SLA-PLZ 2:1

SLA-PLZ 2:1 - Indiáni již ztrátu nedohnali

Plzeň - Ani napodruhé indiáni v Praze nebodovali. Po prohře na Spartě se Západočechům nepodařilo uzmout bod ani na Slavii, když se po marném dotahování dvoubrankového manka museli před svým soupeřem nakonec sklonit.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

2:1
1:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 6. Krejčí (Vas, Doležal), 23. Vlasák (Valach, Bednář) - 25. Pletka (Simon). Rozhodčí: Hodek, Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. Diváci: 2945. Střely na branku: 26:25. Zblokované střely: 9:16. Hity: 13:13. Vhazování: 35:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Slavia Praha

Furch - Kolařík, Krejčí, Holub, Valach, Štich, Novák, Knot - Bednář, Vlasák, Tomica - Čermák, Vas, J. Doležal - Stránský, Klhůfek, Sklenář - Tomek, Poletín.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík, Boháč - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Johnson - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Schleiss, Michel, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 54
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 8
Petr Kadlec 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 4
Jakub Lev 0 0 0 0 0
David Michel 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 0 8
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 4
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 -1 0

komentář

Slavia vstoupila do utkání aktivněji a hned v 5. minutě se radovala z gólu. Vas zavezl kotouč do útočného pásma a se štěstím našel nad kruhy připraveného Daniel Krejčího, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Západočeši se pokoušeli o vyrovnání, když se jim v polovině první dvacetiminutovky naskytla možnost přesilové hry 5 na 3, tu ale ani po oddechovém času nedokázali zužitkovat. Domácí podržel především brankář Furch.

V úvodu prostředního dějství začali udávat tempo hry hosté, paradoxně to však byli sešívaní, kdo skóroval. Valach vypálil od modré čáry a před Machovským si na teč do odkryté části branky počkal explzeňský Tomáš Vlasák.

Netrvalo ovšem dlouho a Plzeňští snížili. Nejprve se usadili v pásmu před Furchem, po urputném boji u mantinelu se puk nakonec dostal až před branku ke zcela osamocenému Václavu Pletkovi, a ten už si domácího gólmana vychutnal forhendovou kličkou.

Zpestřením zápasu byla menší šarvátka mezi Stránským a Johnsonem. Závěr druhé třetiny se pak odehrával ve znamení vyloučení. V oslabení si zahráli jak svěřenci trenéra Lubiny, tak i hosté. Ani jeden tým už ale změnu skóre před odchodem do kabin nepřipustil.

Na začátku třetí periody okupovali domácí území před Machovským při přesilovce pět na tři. Stejně jako Západočeši ale nedokázali dvojnásobné početní výhody využít. Plzeň se pokoušela po zbytek zápasu dotahovat, ale Slavia svému sokovi obrat nedovolila.

Tři minuty před závěrečnou sirénou si hosté situaci na srovnání skóre neulehčili. Dvouminutový trest si totiž vykoledoval Pletka, a šance Plzně na vyrovnání tak byly mizivé.

Slávistům se nakonec podařilo výsledek udržet, a na domácím ledě tak získat tři body za těsné vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Tento domácí zápas byl pro nás po prohře v Pardubicích hodně důležitý. Přistoupili jsme k němu zodpovědně už v první třetině. Utkání se pro nás vyvíjelo dobře, protože jsme měli výhodu, když jsme vedli. Mohli jsme využít ještě početní výhodu pět na tři. Zápas nás stál mnoho sil, ale hodně nás podržel Dominik Furch."

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Náš výkon byl v první třetině špatný. Čekali jsme branku a ta přišla. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila. Bohužel jsme na začátku třetiny znovu inkasovali, naštěstí jsme pak dali kontaktní gól. Myslím si, že náš výkon potom nebyl špatný. Zlepšili jsme pohyb, měli jsme i nějaké šance. Ve třetí třetině přišly z naší strany nesmyslné fauly, hráli jsme sedm minut v oslabení, což nás stálo mnoho sil. V závěru nakonec rozhodla naše přesilovka, i přesto, že jsme ji nesehráli špatně, ale bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. V následné minutové powerplay ještě nějaký náznak byl, ale Slavia si závěr už pohlídala."