DOR: PLZ - PRE

Dorost vstoupil do nového roku pravou nohou

I dorostenci mají za sebou první zápas v novém roce. Na malé hale přivítali Přerov, přestože jako první v utkání prohrávali, tak zápas pohodlně dotáhli do vítězného konce.

HC Škoda Plzeň - HC Zubr Přerov

5:2
1:1, 4:1, 0:0

Branky a nahrávky: 14. Tománek (Maxa, Fodor), 26. Maxa (Fodor, Tománek), 31. Fodor (Maxa, Tománek), 35. Maxa (Bělík, Tománek), 38. Fehér (Kocek, Slováček) – 12. Kočara (Vyroubal, Došlík), 40. Koudela (Švejcar, Vlk).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 5:1, 5:2.

Rozhodčí: Šperl – Matys, Deja.

vyloučení
3:3
Využití
1:1
střely na branku
43:27
Diváci
144

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – M. Černý (A), Kocek (C), M. Mašek, Kamas, Hanzlík, Reisnecker – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér.

HC Zubr Přerov

Šejba (J. Trnka) – Pohanka, Pala (A), Cífka, Mozr, Zahradníček, Matyáš, Kočara – Vlk (A), Švejcar, Koudela (C) – Frnka, L. Mátl, Miklas – Vyroubal, Došlík, Brovják – Židlík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 1 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Adam Fehér 1 0 1 1 0
Jan Fodor 1 2 3 2 2
František Hanzlík 0 0 0 2 0
Jiří Kamas 0 0 0 2 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 2
Petr Kocek 0 1 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Maxa 2 2 4 2 0
Ben Reisnecker 0 0 0 1 0
David Slačík 0 0 0 0 2
Jakub Slováček 0 1 1 1 0
Matěj Tománek 1 3 4 2 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Jako první v zápase zahrozila v přesilové hře Škodovka, Jiří Maxa byl sám před brankářem Šejbou, puk do sítě nicméně nepropasíroval. Naopak hosté ze své první větší šance udeřili. Vyroubal vyhrál buly v útočné třetině, Adam Kočara si poté nabruslil na vrchol pravého kruhu, odkud přesnou ranou překonal bezmocného brankáře Poustku. Veden hostům nicméně vydrželo pouhé dvě minuty. Druhý útočná formace předvedla pořádný kolotoč, po přihrávce Maxa nakonec poslal puk do sítě Matěj Tománek. Stejný hráč se následně pokoušel o další zakončení, puk tentokrát však brankovou čáru nepřekročil, po dvaceti minutách tak platil vyrovnaný stav 1:1.

Zkraje druhé periody Škoda otočila zápas na svou stranu. Při souhře reprezentantů Jan Fodor oslovil u levé tyče Jiřího Maxu, který přes beton dostal puk do sítě. A to z domácí strany stále nebylo vše, jelikož v polovině utkání indiáni navýšili na rozdíl dvou branek a znovu u toho byla stejná formace, tentokrát se prosadil třetí do party. Tománek zachytil puk u modré čáry, jeho následnou ránu dorazil bekhendem Jan Fodor. O pár minut později si Plzeň zahrála početní výhodu, Bělík našel před brankou Jiřího Maxu, který pohotovou ranou vstřelil svou druhou branku v zápase. Fantastickou třetinu dovršil Adam Fehér, který z osy hřiště prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Poslední slovo ve druhé části měli ale nakonec přece jen hosté. Filip Koudela dostal touš na pravý kruh a rychlou ranou k protější tyči snížil na rozdíl tří branek.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval v přesilové hře Jan Fodor. Ten dostal nabídku na pravou stranu, ale jeho pokusu chyběla větší přesnost. Zubři posléze hráli téměř celou dvouminutovou početní výhodu pět na tři, Škoda vše ale zvládla skvěle ubránit. Eliáš Poustka nadále předváděl skvělý výkon, nepřišel si na něho ani v další šanci Filip Trnka. David Brovják se pro změnu dostal do rychlého brejku, Škoda ale nadále držela vypracovaný náskok. Na druhé straně Adam Fehér orazítkoval jen tyč hostující brány. Závěr utkání už se prakticky jen dohrával, Škoda Plzeň vyhrála i své druhé utkání v nadstavbové části, Přerov přehrála 5:2.

FOTO: Michal Pok.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dnešní zápas rozhodla naše druhá útočná formace, která si na ledě výborně vyhověla a nakonec dala z pěti hned čtyři branka a tím zařídila naše vítězství. Za vítězství jsme moc rádi.“