DOR: PLZ - KLA

Dorost i potřetí v sezóně porazil Kladno rozdílem třídy!

Naposledy v základní části se představili doma plzeňští dorostenci. Soupeřem jim byli kladenští Rytíři, kterým ve dvou zápasech indiáni vstřelili hned šestnáct branek.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

8:2
1:1, 2:0, 5:1

Branky a nahrávky: 19. Tománek (Reisnecker, Šulan), 24. Slováček (Blengino, Fehér), 29. Bělík (Kocek, M. Černý), 41. Blengino (Fehér, M. Mašek), 43. Tománek (Maxa, Fodor), 56. Slováček (Fehér, M. Mašek), 60. Fodor (Chasák, Maxa), 60. Slováček (Blengino, Fehér) – 19. Kulich (D. Beran I, Pěch), 57. Štefík (Valuš, B. Novák).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 6:1, 6:2, 8:2.

Rozhodčí: Turhobr – Malý, Matys.

vyloučení
22
Využití
2:0
střely na branku
30:37
Diváci
19

HC Škoda Plzeň

Houdek (Šátava) – Šulan (A), Reisnecker, M. Mašek, Hanzlík, Kocek (C), M. Černý (A), Maty. Fiala – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Blengino, Fehér – Matoušek, Bělík, Pitter – Chasák.

Rytíři Kladno

Voráček (Weber) – Borkovec, Háž, Dörfl, Hausner, Müller, Krása (A), Štefík – Valuš, Novák, Pytlík (C) – Beran (A), Kulich, Pěch – Kozák, Trojna, Polášek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 0 1 -1 0
Dario Alessandro Blengino 1 2 3 2 0
Martin Černý 0 1 1 -2 0
Adam Fehér 0 4 4 2 0
Matyáš Fiala 0 0 0 0 0
Jan Fodor 1 1 2 3 0
František Hanzlík 0 0 0 3 2
Jan Chasák 0 1 1 1 2
Petr Kocek 0 1 1 -1 0
Matouš Mašek 0 2 2 4 0
Eliáš Matoušek 0 0 0 -1 0
Jiří Maxa 0 2 2 3 0
Václav Pitter 0 0 0 -1 0
Ben Reisnecker 0 1 1 2 0
Jakub Slováček 3 0 3 2 0
Marek Šulan 0 1 1 2 0
Matěj Tománek 2 0 2 2 0

komentář

Jako první ohrozili branku soupeře na začátku čtvrté minuty domácí indiáni, František Hanzlík ale ostrou ranou od modré čáry skóre neotevřel. O chvilku později byl Jan Chasák velmi blízko své první branky. Šikovný forvard indiánů se uvolnil hezkou kličkou mezi kruhy, poté ale trefil jen brankovou konstrukci. Na druhé straně ohrozil branku Houdka David Dörfl, který střílel krátce po vyhraném buly, domácí brankář jeho pokus vykopl svým betonem. Následně pro změnu zahrozili zase domácí, Adam Fehér dostal perfektní přihrávku od zadního mantinelu, z levého kruhu ale trefil jen připravenou lapačku brankáře Adama Voráčka. Jako první šlo do vedení Kladno, to když Beran našel před brankou Jakuba Kulicha, který procedil skrz betony Houdka puk do sítě. Vedení středočeskému týmu avšak vydrželo jen 44 vteřin. Matěj Tománek udělal v útočném pásmu kličku doprostřed hřiště a z vrcholu levého kruhu se trefil přesně do vzdálenější šibenice. Po dvaceti minutách tak svítil na kostce nad ledem vyrovnaný stav 1:1.

Hned na startu prostřední periody Škoda dokázala otočit zápas na svou stranu. Domácí se dostali do rychlého brejku dvou na jednoho, v dorostu debutující Dario Alessandro Blengino našel přesně před brankou hokejku Jakuba Slováčka, který šikovně usměrnil puk za záda Voráčka. Další velkou šanci měl v přesilové hře Matěj Tománek, před ním už byl brankář na zemi, avšak plzeňský útočník puk nezametl za jeho záda. Modrobílí přesto početní výhodu nakonec dokázali využít. Po rychlém nabruslení do pásma naservíroval puk před branku Petr Kocek a jeho lahůdku s poděkováním dopravil do sítě Šimon Bělík. Za hosty dvakrát odpověděl Denis Beran, v první šanci ho ale skvěle vychytal Houdek, ve druhém případě forvard Kladna poslal puk jen do pravé tyče. Po dvou třetinách tak vedla domácí Škoda již 3:1.

Poslední část odšpuntoval svou ranou Dominik Pytlík, puk nicméně nasměroval jen do lapačky plzeňského brankáře. Z protiútoku dokázala naopak Škodovka navýšit své vedení. Od levého mantinelu našel Adam Fehér mezi kruhy volného Daria Alessandra Blengina, který se prosadil krásnou ránou pod horní tyčku. Po necelých dvou minutách už Rytíři schytali nepopulárního "bůra". Po skvělé souhře celé první pětky se dostal puk na levý kruh k Matěji Tománkovi, který se v takových situacích často nemýlí. Na druhé straně se dostal do úniku znovu Beran, plzeňský brankář jeho rychlou střelu ale přečetl. Pět minut před koncem si Jan Chasák našel puk mezi kruhy, jeho pohotovou ránu z první ale zastavil Adam Voráček svou lapačkou. Škoda si poté zahrála svou druhou početní výhodu v zápase a bleskově ji dokázala využít. Adam Fehér oslovil na levém kruhu Jakuba Slováčka, který napřáhl ke stropu haly a jeho následná rána nemohla být přesnější, hostující brankář se jen smutně ohlédl za svá záda. Za 36 vteřin Kladno korigovalo, z vrcholu kruhu se trefil přesně pod břevno Marek Štefík. Poslední slovo si přesto vzali v poslední minutě domácí indiáni. Nejprve čtrnáct vteřin před koncem zužitkoval rychlý brejk Jan Fodor, který si položil brankáře a následně zasunul puk do prázdné brány. Uběhlo jedenáct vteřin a Jakub Slováček milimetrovou ranou z kruhu zkompletoval svůj hattrick. Škoda Plzeň na svém ledě porazila Rytíře vysoko 8:2.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany špatná. Poslední tři dny jsme tvrdě a intenzivně trénovali, tak jsme měli takové ztuhlé nohy, poté jsme je ale rozjezdily. Dneska jsme dali do zápasu i mladší hráče, Dario i Eliáš hráli velice dobře. V závěru nám tam padaly branky, pro nás samozřejmě dobré vítězství.“