Junioři brali po velké přestřelce v Brně bod

Plzeň - Parádní zápas se smolným koncem odehráli mladíci ze západu Čech na ledě Komety. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, po velké bitvě se body nakonec rozdělily v poměru 2:1.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929

5:4sn
3:2, 0:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Zábranský (Pokorný), 13. Dvořák (Kupčík, Pokorný), 17. Grünwald (Dvořák, Zábranský), 58. Kratochvíl (Dvořák, Kupčík), rozh. náj. Pokorný – 7. Krliš (Suchý, Walter), 15. Vlček (Vavřička), 32. Suchý (Polata, Chalupa), 50. Kokoška (Walter, Krliš). Rozhodčí: Czubaj – Musil, Lainka. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 44. Střely na branku: 46:51. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4.

HC Kometa Brno

Dostál (Gerža) – Švejda, Mikyska, Kubeš, Zukal, Zábranský, Kupčík, Tůma, Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, Horký, Hroudný, Dupljaku, Kratochvíl, Grünwadl, D. Pokorný.

HC Plzeň 1929

Štekr (21. Kuchař) – Polívka, Kaňák, Walter, Pokorný, Starý, Petráš, Chalupa, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Ondřej Kuchař 45 36 1 35 97,22 0
Jonáš Štekr 20 10 3 7 70,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 1 1 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -2 0
Filip Kokoška 1 0 1 0 0
Václav Krliš 1 1 2 2 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 0 0 0 -2 2
Matěj Polata 0 1 1 0 2
Ondřej Polívka 0 0 0 1 2
Dominik Starý 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 1 2 2 0
Jakub Vavřička 0 1 1 -1 6
Lukáš Vlček 1 0 1 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 2
Jan Walter 0 2 2 1 2

komentář

Do zápasu vstoupili lépe hosté, když v sedmé minutě vstřelil první gól utkání Václav Krliš . Domácí se po obdrženém gólu víc rvali dopředu a přineslo to ovoce. Hned dvě minuty po obdržení srovnal Libor Zábranský . Hra potom byla velice vyrovnaná a oba týmy nám ukázaly, že hrát hokej umí perfektně. Ve dvanácté minutě se prosadil Filip Dvořák , když brankáři vypadl puk z lapačky a tak pohotově zakončit do odkryté brány. Ani hosté nemuseli na vyrovnání dlouho čekat. Dvě minuty po obdržení bylo zásluhou Lukáše Vlčka srovnáno. Pátý gól v první třetině vstřelil domácí Filip Grünwald . Poté už branka v první třetině nepadla, i když oba týmy měli mnoho šancí.

Do druhé třetiny vyměnili hosté brankáře. Hra byla najednou hodně vyrovnaná a oba týmy spíš čekaly na chybu svého protějška. Jedinou branku v této třetině vstřelil hostující Filip Kokoška . Za Kometu nastoupil ve svém první utkání v lize juniorů Lukáš Dostál, který si nevedl vůbec špatně. Ve druhé třetině dokonce chytil hostím trestné střílení.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Vypracovávali si hodně šancí. Blízko ke gólu měl domácí Filip Dvořák, který jen trefil ležícího protihráče v brankovišti. I když Brno ve třetí třetině dominovalo, tak gól vstřelili hosté, konkrétně Filip Kokoška . A po gólu to vypadalo že se karta obrátila. Hosté více tlačili a Kometu téměř k žádné velké šanci nepustili. Už to vypadalo, že Petr Kratochvíl prožije svůj zápas hrůzy, když neproměnil už třetí gólovou šanci v řadě, ale poté, co vstřelil vyrovnávající branku pár minut před koncem, bylo vše zapomenuto. Skóre bylo tedy 4:4 a zápas už se dohrával, když ale půl minuty před koncem šli hosté po zbytečném faulu do čtyř, nabídli šanci na tři body domácím. Ti jí ale nevyužili a šlo se do prodloužení.

Do prodloužení vstoupila Kometa v početní převaze, která trvala minutu a půl, nicméně šanci na skórování nevyužila. Prodloužení žádnou velkou šanci nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V samostatných nájezdech se jako první neprosadili hosté. Druhý nájezd s přehledem proměnil Dominik Pokorný. Za hosty se nedokázal prosadit kapitán mužstva Krliš a nabídl tak šanci domácím k rozhodnutí. Robert Havlát svůj nájezd krásným blafákem proměnil a zajistil domácím druhý bod do tabulky.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno) Dnes to byl velice těžký zápas. Kluci si dle mého názoru zasloužili ten druhý bod více než hráči Plzně. Hosté byli velice silný soupeř, takže jsem rád že jsme je porazili. Dnes nastoupilo hodně šikovných mladíků, kteří hráli velice dobře.

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929) Za mě si myslím, že jsme si vyhrát dnes nezasloužili. Možná za to mohlo menší hřiště, nebo to, že hráči měli podobné dresy. Ale na tohle se nemůžeme vymlouvat. Beru tento zápas jako zklamání.