Martin Beránek

Doufám, že si v Plzni vše sedne a budeme šlapat, přeje si Martin Beránek

Martin Beránek je mladý, teprve 21letý, forvard, který je rodákem z Českých Budějovic. Hokejově vyrůstal právě na jihu Čech a poprvé změnil dres až v této sezóně, kdy odešel do Mladé Boleslavi. Byl pravidelným mládežnickým reprezentantem, na svou první velkou pozvánku do národního týmu ještě čeká.

Poslední den přestupní okna se nevyhnul ani Martin Beránkovi, jenž se z Mladé Boleslavi přesunul na západ Čech. „Nepředpokládal jsem to. Ale jsem rád, že přicházím do Plzně, a těším se na novou výzvu. V Mladé Boleslavi to pro mě v těchto dnech nebylo ideální, takže doufám, že si v Plzni vše sedne a budeme šlapat,“ přeje si nová akvizice v plzeňském týmu.

A jak by zhodnotil dosavadní působení ve středočeské klubu? „Kádr je tam solidní, ale nedávali jsme góly. Sezóna zatím byla jak na houpačce. Změnili se trenéři, atmosféra pak byla trošku pak jiná. Řekl bych, že to nebylo špatný, ale k ideálu to mělo také daleko,“ praví Beránek.

A jak vnímá plzeňské mužstvo? „Plzeň si pamatuji jako bruslivého soupeře, který hodně napadal. Věřím, že se tomuhle stylu hry rychle přizpůsobím a navyknu na něj. Proti Plzni se mi navíc hrálo vždycky špatně. Pocházím z Českých Budějovic, takže už od mládí jsem měl Plzeň jako největšího rivala, beru to jako novou zkušenost. Budu se snažit, co nejrychleji zapadnout do týmu a doufám, že postoupíme v play off co nejdál,“ přeje si 21letý forvard.

Před rokem se mladý útočník stěhoval z Českých Budějovic do Mladé Boleslavi, nyní ho čeká další přesun. Zná někoho osobně z plzeňského celku? „S Michalem Houdkem jsme byli spolu jednou na dvacítkách a s Janem Piskáčkem jsem hrál minulý rok v Budějovicích. Ostatní kluky teprve poznávám,“ dodává rodák z jihu Čech.

Jak by se Martin Beránek představil plzeňským fanouškům a už mluvil s trenérem Kořínkem? „Ještě pořádně ne, ale jistě budou očekávat tu mojí hru, kterou jsem hrál doposud. Praktikuji hodně fyzický hokej, takže možná budu chodit i hodně na oslabení. Když se mi navíc podaří vstřelit nějaký gól, tak by to také bylo super,“ říká závěrem Martin Beránek.