Pavel Musil #89

Na zápasy se těším více něž kdo jiný, přiznává Pavel Musil

Již druhou suchou přípravu v Plzni má za sebou Pavel Musil. V loňské sezóně odehrál kvůli zranění pouze necelé tři desítky utkání, o to více se těší na nový ročník.

Pavle, máte za sebou suchou část letní přípravy, byla jiná než loni?
Letos si myslím, že jsme toho víc naběhali. Před rokem jsme strávili více času posilováním. Nechyběla dvě soustředění, která pomohla i tomu, abychom se lépe poznali.

Jaký byl přesun na led?
Měli jsme již před oficiálním pondělním tréninkem možnost v pátek, v sobotu i v neděli dobrovolného, toho všichni tak trochu využili. Takové to první omačkání výstroje jsme si tedy udělali sami. Následně jsme začali čtyřiceti minutami power skatingu, což nám poměrně dalo zabrat. Je potřeba, aby ještě povolily brusle a tělo si na všechno zvyklo.

Do Plzně přišli noví trenéři, nastaly i velké změny?
Zatím byla letní příprava víc pod vedením Jana Snopka a trenéři se občas připojili, takže zatím neměli ještě šanci se nějak prosazovat. Všichni makali, tak nemuseli zasahovat. Teprve poznáme jejich taktiky, bude to v jejich roli (úsměv).

Tým prošel mnoha změnami, jak si hráči zatím sedli?
Hodně kluků, co přišlo, mělo individuální přípravy. Ale zatím, co jsem je viděl, tak jsou to normální kluci a máme měsíc a půl do ligy, aby si to všechno sedlo, všichni jsme se poznali. Parta bude bezproblémová a když se nám budou vyhýbat zranění, tak to bude dobré.

Příští týden začínají přípravné zápasy, jak se těšíte?
Docela dost. Minulou sezónu jsem toho moc nenahrál, takže mě ruce svrbí ještě trochu víc než ostatní.

Říkají vám trenéři, co budete nyní dělat na ledě či v posilovně, nebo jdete vždy do neznáma?
Teď nám dali plán. První týden byl ve znamení jednofázových tréninků kondice, abychom připravili tělo. Další týdny začneme již taktické věci ohledně například obrany, budou tam i druhé fáze a zápasy.

Po druhém soustředění na Šumavě jste měli tři týdny volna. Jak jste si ho užil?
Myslím si, že není dobré vypnout na déle než na týden. Je to moc dlouhá pauza po devíti týdnech práce, co jsme udělali. Každý si dá chvíli volno, pak trénuje sám podle svých možností. Někdo chodil i na led. Od týmového trénování jsme si oddechli, ale všichni pracovali dál.

Máme tady nové tváře kluky ze Švédska a Jakuba Kindla, co na ně říkáte? Jaké jsou první dojmy?
Vypadají jako super kluci. Já nejsem zdejší, takže Kubu neznám, ale kluci byli všichni hrozně rádi, že se vrátil. Přijde mi jako rozený vůdce, má kolem sebe takovou přirozenou auru. To tým hrozně potřebuje. Je to velké plus. Kluci ze Švédska, co jsem viděl na ledě, jsou to šikovní hráči. Do kabiny také zapadají výborně. Vedení si zjišťuje o těch hráčích spoustu věcí, takže nevezmou někoho problémového nebo u koho si nejsou úplně jisti jeho kvalitou. Doufám, že si všechno sedne a sezóna bude dobrá.

Pavle, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!