Miloš Říha

Tým se obměnil hodně, ale věřím, že si vše brzy sedne, říká Miloš Říha

Škoda vyjela poprvé na led v rámci přípravy na novou sezónu. Tým se sešel prakticky kompletní, jak ale prozradil kouč Miloš Říha, kádr ještě není uzavřen. První přátelský duel čeká na modrobílé jedenáctého srpna proti Šumperku.

Pane trenére, začala příprava na ledě. Chybí vám ještě někdo?
Ještě nám na samotný úvod chyběli Samuel Bitten a Ludwing Blomstrand. Kádr ovšem ještě není uzavřený, řešíme jednoho útočníka. Věříme, že se přestup dotáhne co nejdříve, mělo by jít o koncového hráče.

Nyní vás čekají testy, následně teambuildingová akce na lodích. Proč tato změna?
Chtěli jsme to trochu změnit oproti předchozím sezónám. Změnili jsme i soustředění. Přestože máme dopoledne v Praze testy, půjdeme odpoledne ještě na led, aby hráči měli kompletní tři dny na zapracování. Voda je zase taková forma teambuldingu, aby se hráči mezi sebou všichni poznali i s těmi zahraničními nebo těmi, kteří měli třeba individuální přípravu.

Pojedete vy trenéři na jedné lodi spolu?
Určitě. Pozici háčka a zadáka asi budeme střídat, na druhou stranu já jsem vyšší a těžší (smích). Po cestě máme zatím dvě naplánovaná stanoviště na tábor, uvidíme vše ale i podle počasí. Já osobně jsem byl na vodě jednou na vysoké škole na fakultě tělovýchovy.


Fotogalerie ZDE!


Máte již první nástřely sestavy?
Něco v hlavě máme, ale většinou se vaše představy poté mění. A jak v přípravě, tak i v samotné sezóně.

Jak jste spokojený s posílením týmu?
Myslím si, že se nám podařilo. Hledali jsme silné a důrazné typy, přeci jenom to nás vloni na konci, když to všichni začali řezat, stálo lepší výsledek. My si jen připisovali další a další zranění, takže určitě chceme ve hře přitvrdit. Samozřejmě byla otázka náhrady Petera Čerešňáka. To by dle mého měl zvládnout Petr Zámorský. Stejně těžké ovšem bude nahradit i Michala Bulíře. I proto ještě chceme útok posílit.

Změn bylo hodně, bude si vše podle vás sedat déle?
Doufejme, že ne. Ono se to nezdá, ale i vloni bylo změn hodně a bylo to náročné. Věříme především, že nám do toho zase nevlétne nějaký virus. Vloni nám takto vypadl týden a bylo to pak složitější. Ale věřím, že vše určitě stihneme.

Jak vnímáte situaci kolem Davida Jiříčka?
Já na to nedokážu odpovědět. To bude vše záležet na záměrech Columbusu. Navíc vrcholí příprava dvacítek, takže to momentálně ani není aktuální.

Pane trenére, děkujeme za rozhovor, ať se daří!