PLZ-TRI 3:0 Důležitá výhra přiblížila Plzni desítku na šest bodů!

Plzeň - Silný tým Třince zavítal do Plzně k dalšímu extraligovému utkání. Napínavý souboj načal domácí tým již ve druhé minutě, kdy se trefil Vlasák. Po jednom gólu přidali Plzeňští i v každé následující třetině. Nápor Ocelářů ve druhé a na konci třetí dvacetiminutovky pochytal brankář Horčička a vychytal tak první nulu v plzeňském dresu.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

3:0
1:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Duda, Straka), 39. Duda (Hanzlík), 43. Johnson (Lammers, Heřman).. Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát.. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:0. Diváci: 4238. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 3:0.

HC Škoda Plzeň

Horčička (Salfický) - Hanzlík, Modrý, St. Pierre, Slaney, Frolo, Benák, Dresler - Vostřák, Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Stránský - Lammers, Heřman, Johnson - Plášek, Haman, Dvořák - Pitule.

HC Oceláři Třinec

Vojtek (Štefl) - Seman, Krajíček, Lojek, Hudec, Hrabal, Zíb, Vágner - Květoň, Polanský, Růžička - , Bonk, Varaďa, McGregor - Peterek, Hrňa, Adamský - Polák, Ostřížek, Koudelka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 60 25 0 25 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 1 2
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Radek Duda 1 1 2 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 6
Tomáš Frolo 0 0 0 0 2
Radek Haman 0 0 0 0 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 1 0
Martin Heřman 0 1 1 1 0
Nicholas Johnson 1 0 1 1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
John Lammers 0 1 1 1 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 0 2
Karel Plášek 0 0 0 0 2
John Slaney 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 0 0
Jan Stránský 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo ve rychlém tempu, již po necelých dvou minutách se zbytečně nechal vyloučit Zíb při bránění hráče, jenž dojížděl puk při signalizovaném zakázaném uvolnění. Indiáni trestali velmi rychle. Duda našel křižnou přihrávkou z kruhu na kruh osamoceného Tomáše Vlasáka, jenž střelou mezi Vojtkovy betony naplnil pověst o aktuálně nejlepší střelci ligy - 1:0! V polovině úvodního dějství Oceláři pykali za hru v šesti, tentokráte se domácím nedařilo. Jediný světlí moment byla pumelice od modré v podání Modrého, po níž hostující gólman netušil, kde má touš, našel ho ovšem ve výstroji. Ani Třinečtí si ve své přesilovce nevedli dobře, Západočeši dobře bránili a nepovolili soupeři ani usazení se v pásmu, natož střelu. Vše podstatné se událo v prvních dvaceti minutách ve výhodách jednoho muže v poli, poměr střel vypovídá za vše, třináct ku dvěma.

Prostřední dějství započalo Dudovým průnikem až před Vojtka, bekhendový pokus se ale neujal. Na druhé straně Koudelka pěkně tečoval nabídku od modré, Horčička musel vytáhnou bleskurychlý zákrok. Stejně jako proti Květonově pokusu z mezikruží mezi betony v přesilové hře. V té samé se ovšem skóre mohlo pohnout i na druhé straně, kdy Vlasák ujel všem protihráčům, lapačka Vojtka byla proti. V polovině zápasu oslabil Oceláře po zbytek utkání zbytečnými poznámky po svém faulu Krajíček, po chvilce se snažil na souboj vyzvat Modrého McGragor. Když se situace uklidnila, mohl i Třinec udeřit v oslabení. Adamský si svým typickým výpadem podél mantinelu nabruslil až mezi kruhy, odkud jen těsně minul klec Horčičky. Plzeňský brankář se následně vyznamenal bravurními zákroky proti pokusům z mezikruží, autoři byli Varaďa a opět Adamský. Při svém dosavadním největším tlaku ale hosté doplatili na nedisciplinovanost. V oslabení nestačili na příhru Hanzlíka od modré na pravý kruh, kde již číhal Radek Duda, který z první trefil nad beton přemisťujícího se Vojtka - 2:0! Před druhou sirénou mohl alespoň snížit Polák, z pravé strany jen těsně minul vzdálenější tyč. Ocelářům se povedlo modrobílé přestřílet dvanáct ku sedmi.

Do poslední pasáže hry si domácí přenesli další výhodu jednoho muže v poli, ta se jim ovšem vůbec nevyvedla. Až čtyři vteřiny po jejím skončení napřáhl Lammers, jemně tečoval do sítě Nick Johnson – 3:0! Hosté mohli kontrovat Hrabalem, jenž si sjel před bránu a sám před Horčičkou zkusil blafák do bekhendu, na plzeňskou posilu si nepřišel. Další šanci měl Lojek, pumelici mu ovšem zastavily betony domácího strážce svatyně. Když pak Oceláři pohrdli šanci Varadiho, který střílel do poloprázdné klece a trefil pouze gólmana, bylo jasné, že tři body dnes zůstanou na západě Čech. Závěrečný tlak červenobílých se již nekonal, na druhý Třinec se tak bodově dotáhl Liberec, naopak Plzeň posílila své šance na desítku.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň): Po delší době jsme podali před našimi diváky velmi dobrý výkon. Všichni bojovali, dřeli, navíc jim zezadu dodal jistotu bezchybným výkonem gólman Horčička. Doufám, že klukům přiblížení k desítce dodá sílu do dalších zápasů.

Pavel Marek (Třinec): Nás teď provází zranění a nemoci. Mužstvo jsme před zápasem doslova lepili. Dlouho jsme nevěděli, kolik hráčů vůbec bude k dispozici do zápasu. Řada hráčů do něj šla rovnou z postele, jiní hráli s horečkou a pod antibiotiky. Navíc Richter a Zagrapan odpadli těsně před utkáním a během něj jsme ještě přišli o zraněného Květoně. Trvalo nám, než jsme se dostali do tempa. Pak jsme měli nějaké šance, ale zklamala nás koncovka.