Sklenička v reprezentaci

Domácí turnaj chceme vyhrát, říká David Sklenička

Plzeň - Obránce indiánů si svými výkony v modrobílém dresu vysloužil nominaci na přípravný turnaj v Pardubicích před mistrovstvím světa. Uvedl se v duelu s Finy asistencí na úvodní trefu zápasu.

Davide, jaké jsou první pocity po duelu s Finy?
Je to super pocit. Chtěli jsme vyhrát a věřili jsme, že to můžeme urvat, což se i stalo. Zaplaťpánbůh za to.

Splnili to, co jste od nich čekali? Trenér Kalous čekal urputný hokej, že budou napadat a půjdou do vás fyzicky...
Přesně tak, šli po nás hodně, neměli jsme vůbec čas na rozehrávku. Především pro nás, obránce, to bylo fakt nepříjemné. Nějaké chyby tam byly, ale Francík (Pavel Francouz) to výborně zavřel a podržel nás. Můžeme být rádi, že jsme ho tam měli.

Z vaší přihrávky se urodila první branka, jak jste situaci viděl?
Nejdřív byla skrumáž u mantinelu, pak to Kautič (Dominik Kaut) posunul na mě na modrou, já jsem to hned posunul na Záďu (Filipa Zadinu) na pravé křídlo. Nevím, jestli střílel nebo nahrával, ale Fini si to tam sklepli a jemu gratuluji k prvnímu gólu v reprezentaci.

Jak se hrálo v pardubické hale před téměř šesti tisíci fanoušky?
Pardubice mají výbornou atmosféru. Vždycky, když tady jezdíme i v extralize, tak tady mají hodně lidí a ti fandí výborně. Musím jim poděkovat.

Zmiňujete extraligu, jaký je to rozdíl? Třeba právě s play off, které jste ještě nedávno hrál?
Určitě v rychlosti hry. Jednoznačně.

Před začátkem turnaje trenéři říkali, že se bude jednat hlavně o to, abyste si zvykli na všechny akce a vypilovali souhru. Jak to berete vy?
Určitě bychom celý turnaj rádi vyhráli, ale hlavní je připravit se na mistrovství. Je tady hodně kluků, takže ty sestavy ještě protočíme a uvidíme, kdo nakonec odcestuje. Ale turnaj bychom určitě rádi vyhráli.

V sobotu hrajete se Švédy, kteří dnes porazili Rusy. Co od nich čekáte?
Abych řekl pravdu, tak ještě jsem je letos hrát neviděl. Určitě to probereme na videu, co hrají, a doufám, že se na ně dobře připravíme a dopadne to jako dneska.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!

Foto: Aleš Krecl / ČSLH