Jan Piskáček #75

Začíná se od nuly a oba týmy mají stejné šance, říká Jan Piskáček

Poslední hodiny zbývají do startu letošního předkola play off, v něm Plzeň narazí na Liberec. V dresu Západočechů bude útočné výpady soupeře bránit i velezkušený bek Jan Piskáček.

V průběhu posledního kola základní části se vlivem průběžných výsledků potencionální soupeři pro Plzeň často měnili, jaká byla nakonec zpráva o Liberci pro třiatřicetiletého beka? „Asi taková, jako kdyby tam byl kdokoliv jiný. My jsme hlavně všichni rádi, že už to konečně začne. Nám bohužel závěr základní části nevyšel, teď se ale vše smazalo, začíná se od nuly a počítají se pouze zápasy.“

Tygři nakonec skončili těsně o bod pátí, v zádech mají navíc devítizápasovou šňůru výher. „Budou samozřejmě těžkým protivníkem. Je to ale play off, asi si nelze vybírat lehčího či těžšího soupeře. Myslím si, že to budou vyrovnané zápasy, hodně o bojovnosti a tvrdosti - těšíme se,“ říká odhodlaně Piskáček.

Hned tři vzájemné duely v základní části zamířily do prodloužení, což ale podle důrazného beka příliš roli hrát nebude. Je to play off a člověk nikdy neví, jak to dopadne. Ale myslím si, že to bude opravdu vyrovnané, stejně jako všechny ty čtyři zápasy v této sezóně. Za mě máme stejnou šanci jako oni - začíná se za stavu 0:0 a nikdo neví, jak to dopadne.

Liberec se v základní části se 155 nastřelenými góly pyšní třetím nejlepším útokem. Je potřeba si na někoho dát větší pozor? „Těžko říct, samozřejmě ale víme, jaké mají v kádru hráče, kdo tam konkrétně hraje. Myslím si, že posledních pár let je poznat, že mají dobrou kabinu. Na nikoho speciálně se ale asi připravovat nebudeme. Musíme hrát na každou lajnu stejně a být nepříjemní,“ uzavírá.


Fota: Marek Sekáč