JUN: PRE - PLZ

Junioři ztratili duel v Přerově

Další vložené kolo v netradiční den pondělí odehráli modrobílí v Přerově, kde se postavili místním Zubrům.

HC Zubr Přerov - HC Škoda Plzeň

2:1
0:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 38. J. Hanák (Holík, Mots), 41. R. Hradil (Hlávka, Hyža) – 9. Pešek (TS).
Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Gebauer, Vaněk – Hanzlík, Kučera

vyloučení
1:6
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
Diváci
164

HC Zubr Přerov

Žurek (Ryšavý) – Mozr, Billa (A), Tomiga, Pekr, Holík (C), Da. Bárta, Janek – Šťastný, Ozollapa, R. Hradil – Halík, Martiňák, Hlávka – Dobša, Švejda, Hyža – Šindler, Mots, J. Hanák

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, Prošek, M. Houdek, Skala, Iščenko – Řehoř, Mazanec (A), Pešek – M. Hořejší, Koubek, Hála – M. Beran II, Hofrajtr, Sabiniok – Klatovský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 58 40 2 38 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Artem Ishchenko 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 1 0 1 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0

komentář

Oba týmy se v letošní sezóně potkaly až v nadstavbě. Doma indiáni soupeři ani v jednom případě nepovolili čestný úspěch a zvítězili 6:0 a 4:0, leč na Hané ztratili po výsledku 2:4.

Dnešní duel odšpuntoval z levého kruhu Mots, Lokajíček hřbetem lapačky puk nadzvedl nad. Poté se po dvou vyloučeních hrálo ve čtyřech, což v přečíslení málem využili hosté, Zubři vše zachránili jen za cenu nařízeného trestného střílení. To na sebe vzal Ondřej Pešek a využil střelou na lapačku do prvého horního růžku. Náskok svých barev mohl brzy na to navýšit z vrcholu brankoviště Klatovský, jenže svou dorážku poslal mimo. Lépe mířil po ráně Holíka zprava před Lokajíčkem dorážející Mots, muž s maskou Škody odolal. Stejně tak po chvilce, když se z první z mezikruží dostal k zakončení Tomiga. A protože rovněž Žurek skvěle zakročil proti dorážejícímu Koubkovi, odcházelo se poprvé do kabin za fotbalového vedení indiánů.

Prostřední část odstartoval Hradil, který na svatyni Západočechů najížděl z levé strany, její strážce zakročil betony. Zasahovat naopak nemusel, když z druhé vlny najel do palebné pozice Hradil, protože rána mířila vedle. Mots to zase zkoušel ihned po buly, avšak mířil jen do středu branky. Žurek na druhé straně betony zlikvidoval ránu Iščenka od modré a rovněž dorážku Hofrajtra. Ujala se tak až dorážka Jana Hanáka, který do sítě doklepl předchozí pokus Holíka z pravé strany. Vzápětí se Plzeň vydala k druhému nařízenému trestnému střílení, Houdek ale tentokrát nepřehodil nastavený levý beton. O osudu utkání tak mělo rozhodnout třetích dvacet minut.

A již po čtrnácti vteřinách Zubři dokonali obrat. Radim Hradil vypálil z otočky od modré a brankáři Západočechů puk zaplul k levé tyči. Vzápětí se naopak Lokajíček zaskvěl, když zastavil tvrdou bombu Motsa i pohotovou dorážku Švejdy. Naopak za vyrovnáním se hnal ihned po buly v útočné třetině Mazanec, Žurek byl připraven. Souboj obou hráčů se odehrál i po chvilce, když přišla střela z první po příhře z kruh na kruh, vše vyřešila špička betonu. Vyrovnání nepřivál ani Řehoř, ke kterému se touš odrazil na brankoviště. Téměř tři minuty před závěrečnou sirénou zkusili modrobílí hru bez brankáře. Tu nejprve nepotrestal Hlávka, který trefil tyčku opuštěné hostující klece, ale nevyužila ani Plzeň.

V dalším extraligovém kole se indiáni naposledy před play off představí doma, hostit budou České Budějovice.