DOR: PLZ - KLA

Dorost zabral a na domácím ledě zničil Kladno

Plzeňští dorostenci nemají za sebou povedené období, prohráli poslední tři utkání. Tuhle nepříjemnou sérii se snažili svěřenci Michala Straky přetrhnout v domácím zápase proti Kladnu a to se nakonec také povedlo!

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

6:1
3:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 1. Slačík (Klatovský, Kamas), 8. Fodor (Tománek), 15. Klatovský (Šulan, Reisnecker), 21. Klatovský (Úbl, Slačík), 46. Slováček (Fehér, Šulan), 54. Slováček (Fehér, M. Černý) – 58. Pytlík (Pěch).
Průběh utkání: 0:0, 6:0, 6:1.

Rozhodčí: Turhobr – Charvát, Uhlík.

vyloučení
4:5
Využití
2:0
střely na branku
33:27
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Šátava (Beran) – M. Černý (C), Mašek, Šulan, Reisnecker, Kamas, Maty. Fiala – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Maxa, Fodor, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel, Chasák.

Rytíři Kladno

Šrámek (Voráček) – Krása (A), Borkovec, Müller, Raulič, Dörfl, Hausner, Háž – Kulich, Pytlík (C), Topol – Beran (A), Novák, Valuš – Pěch, Rambousek, Halfar – Klempíř.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 1 1 0 0
Adam Fehér 0 2 2 0 0
Matyáš Fiala 0 0 0 2 2
Jan Fodor 1 0 1 1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 2 1 3 3 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 2
Matouš Mašek 0 0 0 0 2
Jiří Maxa 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 1 1 1 0
David Slačík 1 1 2 2 0
Jakub Slováček 2 0 2 0 0
Marek Šulan 0 2 2 2 0
Matěj Tománek 0 1 1 2 2
Matyáš Úbl 0 1 1 2 0

komentář

Škodovka chtěla dát zapomenout horším dnům a na svého soupeře vlétla od první minuty. Již v 59 vteřině se do samostatného nájezdu dostal David Slačík, který svůj únik navíc zakončil fantastickou ránou pod horní tyčku, Šrámek zcela bez šance. Antonín Klatovský vzápětí vystřelil nebezpečně z osy hřiště, brankář Kladna tentokrát podržel kotouč u své levé tyče. V osmé minutě přesto domácí svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Matěj Tománek tělem odmítl protihráče, následně zpětnou přihrávkou od zadního mantinelu zmátl všechny hostující hráče, Jan Fodor tak mohl zasunout puk do prázdné brány, jelikož brankář Šrámek čekal na hru u své druhé tyče. Matyáš Úbl tečoval v polovině úvodní periody na hraně brankoviště pobídku od modré čáry, branku soupeře ale o malý kousek minul. Na Matěje Tománka pro změnu obrana Rytířů zcela zapomněla, sám před Šrámkem nicméně puk do sítě nepropasíroval. Škoda si přesto po dvaceti minutách odnesla do kabin pohodlný tříbrankový náskok. Antonín Klatovský si nabruslil do útočné třetiny, mezi kruhy udělal rychlou kličku doleva a následnou ranou se trefil přesně mezi betony.

Hosté do druhé třetiny vyměnili brankáře, místo Šrámka do hry nastoupil Voráček a toho Škodovka bleskurychle v brankovišti přivítala, jelikož hned po dvaceti vteřinách druhé třetiny Plzeň využila početní výhodu. Matyáš Úbl zavezl puk do pásma, od zadního mantinelu následně oslovil před brankou Antonína Klatovského, který nadvakrát dostal puk do sítě. Jakub Kulich mohl na druhé straně mírně poupravit skóre, když byl sám před Šátávou, ten ho ale v rozhodující chvíli dokázal vychytat. Indiáni posléze předvedli neskutečný zámek, když více než dvě minuty drželi kotouč v signalizované výhodě v útočném pásmu, ani jedna rána se ovšem neujala. V polovině utkání měl před sebou dálnici volného místa obránce Jiří Kamas, svou ostrou ránu nicméně vyslal jen do pravé tyče. Maxa pro změnu servíroval puk na brankoviště, kde byl Jan Fodor, ten se pokoušel vstřelit svou druhou branku v zápase, Voráček si ovšem našel puk ve své rukavici. Poslední možnost v prostřední periodě měl sám Jiří Maxa, ale z levého kruhu orazítkoval podruhé v zápase jen brankovou konstrukci.

Indiáni se na startu závěrečného dějství museli bránit ve třech, avšak Kladno za padesát vteřin ani jednou neohrozilo branku Šátavy. Už při rovnovážném stavu mohl Jan Valuš dorazit puk u pravé tyče, avšak proti jeho dorážce se skvěle přesunul plzeňský brankář. To domácí si v zakončení počínali o mnoho lépe. Adam Fehér se od mantinelu uvolnil do střelecké pozice, jeho pokus ještě tečoval Jakub Slováček a Voráček byl proti jeho zásahu zcela bezmocný. Dominik Pytlík byl posléze faulován v úniku, k nařízenému trestnému střílení se rozjel sám faulovaný hráč, Pytlík zkusil rychlou kličku do forhendu, František Šátava se ale roztáhl na brankové čáře a betonem nepustil puk do sítě. Na druhé straně se zase Antonín Klatovský šikovně uvolnil za brankou, vzápětí se snažil zasunout puk do sítě, ten ovšem skončil jen pod rukavicí brankáře Voráčka. Škoda si ale následně zahrála početní výhodu, Jakub Slováček dostal puk ideálně na levý kruh, odkud se rychlým švihem trefil přesně ke vzdálenější tyči. Necelé tři minuty před koncem přišel František Šátava o čisté konto, plzeňský gólman nejprve vyrazil ránu z pravé strany, na dorážku Dominika Pytlíka již byl avšak krátký. Nic to ale nezměnilo na faktu, že Škoda Plzeň po třech zápasech zabrala, na svém ledě zničila Kladno 6:1.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Pro nás důležité vítězství! Potřebovali jsme se po třech prohrách vrátit do psychické pohody. Věřím, že se po dnešku klukům vrátí chuť do hokej a udrží si vítěznou náladu. Jen mě mrzí, že jsme si nesplnili cíl před třetí třetinou, což bylo neinkasovat. Myslím, že si naši hráči dokázali, že hokej hrát umí a budou mít lepší sebevědomí do dalších zápasů.“