Miroslav Indrák #9

Miroslav Indrák #9: Je potřeba takto makat dál a nezůstat stát na místě!

Plzeň - Reprezentační přestávka je v plném proudu a indiáni se připravují na další porci zápasů v Tipsport extralize, čeká je ale i osmifinále Ligy mistrů.

Trochu mimo dění ovšem zůstává forvard Miroslav Indrák.  Rodák z Písku dorazil na západ Čech ještě v raném mládí a s indiány slavil již zisk tří bronzů a na svém kontě má ve čtyřiadvaceti letech přes tři sta extraligových zápasů s bilancí téměř půl bodu na zápas. V aktuální sezóně v Lize mistrů v šesti utkáních zapsal dvě branky a tři asistence, v jedenácti duelech Tipsport extraligy je bilance vyrovnaná 2+2.

Nyní ovšem mladého šikulu přibrzdilo svalové zranění, na místo polykání náročných dvoufázových tréninků tak jsou na pořadu dne hlavně rekonvalescenční prvky.

Míro, jak probíhá týmová reprezentační přestávka?
Po nedělním vítězném utkání ve Zlíně jsme dostali dva dny volna. Nyní jsou na pořadu dne těžké tréninky, kluci poctivě dřou na ledě. V sobotu je den na oddech a od neděle již začíná klasický předzápasový rytmus. 

A jak to vypadá s vámi osobně?
Ve středu jsme začal rehabilitovat, na nějaké bližší prognózy je ovšem ještě čas. Uvidíme, jak se vše bude hojit a léčit.

Před pauzou jste chytli vítěznou vlnu, není škoda, že zrovna přišla přestávka?
Vždy je lepší, když se hraje. I zápasy dají člověku více než tréninky. Ovšem my máme hodně zraněných, reprepauza nám pomůže se dát dohromady, nějací kluci by se již mohli vrátit zpět. Takže je to takové dvousečné, podle úhlu pohledu.

Hned po pauze vás čeká první duel s Lausanne, již se nějakým způsobem speciálně připravujete?
Jak jsem již říkal, to je ještě daleko, nyní se zaměřujeme spíše na fyzickou stránku. Předzápasová příprava nastane až od neděle, teď je od duelů volno.

V extralize bude první střetnutí západočeské derby. Byla síla Energie a postavení v tabulce znát v prvním vzájemném utkání?
Určitě nejsou žádným otloukánkem, ale to není v extralize žádný soupeř. Vary hrají výborně, mají mladší tým jako my a hodně bruslivý, je třeba je nepodceňovat a doufáme, že vyhrajeme.

Jak zatím hodnotíte výkony mužstva v extralize?
Druhé místo je super. Kdyby nám to někdo řekl před sezónou, tak to bereme. Je potřeba, abychom takhle pracovali dál a nezůstali stát na místě, chceme se pořád dál posouvat dopředu. Tabulka je hodně vyrovnaná a je nutné bodovat v každém zápase. 

A jak jste spokojený po osobní stránce vy?
Čekal jsem od sebe trošku víc. Vždy to může být lepší. Paradoxně jsem se cítil nejlépe v posledních utkáních, kdy jsem se nakonec zranil. Ale je to sport, je potřeba to tak brát. Teď se musím dívat jen dopředu! Těším se zpět mezi kluky a až budu moci hrát zápasy.

Míro, díky za rozhovor!