Matyáš Kantner #93

Tým se obměnil, ambice ovšem zůstávají stejné, hlásí na startu přípravy Matyáš Kantner

Na startu letní přípravy se novým trenérům hlásilo šestnáct hráčů, mezi nimi nechyběl ani Matyáš Kantner. Toho letos bude čekat již pátá sezóna v A týmu, za Plzeň doposud odehrál 157 utkání, v nich vstřelil 32 branek a dalších 30 gólů připravil.

Rok 2021 nezačal pro Matyáše Kantnera zrovna šťastně. V jeho průběhu se při zápasu s Třincem nepříjemně zranil a dlouhých šest neděl se mohl na hokej pouze dívat. I díky tomu plzeňskému odchovanci nevyšla sezóna dle představ, z 32 zápasů posbíral pouhých devět bodů. „Nebylo to z mé strany tak vydařené jako sezóna předešlá. Bylo to také ovlivněné spousty faktory. Nyní se musím znovu dobře připravit a nastartovat to hned od začátku,“ hlásí dvaadvacetiletý forvard. Osobně načne v A týmu již svou pátou sezónu, tudíž již dobře ví, co ho v následujících měsících čeká. „Člověk už má tušení, do čeho jde, co ho čeká a nemine.

Kádr indiánů má nové lodivody, mužstvo po Ladislavu Čihákovi převzali Václav Baďouček s Milošem Říhou. „Přišli noví trenéři, ale kondiční zůstal stejný. Příprava jde prakticky na vrub Jana Snopka. Trenéři nás hlavně pozorují, jsou tady s námi, ale že by do toho mluvili, to moc ne.“ A jaké bylo přivítání a první slova nových lodivodů? „Na začátku týdne bylo rychlé představení a hned jsme šli trénovat. Myslím, že to ještě přijde a navzájem se dobře poznáme,“ říká.

Vrcholem tradiční plzeňské přípravy jsou dvě soustředění na Šumavě. Pro nové hráče se jedná většinou o šáhnutí si na dno svých sil, to se ovšem netýká Kantnera. „První soustředění na Šumavě je vždycky nejnáročnější. U druhého, jak příprava směřuje ke konci, je více odpočinků mezi různými věcmi. Z nějaké části je vždy inovace, ale víceméně člověk ví, co se na něj chystá.

Plzeňské mužstvo opustil kapitán Milan Gulaš, lídr produktivity. „Jistě je to pro nás velké oslabení, nicméně jeho odchod otevírá více šance pro nás ostatní. Dostaneme mnoho prostoru, musíme se pokusit ho nahradit.“ A jaké jsou plány před novou sezónou? Dle plzeňského hráče nadále jen ty nejvyšší. „Řekli jsme si to i na předsezónní poradě. Tým se hodně obměnil, ambice ovšem zůstávají stejné,“ hlásí na závěr Matyáš Kantner.