. Černý, Úbl), 54. Fodor (Tománek, Maxa).
Průběh utkání: 0:0, 0:6, 2:6, 2:8, 3:8, 3:10, 4:10.

Rozhodčí: Jechoutek – Maňák, Teršíp.

vyloučení
7:6
Využití
0:2
V Oslabení
0:2
střely na branku
33:50
Diváci
80

Rytíři Kladno

Voráček (46. Šrámek) – Hausner, Borkovec, Dörfl, Krása (A), Müller, Háž, Raulič – Klempíř, Rambousek, Pytlík (C) – Pěch, Kulich, Polášek – Valuš, Novák, Kozák – Trojna. Trenér: Radek Hlavatý.

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Černý (A), Kocek (C), Šulan, Reisnecker, Mašek, Hanzlík – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Fehér, Bělík, Slováček – Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 33 4 29 87,88 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 1 1 1 0
Adam Fehér 0 1 1 -2 0
Jan Fodor 2 1 3 1 4
František Hanzlík 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 1 0 1 2 2
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 1 2 3 3 0
Matouš Mašek 0 1 1 3 0
Jiří Maxa 2 1 3 2 0
Ben Reisnecker 0 3 3 2 0
David Slačík 0 3 3 2 0
Jakub Slováček 1 0 1 -1 0
Marek Šulan 0 0 0 2 2
Matěj Tománek 1 3 4 2 0
Matyáš Úbl 2 2 4 2 0

komentář

Na první šanci se čekalo do šesté minuty, to si Adam Fehér nabruslil před brankáře Kladna, bekhendem to však nepřekonal. Následně na to jeli dokonce tři domácí hráči sami na Poustku, ovšem ani z této situace branka nepadla. Krátce za polovinou první třetiny už se nicméně skóre poprvé měnilo. V přesilové hře dostal přihrávku na pravý kruh Jan Fodor a ranou na bližší tyč nedal brankáři šanci zasáhnout. O minutu později mohl vyrovnat ve vlastním oslabení Jakub Kulich, který jel sám na plzeňského brankáře, betony k sobě ale sklaply včas. Na závěru úvodního dějství zase pro změnu Voráčka na druhé straně zachránila po jemné teči mezi kruhy branková konstrukce. Po dvaceti minutách tak vedli Plzeňané nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední dějství odšpuntoval Šimon Bělík, který z pravého kruhu orazítkoval další tyč. Nedlouho poté už ale přece jen indiáni zdvojnásobili své vedení. David Slačík našel přes šíři pásma volného Matyáše Úbla, který střílel už do poodkryté části brány. Za tři minuty už to bylo o tři góly. Tentokrát dostal nabito na ose hřiště Matěj Tománek. Plzeň byla v těchto pasážích hry jasně lepším celkem, což potrhla i ve vlastním oslabení, kdy skórovala hned dvakrát. Nejprve další parádní pas narýsoval Slačík na Antonína Klatovského, který z hranice brankoviště poslal puk pod horní tyčku. Jen o chvilku později udělal kličku doprostřed hřiště Jiří Maxa, který následně vymetl všechny pavučiny v pravém horní rohu. Před druhým odchodem do šaten mohl skóre ještě více navýšit Matyáš Úbl, bekhendem ale minul téměř prázdnou bránu.

Hostující forvard si ale vše vynahradil krátce po startu závěrečné periody. Matyáš Úbl z levého kruhu spíše nahrával, jenomže hostující obrana jeho přihrávku srazila do vlastní sítě. Až poté se prosadili i Rytíři Ondřej Polášek rychlou ranou z levého kruhu nedal plzeňskému brankáři šanci zasáhnout. A to navíc nebylo vše, za 66 vteřin si totiž před branku indiánů najel Dominik Pytlík, který se přesnou ranou rovněž nemýlil. Bláznivá třetí třetina pokračovala, na řadu byla nyní Škodovka. Po krásné hokejové akci střílel puk do prázdné brány Daniel Křepel a za další půl minutu zužitkoval svůj samostatný nájezd Jiří Maxa, který skvěl zvládl svou forhendovou kličku. Těchto pět branek padlo v rozmezí dvou minut a 44 vteřin. Branky ovšem padaly dále. V 50. minutě se zmocnil kotouče Jakub Kulich, který z levého křídla přesně střílel ke vzdálenější tyči. O minutu později zase ranou z osy hřiště využil přesilovou hru Jakub Slováček. Plzeň se nakonec dočkala i vytoužené desáté branky, tu Janu Fodorovi skvěle připravil Matěj Tománek, první jmenovaný dorážel puk znovu jen do opuštěné brány. Poslední slovo ale měli přece jen domácí. Dominik Pytlík pláchl plzeňské obraně a ranou k pravé tyči dal výsledku definitivní podobu, Plzeň porazila Kladno vysoko 10:4.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska bych zápas zhodnotil na dvě poloviny. Co se týče hry do útoku, tam byla naše hra dobrá a můžeme být spokojení. Nicméně naopak hra do obrany byla velmi špatná, dělali jsme hodně chyb, propadávali jsme a ztráceli zbytečné kotouče. To musíme rozhodně do příštího zápasu s Litvínovem zlepšit.“