JUN: SPA - PLZ

Junioři po pauze prohráli na Spartě

Mladí indiáni se vrátili po reprezentační pauze zpět k extraligovým bojům, představili se v našem hlavním městě.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

4:1
2:0, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 12. Senčák (Hrabík), 19. Samson (Daníček), 54. Samson (Hrabík), 60. Senčák (David, Hrabík) – 38. Mazanec.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Rozhodčí: Valda, Hacaperka – Dědek, Figer.

vyloučení
3:10
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
Diváci
153

HC Sparta Praha

Vedral (Kalista) – J. Tůma, Culek, Samson, T. Bartoň, David (A), Höll, Mack – Krupička, Žmola, Daníček – Hrabík, Senčák, Fábry (C) – Theimer, Hamršmíd (A), Holeček – Bareš, Hrubý, Poláček.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Dolhý (C), Skok, M. Houdek (A), Čančura, Cícha, Prošek – Pešek, M. Soukup, J. Matějka – Mazanec (A), Koubek, Hála – Řehoř, Tchaliov, Sabiniok – Pittr, M. Beran II.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 59 47 4 43 91,49 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 2
Matyáš Cícha 0 0 0 0 2
Marek Čančura 0 0 0 -1 2
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Daniel Hála 0 1 1 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -2 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 0 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Hynek Prošek 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 2
Marek Soukup 0 0 0 -1 4
Nikola Tchaliov 0 0 0 -1 0

komentář

Všechny tři letošní vzájemné duely opanovali hosté a lépe začali i dnes. V brzké přesilové hře indián Dolhý nastřelil tyčku, ta se rozezněla i po následné dorážce. Po chvilce se oba celky dostaly ke hře ve čtyřech, kterou využila Sparta. David Senčák obdržel kotouč na osu hřiště, ještě si jej potáhl a zamířil přesně k levé tyči. Vzápětí obdržel příhru zpoza branky před Lokajíčka Bareš, avšak střela nakonec zamířila nad. V závěru úvodní periody dokázali Pražané ve skóre Plzni ještě odskočit. V početní výhodě natáhl od modré ke střele Oliver Samson a využil práce clonících spoluhráčů na brankovišti.

Prostřední část odšpuntoval Hrabík, který nejprve vypálil z první z levého kruhu, dostal se i k dorážce, proti byl ale vždy Lokajíčkův beton. Na druhé straně dobře napadal posledního obránce Sparty Aleš Mazanec. Ten nakonec podklouzl a forvard Škody zamířil do úniku, který využil bravurně provedenou kličkou do bekhendu. Velké drama tak měla rozhodnout až závěrečná dvacetiminutovka.

V ní nejprve vypálil z mezikruží Samson, gólman indiánů odolal. Poté to z ostrého úhlu zkoušel Pešek, proti bylo rameno Vedrala. Následně se již skóre měnilo. Lokajíček si ještě dokázal poradit s osamoceným Hrabíkem u levé tyče, na dorážku u druhé v podání opět Olivera Samsona ale již dosáhnout nemohl. Definitivní podobu dal výsledku při power play Západočechů David Senčák, jenž kotouč doslova dovezl do opuštěné klece.

V dalším kole se modrobílí představí znovu mimo své prérie - v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): „Velmi důležité tři body pro nás. Všichni víme, jak tabulka vypadá a o co aktuálně hrajeme. Nutně jsme dneska potřebovali vyhrát. Zápas byl z naší strany zvládnutý, bohužel jsme nedali dřív branky a za stavu 2:1 jsme nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři a vzápětí jsme šli do oslabení, čímž jsme si mohli způsobit velké problémy. Naštěstí jsme to ustáli a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska není co hodnotit. Soupeř nás jednoznačně přejel. Nebyli jsme konkurenceschopní. Pro nás jednoznačně zasloužená prohra.“