JUN: SPA - PLZ

Junioři dobyli led Sparty!

Modrobílí se podruhé v sezóně popasovali s pražskou Spartou, usilovali přitom o čtvrté vítězství z posledních pěti duelů.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:5
0:0, 3:3, 0:2

Branky a nahrávky: 37. Samson (D. Pavlák, Hrabík), 38. Krupička (Daníček), 40. Samson (J. Červenka) – 27. Hála (J. Matějka, Prošek), 30. Hála (M. Hořejší, Pešek), 33. Hodinář (J. Matějka, Prošek), 48. M. Soukup (A. Dvořák), 50. Šiler (M. Houdek, Dolhý).
Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5.

Rozhodčí: Červenka, Mejzlík - Štěpánek, Maňák

vyloučení
6:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
Diváci
73

HC Sparta Praha

Kalista (33. Vedral) – T. Bartoň, Culek, J. Červenka (C), David (A), Mack, Samson, D. Pavlák – Hamršmíd (A), Bareš, Daníček – Hrabík, Krupička, Novák – Odehnal, S. Pavlák, Poláček – Vitouch, Žmola.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Cícha, Čančura, Dolhý (C), Hodinář, M. Houdek (A), Hromádka, Prošek, Skok – Šiler, Sabiniok, Řehoř – Pešek, Mazanec (A), J. Matějka – Makovec, M. Hořejší, M. Soukup – Šimák, Hála, A. Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 44 3 41 93,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 1 1 2 0
Adam Dvořák 0 2 2 2 2
Daniel Hála 2 0 2 2 0
Jan Hodinář 1 0 1 0 0
Marek Hořejší 0 1 1 -1 2
Matěj Houdek 0 1 1 2 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 2
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 2 2 2 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 1 1 1 0
Hynek Prošek 0 1 1 2 2
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 2
Marek Soukup 1 0 1 2 2
Jakub Šiler 1 0 1 0 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0

komentář

V úvodním měření sil nové sezóny vyhrál úřadující šampión na západě Čech po otočce 3:1. Dnes se na gól čekalo až do šestadvacáté minuty, v úvodní periodě se totiž neurodilo. A to i přesto, že domácí Vitouch se jal kličkou využít nařízené trestné střílení, leč Lokajíček indiány podržel. Stejný souboj se opakoval i po chvilce, když sparťanský hráč pláchl všem na ledě, tentokrát neuspěl svižnou střelou.

Skóre tak otevřel až Daniel Hála, jenž se vymotal zpoza branky Pražanů na pravý kruh a zamířil přesně do bližšího horního růžku. Stejný hráč za nedlouho poté navíc z levého kruhu z první vypálil přesně k bližší tyči po povedené příhře Hořejšího z pravého rohu a Škoda šla do trháku. Trojité KO po chvilce zakončil Jan Hodinář, který na brankovišti dorazil Matějkovo nahození od modré a vyhnal Kalistu z branky. Ovšem domácí nehodlali dát svou kůži zadarmo. Oliver Samson se dostal k puku v mezikruží a dodal svým barvám naději. Tu navíc po necelé minutě v reálné obrysy proměnil Jan Krupička, jenž se dostal za záda plzeňských beků. Těsně před přestávkou navíc na vyrovnání dosáhl v přesilové hře Samson Oliver a poslední perioda tak slibovala velké drama.

V úvodu poslední části dostala výhodu rozhodnout v přesilovce Sparta, leč indiáni se nezalekli, podnikli rychlý výpad, ve kterém po příhře Dvořáka mezi kruhy vrátil vedení Plzni Marek Soukup. Pověstného bůra brzy na to zkompletoval Jakub Šiler, jenž zakončil zblízka rychlý ťukes modrobílých. V závěru se již i přes snahu domácích skóre neměnilo, modrobílí tak dobyli led úřadujících mistrů a zapisují již čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů!

Ohlasy trenérů

Jiří Kročák (HC Sparta Praha): „Jsme zklamaní, chtěli jsme vyhrát. První třetina z naší strany byla výborná, pozorná. Na vstup do druhé třetiny jsme dostali tři góly, ale nezlomilo nás to a vyrovnali jsme. Bohužel ta třetí třetina byla taková, jaká byla. Nastoupili jsme, ale ve vlastní přesilovce jsme dostali gól a to je těžké.

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes to byl hodně rychlý zápas s vysokou kvalitou. Sparta měla výborný vstup do utkání. My jsme pak ve druhé třetině odskočili, ale měli jsme dát gól na 4:0, 5:0. Měli jsme tam dvě tutovky, které jsme nedali a bohužel před koncem druhé třetiny jsme dostali tři slepené góly, kterými jsme soupěři dovolili vrátit se zpět do zápasu. Jsem strašně rád, že jsme to pak uhráli ve třetí třetině. Kluci to odbojovali, ale velký kredit patří i soupeři, protože podal výborný výkon.“