JUN: PLZ - PRE

Junioři zapisují sedmou výhru v řadě!

Modrobílí se dnes poprvé v sezóně popasovali s Přerovem, pomalu tak již končí první čtvrtinu nadstavby.

HC Škoda Plzeň - HC Zubr Přerov

4:0
1:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 10. Šiler (M. Soukup, J. Matějka), 26. Hála (Benák, Cícha), 48. Šiler (M. Soukup, Řehoř), 49. Pešek (M. Soukup, Šiler).
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Jechoutek, Hacaperka – Malý, Maňák.

vyloučení
8:4
Využití
1:0
střely na branku
31:25
Diváci
47

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Skok, Hromádka, Čančura, Prošek, Hodinář, Cícha, M. Houdek (A) – M. Hořejší, M. Soukup (C), J. Matějka – Pešek, Řehoř, Mazanec (A) – Hála, Benák, Koubek – Šiler, M. Beran II, Pittr.

HC Zubr Přerov

Vojtek (Ryšavý) – Da. Bárta, Polame, Tomiga, Pekr, Holík (C), Janek – Nášel, Hlávka, Hyža – Švejda, Šťastný, Hradil – Dobša, Mašek, Martiňák – Kuchta, Kolařík, J. Hanák – Halík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 25 0 25 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Matyáš Cícha 0 1 1 3 4
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Daniel Hála 1 0 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 3 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 1 1 1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Ondřej Pešek 1 0 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 1 1 1 4
Jan Skok 0 0 0 0 4
Marek Soukup 0 3 3 2 0
Jakub Šiler 2 1 3 2 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Hála, který obdržel příhru v přečíslení dva na jednoho k pravé tyči, leč minul zařízení. Následně Škoda bez vážnějších problémů ustála početní výhodu soupeře, aby poté v plných stavech otevřela dnešní střelecký výčet. Marek Soukup doslova vybídl povedenou příhrou z vrcholu pravého kruhu na levý Jakuba Šilera ke skórování a ten nepohrdl. Asistent se později mohl sám stát střelcem, leč ani jeden z jeho pokusů z levého kruhu na Vojtka neplatily. Zubři naopak ve čtyřech málem dosáhli na vyrovnání, když se až k pravé tyči dostal s pukem Hanák, Lokajíček ale své barvy podržel. O první přestávce se tak z fotbalového vedení mohli radovat modrobílí.

Prostřední část načal Pešek z mezikruží, Vojtek dokázal vyrazit. Poté se proti čtyřem protihráčům na pravé straně prosadil Benák, předal touš před branku najíždějícímu Danielu Hálovi, který protečoval do sítě. Následně při vlastním oslabení dobře napadal Soukup, který oslovil u pravé tyče Šilera, který sice Vojtka prostřelil, leč puk zamířil těsně mimo. Po chvilce se hezky v situaci jeden na jednoho prosadil k levé tyči Mazanec, avšak byl již brankáři Přerova příliš blízko. I druhou periodu tak domácí ovládli v poměru 1:0.

Poslední část odšpuntoval Benák, který pálil osamocený na levém kruhu, Vojtek dokázal zakročit. Nedosáhl ale na zakončení Jakuba Šilera, který se vymotal zpoza branky před ní a trefil se k levé tyči. Čtvrtou trefu svých barev přidal po čtrnácti vteřinách přesilové hry Ondřej Pešek, jenž využil pobídky Soukupa od pravé k levé tyči. Alespoň čestný úspěch měl na holi v samostatném úniku Dobša, leč svižnou střelou si na Lokajíčka nepřišel.

Za možným prodloužením vítězné série v dalším kole vyrazí indiáni v úterý devatenáctého prosince do Českých Budějovicích, které naopak drží dlouhou sérii nezdarů.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Byl to velmi těžký zápas. Soupeř nám trošičku naskakoval na záda, vozili jsme si na zádech medvědy, byla tam spousta nedovolených zákroků. Avšak rozhodčí to pustili a my jsme z toho měli červené oči, faulovali jsme, neuměli jsme se s tím vyrovnat, takže jsme si z toho udělali těžký zápas. Ale góly jsme nakonec dali a zaslouženě jsme vyhráli. Takže jsme rádi za další tři body.“

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): „První dvě branky jsme dostali po nedůslednostech. Byli jsme sice vráceni v dostatečném počtu hráčů, ale nebyli jsme v těch situacích důslední. Přesto jsme před třetí části ještě věřili, že bychom mohli vstřelit kontaktní gól a pokusíme se minimálně bod odvézt, ale bohužel se to nepovedlo.“