Preview 21. kolo

Indiáni na svém ledě přivítají České Budějovice!

Nový hrací týden načnou modrobílí před svými fanoušky, přivítají totiž Jihočechy. A to i v čele se svým bývalým kapitánem Milanem Gulašem!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
2. listopadu 2021
21. kolo Tipsport extraligy

Modrobílým se na Jihočechy daří, z posledních dvaceti utkání pouze dvakrát odcházeli z ledu bez bodu! Naposledy tomu tak bylo vloni v létě, kdy indiáni v Českých Budějovicích padli 2:4 dvěma góly z poslední desetiminutovky. Od té doby sehrály oba celky osm zápasů a pouze jednou se radoval Motor - 4:3 v prodloužení. Letos v rámci přípravných utkání zvítězila Škoda 5:3 a 3:1, v samotné extralize zase loupila na ledě soupeře 4:3 v prodloužení.


Z tábora soupeře

Jihočeši vloni neodehráli dobrou sezónu, posbírali pouze třiatřicet bodů a rovných deset ztráceli na předposlední Zlín před sebou. Zapsali přitom pouhých šest tříbodových výher, což již s devíti v zádech letos dokázali překonat! I díky tomu v průběžné tabulce dýchají Plzni na záda, manko sice činí pět bodů, ovšem Jihočeši mají utkání k dobru. Naposledy tým uspěl díky skvělé třígólové úvodní části v Olomouci 5:2, před tím před svými fanoušky udolal 4:2 Zlín.

Mužstvo přes léto značně posílilo a nové posily se bodově vyplácejí. Kdo však čekal, že nejvíce se bude dařit plzeňskému exkapitánovi, bude překvapen. O chloupek více se vede Lukáši Pechovi, který vloni posbíral 37 bodů za celou základní část a letos již nasázel devět branek a přidal čtrnáct asistencí. Lepším sběratelem je v celé soutěži pouze Erik Thorell ze Sparty. Milan Gulaš je tak v týmu druhý, celkově v extralize čtvrtý, s bilancí 9+12. Proti Škodě ovšem oba ke konci září své statistiky nerozšířili, to naopak zářila další nová akvizice - Michal Vondrka. Ten zatím stihl odehrát pouze sedm duelů (5+2), vsítil ovšem všechny tři branky svého týmu v zápase.

Mezi třemi tyčemi je pevnou jedničkou Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků necelých 90 procent, parťák Jan Strmeň odchytal pouze dvaadvacet minut s hodnotou 83,33%. Ten měl přitom vloni podobná čísla jako jeho současný kolega a táhl svůj tým, když se zcela nepovedlo angažování Marka Čiliaka.

České Budějovice mají páté nejlepší početní výhody v Tipsport extralize a konkurují si pořádně se Západočechy, kteří jsou třetí. Velký rozdíl je však ve hře v oslabení, zde je Plzeň opět nahoře - druhá, Jihočeši ale až jedenáctí. Suma posbíraných trestných minut je druhá nejnižší, rozdaných hitů devátá a zblokovaných střel čtvrtá.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 6
HC Sparta Praha 3
(2:2, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Bulíř (G. Thorell, J. Kindl), 17. Blomstrand (Mertl), 29. J. Kindl (L. Kaňák), 31. Blomstrand (Bulíř), 35. Kantner (F. Suchý, Kodýtek), 51. Schleiss – 6. J. Konečný (E. Thorell, R. Horák), 9. R. Horák (E. Thorell), 47. R. Horák (E. Thorell, M. Jandus).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kremláček, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kvasnička – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Schleiss.


HC Olomouc 2
Motor České Budějovice 5
(0:3, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. J. Knotek (Ondrušek), 35. Káňa (Nahodil, Krejčí) – 2. Štich (Hanzl), 15. Pech (Gulaš), 16. Gulaš (Pech, Novotný), 43. Novotný (Gulaš), 59. M. Hanzl.
Motor České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech, Gulaš – Chlubna, Novotný, Vondrka – Abdul, Voženílek, Valský – Šoustal, Hanzl, Karabáček.


Bezpečnostní podmínky vstupu a chování uvnitř LOGSPEED CZ Arény

Vstup je umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19.
Po vstupu do Arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95, a to po celou dobu pobytu v Aréně.
Při vstupu je nutné předložit jeden z níže uvedených dokumentů obsahující Vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:
- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní
- negativní POC test ne starší než 72 hodin
- certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování - potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní
- viz Mimořádné opatření MzČR ze dne 30. července 2021

Samotesty, potvrzení o testu vystavené ze zaměstnání a čestná prohlášení nejsou akceptovány.
Netýká se dětí do 6 let.
Pro plynulý průběh vstupu do Arény prosíme fanoušky, aby měli společně s permanentní vstupenkou připravené potvrzení o negativním výsledku testu, případně o očkování či prodělání nemoci, viz výše uvedené podmínky pro vstup do Arény.

UPOZORŇUJEME, ŽE BEZ SPLNĚNÍ VÝŠE UVEDENÝCH POVINNOSTÍ NEBUDE VSTUP NA ZÁPAS UMOŽNĚN A TO BEZ VÝJIMEK.