JUN: PLZ - SPA

Juniory stálo zápas rozmezí tří minut

Mladí indiáni se v rámci nového ročníku DHL extraligy juniorů poprvé představili před svými fanoušky - přivítali pražskou Spartu.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

1:3
1:0, 0:3, 0:0

Branky a nahrávky: 19. Šimák (Mazanec, Houdek) – 28. Vašíček (J. Tůma, Daníček), 31. Hrabík (J. Tůma), 31. Žmola (Hrubý, Daníček).
Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Rozhodčí: Zubzanda, Glanc – Juránek, Baxa

vyloučení
5:4
Využití
0:1
střely na branku
30:51
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Bašta) – Dolhý (C), Hromádka, Tolar, Čančura, Hodinář, Cícha, Houdek (A) – Korčák, M. Hořejší, J. Matějka – Pešek, Řehoř, Mazanec (A) – Hála, Makovec, Sabiniok – Šiler, Beran, Šimák.

HC Sparta Praha

Kalista (Vedral) – J. Tůma, T. Bartoň, Culek, J. Červenka (A), Samson, David (A), Šindelek – Fábry (C), Hrabík, Poláček – Daníček, Odehnal, Hrubý – Novák, Krupička, Vašíček – Holeček, Žmola, Hamršmíd.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 58 51 3 48 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Matyáš Cícha 0 0 0 0 2
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 4
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Miroslav Šimák 1 0 1 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 2

komentář

Po opatrném úvodu z obou stran náhle Sparta zahrozila a Škoda zatáhla brzdu jen za cenu trestného střílení. K němu se postavil mladší bratr plzeňského Kryštofa Ondřej Hrabík, který si najel zleva a rychle vystřelil mezi betony, tam Jansa místo nenechal. Stejný hráč se později v početní výhodě opět ocitl v tomtéž souboji jeden na jednoho u levé tyče, ani tentokrát, dokonce nadvakrát, síť rozvlnit nedokázal. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Západočeši v přečíslení dva na jednoho ještě skóre neotevřeli po střele Mazance, jenž obdržel příhru od pravé k levé tyči, na dorážku Miroslava Šimáka ale již Kalista nedosáhl.

V úvodu prostřední periody vypálil nebezpečně přes obránce Hromádka, Kalista zvládl zakročit. Stejně tak proti Dolhému, který si stáhl kotouč od modré na osu hřiště. Pak vzal do své moci černý nesmysl Tůma, obkroužil klec, od pravé tyče předal k Martinu Vašíčkovi a začínalo se opět od nuly. Následně si během přibližně půlminutky přichytali hosté pro domácí dvojité KO. Nejprve dorážkou na brankovišti uspěl Ondřej Hrabík, aby po chvilce využil přečíslení dva na jednoho Jakub Žmola.

Poslední periodu rozčísl Tůma, který se řítil na Jansu z pravé strany, ten podržel své barvy nad vodou. Včas na ledě byl s betony i Kalista, když mohutně na modré napřáhl Cícha. Vzápětí se u levé tyče dostal k puku Vašíček, avšak přestřelil. V závěru ještě početní výhodu vyšperkovali Západočeši o power play, avšak v největší šanci minul z první z levého kruhu Řehoř. Další kolo čeká na indiány již ve čtvrtek, když opět doma hostí Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Soupeř byl jednoznačně lepší, my jsme nebyli konkurence schopní. To je všechno, hotovo.“

Petr Netík (HC Sparta Praha): „Myslím si, že jsme do utkání vstoupili dobře, Plzeň jsme přestříleli, ale paradoxně jsme 0:1 prohrávali. Nebyli jsme tak důrazní, abychom si ty góly zasloužili. Ve druhé části jsme to naštěstí pro nás otočili, dali rychle tři góly a pro nás je to cenné vítězství.“