TRI - PLZ 3:0

TRI - PLZ 3:0 - Plzeň se se základní částí rozloučila porážkou na ledě úřadujícího mistra

Plzeň - Indiáni dnes vyjeli k poslednímu utkání základní části, představili se na ledě úřadujícího mistra z Třince.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:0
2:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 3. Martin Růžička (M. Stránský), 14. M. Stránský (Roth), 60. O. Kovařčík (M. Kovařčík).
Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Hradil, Micka – Hlavatý, Lederer

vyloučení
2:5
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:19
Zblokované střely
9:21
Hity
7:7
Vhazování
24:27
Diváci
4884

HC Oceláři Třinec

Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Roth, Galvinš, Kundrátek, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Hrehorčák, M. Kovařčík, Chmielewski – Adamský (C), Dravecký, Kofroň.

HC Škoda Plzeň

Frodl (J. Pavelka) – Jank, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – P. Zdráhal, Rob, Pour – Vracovský, Heřman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Jan Eberle 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 -2 0
Bohumil Jank 0 0 0 -1 0
Adam Jánošík 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 4
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 2
Patrik Zdráhal 0 0 0 -1 0

komentář

Lépe do utkání vstoupili domácí. Stránský zatáhl kotouč od vlastní modré podél pravého mantinelu až do útočné třetiny na kruh, odkud oslovil v situaci dva na jednoho Martina Růžičku, který bekhendem otevřel dnešní střelecký výčet. Po chvilce pálil v početní výhodě po křižném pasu Gernáta z levé strany Roth, našel ale jen lapačku plzeňského brankáře. Poté přišla rychlá kombinace pro zakončujícího Matěje Stránského, ten ovšem z první poloodkrytou klec minul. Přesto se Slezané druhé branky dočkali. Stejný hráč za pár vteřin dostal šanci na reparát a udeřil přesným pokusem z levého kruhu. S rychlou korekcí se snažil přispěchat Jank, od modré těsně přestřelil. Neujala se ani akce pro zakončujícího Straku, jenž před Štěpánkem puk netrefil ideálně. O první přestávce tak zamířili do kabin spokojenější domácí. 

Prostřední periodu zahájil v úniku Kovarčík, na Frodla si ale nepřišel po kličce a zakončením mezi betony. Činil se i Štěpánek, který řešil zakončení Kaňáka, jenž si sjel od modré až před branku. Z podobné pozice na druhé straně nepřidal třetí gól ani Dravecký. Nejblíže k němu tak byl v tomto dějství Jank, který pár kroků za modrou napřáhl a rozezvučel tyč. I o druhé pauze tak na světelné kostce zářil stav 2:0.

Polední dvacetiminutovku načali Západočeši v početní výhodě, ze svých pozic si ovšem na muže s maskou Ocelářů nepřišli Gulaš a Čerešňák. Následně se do přečíslení dvou na jednoho dostali Vrána s Adamským, puk skončil mimo. Definitivní pojistku se dvakrát snažil v rychlém sledu přidat Gernát od modré, jednou však minul, podruhé zasáhl Frodl. Ten v poslední minutě nedosáhl na bratrskou kombinaci Michala a Ondřeje Kovarčíka, kteří si dvakrát vyměnili puk z osy hřiště na levý kruh. Oceláři tak nakonec Západočechy v tabulce vystřídali na konečné druhé příčce.

FOTO: Lukáš FIlipec

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Dobře jsme vstoupili do utkání a vedli jsme po první třetině 2:0. Plzeň má velmi dobrý mančaft, hraje agresivně v obranném i útočném pásmu. Myslím si, že jsme ale dobře eliminovali jejich založení útoku, dobře jsme zase hráli ve středním pásmu. Občas jsme se v naší třetině dostali pod tlak, občas jsme byli pro změnu v útočném pásmu lepší my. Byl to boj, proměnili jsme šance a také oba gólmani chytali velice dobře. Jsem rád, že jsme poslední zápas základní části vyhráli a že jsme druzí v tabulce. Chtěli jsme začínat doma a to se povedlo." 

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Špatně jsme do utkání vstoupili. Třinec měl dvě šance, obě proměnil. Ukázal, že má velmi zkušený mančaft a potom si to velmi dobře odbránil. Stačilo mu to, nenašli jsme ve finální fázi pohodu. Drželi jsme puk, ale i na střely jsme prohráli. V závěru jsme bohužel udělali chybu a Třinec ji využil. Chtěli jsme bodovat, být v tabulce výše a začínat doma, ale už to nezměníme. Teď začíná nová soutěž, konečně to vrcholí."