DOR: PLZ - VIT

Černá série dorostu pokračuje, Vítkovice rozhodly v prodloužení

Po měsíci se plzeňští dorostenci vrátili na domácí led, soupeřem jim byly Vítkovice, které dokázali indiáni při prvním vzájemném měření sil porazit těsně 2:1.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

2:3p
0:1, 1:0, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 24. Úbl, 49. Bělík (Kamas, Úbl) – 13. Zachariasz (Szarowski, Svozil), 56. Kisza (Šebesta, Rončka), 62. Kisza (M. Mareš).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:3.

Vyšší tresty: Hofman (VIT) - 5+OK, naražení zezadu

Rozhodčí: Horažďovský – Hradil, Jurak.

vyloučení
5:5
Využití
1:0
střely na branku
32:34
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – M. Mašek, Kamas, Šulan, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík – Slačík, Bělík, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Fehér, Křepel.

HC Vítkovice Ridera

Špírek (Varga) – M. Fojtík (A), A. Drábek, Szarowski, Lyčka, Kisza, A. Vítek – Svozil (A), A. Daněk, Plško – Šebesta, Sedlák, Zachariasz – M. Hofman, M. Mareš, Nazad (C) – Rončka, Max. Man.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 62 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 0 1 1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Adam Fehér 0 0 0 -2 4
Jan Fodor 0 0 0 -1 2
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 1 1 0 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 0 0 0 -1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -1 0
David Slačík 0 0 0 1 0
Jakub Slováček 0 0 0 -2 0
Marek Šulan 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 0 0 0 0 2
Matyáš Úbl 1 1 2 0 0

komentář

První velká možnost přišla ve čtvrté minutě, Jan Fodor zachytil na levém kruhu přihrávku od zadního mantinelu, jeho pobídku následně před gólmanem tečoval Jiří Maxa, puk ovšem jen těsně přeletěl horní tyčku. Nedlouho poté si zpracoval puk na modré čáře Matouš Mašek, jenž bleskově střílel, Špírek včas dokázal zasáhnout svou vyrážečkou. Eliáš Poustka musel poprvé do akce až v osmé minutě, Dalibor Lyčka na něho nicméně nevyzrál. Škoda byla lepší, další stoprocentní šanci měl na hokejce Matyáš Úbl, který byl zcela sám na ose hřiště, plzeňský útočník měl čas si i připravit kotouč ke střele, přesto Špírka v hostující bráně neprostřelil. A tak udeřilo na druhé straně. Na pravé straně útočného pásma si našel kotouč Szarowski, jehož ránu těsně před Poustkou tečoval Olaf Zachariasz. Zdvojnásobit hostující vedení mohl Mareš, který se prokličkoval až před Poustku, jeho pokus ale plzeňský brankář stačil vykopnout svým betonem. Po dvaceti minutách tak Plzeňané prohrávali o jednu branku.

Škoda do druhé části vletěla ve velkém tempu, nejprve pálil Slačík, skóre se ale nadále neměnilo. Vše se změnilo až na startu 24. minuty. Matyáš Úbl vypíchl obránci Vítkovic puk na modré čáře, čímž se dostal do samostatného úniku, který se štěstím proměnil. Puk se od tyče odrazil do zad Špírka a poté do brány. Šimon Bělík mohl záhy bleskově skóre dokonce otočit, ovšem z levého křídla trefil jen bližší tyč. Krátce za polovinou duelu mohl skórovat David Slačík ve vlastním oslabení, avšak samostatný nájezd neproměnil. Jen o pár vteřin později se Matyáš Úbl prokličkoval až před brankáře, Fehér měl poté před sebou prázdnou bránu, puk ovšem netrefil dle svých představ. A když neuspěl ani znova Bělík, platil po dvou třetinách nerozhodný stav 1:1.

Hned po patnácti vteřinách závěrečného dějství dostal puk na hranu brankoviště Matyáš Úbl, Špírek stačil včas zasáhnout. Nedlouho poté Maxa předložil hrací předmět v situaci dvou na jednoho Janu Fodorovi, ten orazítkoval jen tyčku. Škoda posléze dostala výhodu dlouhé početní výhody, hostující Hofman dostal za zákrok na Slováčka u mantinelu pětiminutový trest. A modrobílí po minutě hned udeřili. Kamas z levého kruhu našel na ose hřiště Šimona Bělíka, který skrz betony mířil do černého. Záhy mohl navýšit vedení Maxa, který byl sám před brankou, avšak domácí často ztroskotávali na brankáři Špírkovi, který podával velmi dobrý výkon. Matyáš Úbl poté vzal na sebe nařízené trestné střílení, plzeňský forvard chtěl dostat puk do sítě mezi betony, to se mu ovšem nepodařilo. A tak necelých pět minut před koncem udeřily Vítkovice. Jakub Kisza zachytil puk na modré čáře, následně si mírně popojel, aby se poté trefil přesně do pravé šibenice, Poustka zcela bez šance zasáhnout.

Vyrovnaný zápas tak dospěl do prodloužení, které trvalo necelé dvě minuty. Mareš se krásně prokličkoval až před plzeňského brankáře, toho sice nepřekonal, jeho práci posléze však dokonal Jakub Kisza, který se stal hrdinou Vítkovic. Škoda prohrála na svém ledě s Vítkovicemi 2:3 po prodloužení.

FOTO: Jindřich Jager.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Podle mě jsme podali dobrý výkon, minimálně dvě třetiny jsme byli lepším týmem, bohužel nedáváme góly a to rozhoduje. Ve třetí části jsme měli výhodu dlouhé přesilovky, tam se nám podařilo dát jeden gól, ale šancí jsme měli daleko víc. Úblík poté nedal trestné střílení, kdy jsme mohli taktéž odskočit na 3:1, avšak nedali jsme a v závěru jsme si to sami zkomplikovali. Dneska jsme chtěli vyhrát, už si chceme konečně také zařvat po zápase, ale bohužel... Herní projev už v Karlových Varech byl dobrý, musíme věřit, že se to brzy zlomí.“