DOR OF3: PLZ - PRE

Obrat dokonán, dorost je ve čtvrtfinále!

Povedlo se! Mladí indiáni zvítězili i ve svém druhém zápase osmifinále play off na svém ledě, Přerov v rozhodujícím třetím duelu porazili 8:1, čímž si vysloužili pozvánku do čtvrtfinále. Zde narazí, v repríze loňského finále, na Třinec.

HC Škoda Plzeň - HC Zubr Přerov

8:1
2:0, 2:0, 4:1

Branky a nahrávky: 3. Benák (Úbl), 4. Tománek (Boskovic, Reisnecker), 29. Bělík (Klatovský, Černý), 39. Klatovský (Fehér, Bělík), 48. Reisnecker (Fodor, Maxa), 49. Slováček (Kamas, Mašek), 50. Maxa (Reisnecker, Fodor), 54. Tománek (Slováček, Křepel) – 43. Koudela (Dobřecký, Došlík).
Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 8:1.

Rozhodčí: Glanc, Matoušek – Baxa, Brtník.

vyloučení
4:2
Využití
0:0
V Oslabení
2:0
střely na branku
39:28
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – Mašek, Kamas, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), Černý (A) – Slačík, Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Klatovský (A), Bělík, Fehér – Slováček, Křepel.

HC Zubr Přerov

Šejba (J. Trnka) – Pala, Kočara, Pohanka, Mozr, Matyáš, Cífka – Kurial, Hilšer, Miklas – Švejcar, Došlík, Koudela (A) – Vlk, L. Mátl, Frnka – Vyroubal, Dobřecký (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 1 2 1 2
Adam Benák 1 0 1 3 0
Martin Boskovic 0 1 1 4 0
Martin Černý 0 1 1 1 0
Adam Fehér 0 1 1 2 0
Jan Fodor 0 2 2 2 2
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 1 1 2 2 2
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Daniel Křepel 0 1 1 2 0
Matouš Mašek 0 1 1 2 2
Jiří Maxa 1 1 2 2 0
Ben Reisnecker 1 2 3 4 0
David Slačík 0 0 0 -1 0
Jakub Slováček 1 1 2 2 0
Matěj Tománek 2 0 2 4 0
Matyáš Úbl 0 1 1 0 0

komentář

V úvodu zápasu měl dvě slibné šance hostující Filip Vlk, při první ráně ovšem netrefil branku, při druhém pokusu ho skvěle vychytal Štěpán Houdek. Hosté poté dostali k dispozici i přesilovou hru, stejně jako včera se ovšem prosadili indiáni ve vlastním oslabení, a to dokonce dvakrát! Adam Benák získal kotouč v útočném pásmu, následně byli s Matyášem Úblem sami před brankářem, dvakrát si vyměnili kotouč a první jmenovaný nakonec střílel do téměř prázdné brány. O 32 vteřin později Martin Boskovic zavezl puk k brance Šejby, od zadního mantinelu následně oslovil Matěje Tománka, který se trefil přesně do šibenice. Navýšit náskok modrobílých mohl Jan Fodor, který pálil z vrcholu pravého kruhu, proti byl však beton gólmana Zubrů. Tománek byl posléze blízko své druhé brance, z hranice brankoviště ovšem mířil pouze do tyče. V posledních vteřinách prvního dějství Matyáš Úbl servíroval kotouč na brankoviště, kde ho zasáhl David Slačík, puk ale zase skončil jen na brankové konstrukci, po dvaceti minutách tak vedla Škoda o dvě branky.

Prostřední část odšpuntoval Matěj Tománek, který ukradl soupeři kotouč, následně jel z úhlu sám na brankáře, plzeňský útočník ale trefil podruhé v zápase jen tyčku. O minutu později byl sám před brankou kapitán Petr Kocek, jeho bekhend šel pouze do hrudi gólmana. Z další příležitosti už se nicméně domácí prosadili. Šimon Bělík ve vlastní třetině získal kotouč, se kterým následně dojel až před brankáře Šejbu. Útočník Škody chtěl zvolit kličku do forhendu, puk mu ovšem ujel, nicméně tak šikovně, že skončil mezi betony brankáře Přerova. Krátce za polovinou utkání byl sám u levé tyče Adam Fehér, Šejba ale na poslední chvíli proti jeho střele vytasil svůj beton. Krátce před koncem druhé periody Škoda udeřila počtvrté. Bělík dobruslil vyhozený kotouč, od zadního mantinelu poté našel Fehéra, jehož první rána v brance neskončila, Antonín Klatovský už to měl následně ovšem snadné. Po dvou třetinách tak svítil stav na kostce nad ledem již 4:0.

Na startu poslední dvacetiminutovky se Přerov dočkal alespoň čestné branky. Plzeň udělala chybu za svou brankou, puku se zmocnil Dobřecký, který vybídl ke skórování Filipa Koudelu a ten sám před Houdkem nezaváhal. Škodu obdržená branka nepřibrzdila a i zbytek utkání naprosto ovládla. Nejprve Fodor oslovil u modré čáry Bena Reisneckera, který se prezentoval hezkou ranou k tyči. V následující minutě Šejba pouze vyrazil ránu Kamase a ve správný čas, na správném místě byl připraven puk dorazit Jakub Slováček. To už bylo na Šejbu moc a své místo přenechal Jonášovi Trnkovi. Ten ale neudržel čisté konto ani dvě minuty, v brankovišti ho přivítal Jiří Maxa, jehož prudká rána z osy hřiště zapadla přesně k tyči. V 54. minutě dal výsledku definitivní podobu Matěj Tománek, který si vylepšil střeleckou pozici na levý kruh a rychlým švihem dal osmou plzeňskou branku. Škoda Plzeň porazila ve třetím duelu osmifinále Přerov 8:1 a celou sérii následně vyhrála 2:1. Soupeřem ve čtvrtfinále pro modrobílé hráče bude v repríze loňského finále Třinec.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Naštěstí jsme se rychle dostali do utkání a ve zbytku utkání jsme byli jednoznačně lepší. Soupeře jsme moc do šancí nepouštěli, jen v první třetině měl Přerov pár přečíslení, avšak to bylo jen naší nedůraznou hrou. Následně jsme se zpět vrátili k naší hře a vypadalo to, jak to vypadalo. Kluky musím maximálně pochválit, předvedli skvělý týmový výkon.“

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): „Úvod zápasu ovlivnil praktický celý jeho průběh. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, avšak inkasovali jsme dvě branky. Po první třetině jsme ještě věřili, domácí vedli jen 2:0. Kdybychom se nám povedlo dát kontaktní gól, mohlo to vypadat jinak. Následně za stavu 0:4 už to bylo těžké.“