DOR: PRE - PLZ

Druhá třetina rozhodla, dorost padl v Přerově

Reprezentační přestávka je u svého konce, znovu do akce tak vyjeli plzeňští dorostenci. Soupeřem jim byl Přerov, který dokázali na vlastním ledě porazit 5:2.

HC Zubr Přerov - HC Škoda Plzeň

4:3
0:2, 4:1, 0:0

Branky a nahrávky: 29. Kováč (Miklas), 36. Frnka (Mátl, Cífka), 40. Vlk (Pala, Švejcar), 40. Frnka (Dobřecký, Mátl) – 2. Pitter (Křepel, Fehér), 15. Maxa (Tománek, Fodor), 39. Bělík (Slováček, Kamas).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Čelechovský – Kaprál, Přecechtěl

vyloučení
5:5
Využití
2:1
střely na branku
37:37
Diváci
138

HC Zubr Přerov

Šejba (J. Trnka) – Pala (A), Zahradníček, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar – Kováč, Vyroubal, Koudela (A) – Vlk, L. Mátl, Frnka – Židlík, Dobřecký (C).

HC Škoda Plzeň

Šátava (41. Poustka) – Reisnecker, M. Černý (A), Kocek (C), Hanzlík, Kamas, Šulan – Pitter, Klatovský (A), Bělík – Tománek, Fehér, Křepel – Maxa, Fodor, Slováček – Úbl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 20 11 0 11 100,00 0
František Šátava 40 26 4 22 84,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 1 0 1 0 2
Martin Černý 0 0 0 0 2
Adam Fehér 0 1 1 0 0
Jan Fodor 0 1 1 -1 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 1 1 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Daniel Křepel 0 1 1 1 0
Jiří Maxa 1 0 1 -1 0
Václav Pitter 1 0 1 1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 0 0
Jakub Slováček 0 1 1 1 0
Marek Šulan 0 0 0 0 4
Matěj Tománek 0 1 1 -1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Škoda měla výborný vstup do zápasu, již na konci druhé minuty poslal kotouč před branku Daniel Křepel, kde ho šikovně uklidil mezi betony Václav Pitter. Za dvě minuty mohlo být bleskově srovnáno. Dobřecký zblízka posunul kotouč na Filipa Vlka, jenže ten zamířil pouze do konce levého betonu Františka Šátavy. Následně měl dvě velké příležitosti Antonín Klatovský. Nejprve v přesilové hře z kruhu těsně minul, poté selhal po rychlém brejku, když se dostal až před Šejbu. Přesto se indiánům nakonec povedlo ještě v první třetině náskok zdvojnásobit. Matěj Tománek poslal z jedničky pocukrovanou přihrávku přes šíři brankoviště na Jiřího Maxu, kterému zbývalo jen trefil poodkrytou část brány.

Prostřední část odšpuntoval znovu Klatovský, jeho rána z voleje avšak trefila jen připraveného brankáře. Přerov poté postupně zvyšoval svůj tlak a nakonec se dočkal kontaktní branky. Škoda udělala chybu ve vlastní třetině, k puku se dostal Miklas, jehož ránu Šátava jen vyrazil a pohotový Matěj Kováč dorazil puk do sítě. Vstřelená branka Zubry nakopla a krátce na to již bylo vyrovnáno. Mátl vybídl ke střele Filipa Frnku, který touto pobídkou z levého kruhu nepohrdl. Závěr druhé periody přinesl velkou podívanou. V polovině 39 minuty získal Šimon Bělík puk na modré čáře, po rychlých dvou krocích poté brankáře prostřelil střelou mezi betony, čímž vrátil modrobílým vedení. Jenomže za 34 vteřin srovnal Filip Vlk, když od modré čáry srovnal a za dalších čtrnáct vteřin po rychlém přečíslení otočil zápas na stranu domácích Filip Frnka.

Plzeňský trenér Michal Straka do třetí dvacetiminutovky udělal na povzbuzení změnu v brankovišti, Šátávu nahradil Eliáš Poustka. Hned ve druhé minutě mohli indiáni srovnat, k nařízenému trestnému střílení se rozjel Jakub Slováček, jeho střela k pravé tyči ovšem nebyla přesná. Západočeši krátce na to hráli i přesilovou hru, Šejba byl nadále pozorný. Na druhé straně zase útočil Frnka na hattrick, jenomže i Poustka dával pozor. V závěru pálil přes obránce Jiří Maxa, český reprezentant do šestnácti let ovšem poslal kotouč jen do připravené lapačky. Plzni nevyšla v závěru ani hra bez brankáře, po reprezentační přestávka tak Škoa prohrála v Přerově těsně 3:4.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, hráli jsme dobře na kotouči a zaslouženě jsme vedli o dvě branky. Od druhé třetiny jsme přestali hrát naší hru, začali být lehkomyslní, byli jsme individualisti a tím jsme nakonec zápas i ztratili. “