TRI - PLZ 4:0 - Na rozjeté Oceláře indiáni nestačili

Třinec/Plzeň - Indiáni si z dalekého Třince domů neodvážejí ani bodík. Ve střetnutí 51. kola totiž na ledě Ocelářů nevstřelili ani branku, zatímco domácí se radovali hned čtyřikrát díky dvěma trefám Bonka, jedné Růžičky a Kohna. Plzeňané smutnit však nemusejí, už za dva dny se doma rozloučí se základní částí zápasem se Zlínem.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:0
0:0, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 28. Bonk (Růžička , Seman), 32. Růžička (Polák, Zíb), 49. Kohn (Hrabal), 51. Bonk (Varaďa). Rozhodčí: Ország, Müller - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4468.

HC Oceláři Třinec

Hamerík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, McGregor, Zagrapan.

HC Škoda Plzeň

Horčička (od 51. minuty Salfický) - Jeřábek, Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Kovář, Svačina - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Plášek, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 50 30 4 26 86,67 0
Dušan Salfický 10 8 0 8 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 -1 4
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 2
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 -1 2
John Lammers 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 -3 2
Karel Plášek 0 0 0 -1 0
Tomáš Rachůnek 0 0 0 -1 0
John Slaney 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -2 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Vladimír Svačina 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0
Pavel Vostřák 0 0 0 -2 0

komentář

V první části utkání jsme sledovali výborný hokej, který jen potvrzoval dosavadní výkonnost obou týmů. Na obou stranách bylo vidět, že hráči chtějí zvítězit a to se divákům muselo líbit. Za delší konec ale téměř po celou dobu utkání tahali Oceláři.

Již ve čtvrté minutě měli domácí slibnou příležitost: Polanský v rohu vyhrál zdánlivě ztracený souboj a vytvořil první větší šanci pro Jakuba Orsavu. Ten z pravého kruhu nelítostně volejem nastřelil Horčičku, který netušil kde má puk. Naštěstí pro Plzeňské rozhodčí stihl přerušit hru ještě předtím, než Polanský mohl dorážet.

Idiáni se pokusili odpovědět v sedmé minutě - puk se dostal mezi kruhy na Jaroslava Modrého. Zkušený harcíř Inidánů měl dostatek času, aby si puk narovnal na prudkou bombu, Hamerlík ale viděl. Akce střídala akci a tak se ke slovu přihlásili znovu domácí. V deváté minuitě se blýskla první formace Ocelářů. Bonk nabil na modrou Hudcovi, který z první nahodil. Jeho výzvy si správně všiml Varaďa a elegantní tečí usměrnil puk mezi betony Horčičky, ale plzeňský brankář udržel puk s velkým štěstím před brankovou čárou.

V jedenácté minutě mohli hosté jít do vedení, když Vladímir Svačina ideálně naservíroval puk před brankoviště na hůl St. Pierra, který ale ani nadvakrát nedokázal puk procpat za Hamerlíka. V čase 19:30 málem slavili domácí, protože Polanský prodloužil ke vzdálenější tyči na Vojtěcha Poláka, který mohl poprvé propálit Horčičku. Jenže plzeňský gólman se zázračným způsobem přesunul.

Po změně stran to byli znovu Oceláři, kdo tahal za delší konec. Již za dvě minuty od úvodního bully našel Bonk mezi kruhy najetého Polanského, který ztroskotal na šťastném Horčičkovi. Ve třiadvacáté minutě utkání si Třinec počínal znovu velmi aktivně- nejprve Peterek v dobré pozici trefil Horčičku jen do vyrážečky, posléze hostujícího brankáře na brankovišti nepřetlačil důrazný Orsava.

V osmadvacáté minutě ale již ani plzeňská obrana nedokázala odolat třineckému tlaku, což pramenilo v první branku domácích. Plzeň totiž v oslabení nedokázala vyhodit, Seman zachytil puk na modré, prodloužil na Růžičku, který se neukvapil, našel před brankovištěm Radka Bonka a ten napálil puk mezi betony do brány.

Po polovině utkání přišel další zlom ve prospěch domácích: Vojtěch Polák našel přihrávkou přes dvě třetiny najetého Martina Růžičku, který na modré přebral kotouč a ranou z pravého kruhu s pomocí tyče překonal Horčičku.

Sedmatřicátá minuta - Polanský ujížděl sám nabrankáře a Hanzlík ho potáhl a Sudí bez váhání nařizuje trestné střílení, Polanský ale tentokráte svůj nájezd překombinoval. Klid na hole domácích v podobě třetího zářezu přidal Ladislav Kohn v devětačtyřicáté minutě, který pohotově zužitkoval přihrávku Hrabala.

A když se v jednapadesáté minutě trefil i Radek Bonk, čímž vyhnal Horčičku z brány, bylo hotovo.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Moc si vážíme toho, že jsme dokázali vyhrát základní část. Považujeme to za velký úspěch, kluci pracovali výborně. Myslím, že dneska jsme hráli nejlepší zápas doma. Výborně jsme bruslili a hráči šli opravdu velmi svědomitě za vítězstvím. Ale sezona nekončí, máme před sebou ještě velké úkoly.

Milan Razým (HC Plzeň 1929): Domácí byli aktivnější, vytvořili si řadu brankových příležitostí. Přestože nevyužili minutovou přesilovku pět na tři a trestné střílení, vstřelil čtyři branky a zaslouženě zvítězili.