Junioři bůrem vyprovodili ze svého ledu Motor!

Plzeň - Padesát střel, pět branek a pohodlné vítězství zaznamenali Západočeši proti Motoru, který potřetí v řadě skolili výsledkem 5:2.

HC Plzeň 1929 - Banes Motor České Budějovice

5:2
2:0, 0:0, 3:2

Branky a nahrávky: 10. Suchý (Stráský), 16. Krliš (Kokoška, Suchý), 44. Krliš (Kokoška, Suchý), 46. Suchý (Kokoška, Krliš), 52. Kokoška (Krliš) – 56. Šulek (Bláha), 56. Marcilis (Šuhaj, Žáček). Rozhodčí: Kostourek – Řerný, Tvrdík. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. Diváci: 66. Střely na branku: 50:31. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

HC Plzeň 1929

Štekr (Kuchař) – Polívka, Kaňák, Walter "A", Pokorný – Petráš, Beneš "A", Švarc, Vlček, Vavřička, Krystl, Rajal, Krliš "C", Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský.

Banes Motor České Budějovice

Kváča (Spáčil) – Svoboda, Farka, Matoušek, Žáček, Klinecký, Benda – Kánik, Bláha, Doktor, Šuhaj "A", Sloboda, Marcilis, Točík "A", Šulek, Bárta, Pixa, Panáček "C", Bárta.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Filip Kokoška 1 3 4 0 0
Václav Krliš 2 2 4 0 2
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 2
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 1 1 1 0
Filip Suchý 2 2 4 1 2
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 4
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Duel začal poměrně rychlým vyloučením na domácí straně, ovšem hosté se k ohrožení Štekra prakticky nedostali. Naopak v největší šanci se drali modrobílí do přečíslení dva na jednoho, které ovšem zhatila zablokována přihrávka Krliše. Stejný hráč za nedlouho poté inkasoval přihrávku mezi kruhy a zkusil bekhendem zasunout mezi betony Kváči, ten je sklapl včas. Z levé strany se přes střed až na pravou prodral o chvilku později Suchý, jeho pokus ale skončil pouze na vyrážečce. Skóre se tak poprvé měnilo až téměř na vteřinu přesně v půlce třetiny. Filip Suchý dostal šanci na reparát a dlouhé obléhání hostující svatyně tentokráte zakončil vedoucí trefou - 1:0! Následně v rychlém sledu putovali dva indiáni na trestnou a Motor dostal výhodu 102 sekund dlouhé, dvojnásobné početní výhody. Naložil s ní však prachbídně a jediné ohrožení pro Štekra znamenaly pouze rány z dálky v podání Klineckého, které navíc domácí brankář dobře viděl. A tak Západočeši trestali. Hosté v obraně totiž zcela propadli, touš před branku poslal Suchý, střelou z první se sice ještě neprosadil Kokoška, dorážkou ale již ano Václav Krliš – 2:0! Suchý byl dnes při chutí a po chvilce mohl přidat třetí gól svých barev, když číhal u pravé tyče, tentokráte si však ani nadvakrát na Kváču nepřišel. Když se v samotném závěru neujaly ani dvě střely od modré Vlčka a Petráše, skončila úvodní část dvoubrankovým rozdílem.

V prostředním dějství zkoušeli své štěstí jako první Krliš se Švarcem, pokusy však byly nepřesné. Lépe si vedl na druhé straně Šulek, ovšem z ostrého úhlu Štekra nepřekvapil. V početní výhodě poté pár kroků za modrou dobře vypálil Beneš, Kváča jen tak tak zasáhl ramenem. Přesilovky se dočkali i hosté, ale málem sami inkasovali. Vracovský sám mezi kruhy nejprve neuspěl tvrdou ranou z první, následně ani dorážkou. Trestat tak mohl Sloboda, jenž se trhl všem hráčům Plzně, ale tváří v tvář Štekrovi zvolil střelu, která byla nepřesná. Když pak Hajšman z první z mezikruží našel pouze připraveného Kváču a Klineckého tečovaná rána od modré skončila jen na tyči, měla o všem rozhodnout poslední část.

Zkraje třetí části pomohl duel zlomit indiánům hostující Svoboda. Ten byl dvakrát po sobě vyloučen a modrobílí trestali. Nejprve krásný ťukes domácích ještě zvládl Kváča vystihnout a zasáhnout, na dorážku Václava Krliše ale již neměl šanci - 3:0! Následně se touš dostal mezi kruhy k Filipu Suchému, který tvrdou ranou dodal na hokejky svého týmu klid - 4:0! Pátý úspěch Plzně zaznamenal v polovině třetiny Filip Kokoška, jenž se po třech asistencích prosadil dorážkou - 5:0! Šestou trefu měl na holi Švarc, který byl faulován v úniku, ovšem při nařízené trestném střílení mu ve finální fázi touš uskočil z čepele. Poté se osmělil Motor a připravil si pro domácí dva tvrdé direkty. Bláha nahazoval od pravého mantinelu, Štekr puk betonem pouze vyrazil před sebe, kde již číhal s dorážkou Ondřej Šulek – 5:1! Uběhlo pouhých sedmnáct vteřin, mezi obránci se prodral mezi kruhy Jan Marcilis a střelou nad beton na vzdálenější tyč snížil na - 5:2! Více se toho však do toho utkání nevešlo a zisk tří bodů tak mohou slavit na západě Čech.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): „Zápas se hodnotí špatně. Já se vrátím k tomu včerejšku, kdy jsme sehráli parádní utkání. Vyrovnané, bruslivé, bylo senzační z mého pohledu. Dneska se na náš hokej nedalo dívat. Nebyl tam pohyb, osobní souboje, vypadávali jsme ze hry. Na tomto utkání je pozitivní pouze to, že jsme získali tři body po podprůměrném výkonu.“

Milan Kupka (HC Motor ČB) „Dnes jsme podali špatný výkon. Jediný, koho bych vyzdvihl, tak je brankář. Nebýt totiž Petra Kváče, tak jsme tady dnes možná dostali dvouciferné číslo. Pochválení putuje i pro mladíky Káníka s Bláhou, jinak bych zkritizoval celý tým, protože takhle se nebojuje a nehraje o výsledek a body. Takže velké zklamání až na tyto tři hráče.“