Rozhovor Lukáš Hájek

Fandím celý život, říká 2000. permanentkář Lukáš Hájek

V dalším rozhovoru vám přinášíme povídání s fanouškem indiánů Lukášem Hájkem, který si zakoupil jubilejní 2000. permanentku na novou sezónu.

Úvodní fotka u článku již stihla prozradit, že také dvoutisící permanentkář obdržel hraný dres z Champions Hockey League. Jak dlouho už Lukáš Hájek navštěvuje plzeňský zimní stadion a fandí modrobílému klubu? „Fandím celý život. Na hokej jsem kdysi začal jezdit s tátou, většina stadionu ještě byla na stání. Seděl jsem mu na ramenou a fandili jsme. To bylo za doby Dušana Salfického nebo Petra Kořínka.“ 

U těchto dvou legendárních hráčů se pan Hájek ještě zastavil při odpovědi, koho během svého fandění v plzeňském dresu obdivoval. „To byli právě Salfický a Kořínek, staří dobří kluci. Ale i teď jsou v Plzni samozřejmě hvězdy, takže je to super," dodává pětatřicetiletý fanoušek, který se snaží nevynechat žádný domácí zápas, Škodovku podporuje i na venkovních kluzištích. „Většinou na zápasy stíhám a jezdím, jak kdy, někdy to bohužel nevyjde. Na venkovní zápasy jezdím na Spartu, to je klasika, pak se občas vydáváme třeba do Liberce nebo do Karlových Varů,“ prozrazuje Lukáš Hájek. 

Také jeho neminulo putování po ochozech stadionu, než našel své ideální místo, odkud podporuje svůj oblíbený klub: „Dříve jsem chodil sedět za bránu, poté jsem byl u sektoru hostů, to nebylo ono. Momentálně druhým rokem sedáváme v sektoru 202 v sedmé řadě.“ Nyní už mu patří právě prostor za trestnou lavicí hostí, na toto místo si pan Hájek zakoupil svou celoroční vstupenku, která mu zajistila označení 2000. permanentkář. 

Kromě extraligy loni Škoda válela i v hokejové Lize mistrů, soutěž si získala oblibu u velkého počtu plzeňských fanoušků. Jinak tomu není ani u Lukáše Hájka, který se na Champions Hockey League chystá vyrazit rovněž v nové sezóně. Slíbil, že bude chodit na duely proti soupeřům z celé Evropy: „Budu určitě, je to moc zajímavá soutěž. Bylo to moc pěkné, zápasy byly také velice dobré, navíc to klukům na ledě šlo. Loni to byl úspěch veliký, letos budu chodit určitě taky.“ Výtečná volba - také v blížícím se ročníku se v Plzní představí hokejové hvězdy. 

A na závěr patří otázka, co by pan Hájek indiánům do nové sezóny popřál a vzkázal? „Určitě bych týmu přál hlavně postup do play-off. A chtělo by to první místo. Uvidíme, jak to půjde, není to o jednom výsledku, nepočítá se jen jeden zápas, ale celá sezóna.“