Aleksi Laakso #90

Máme plnou šatnu skvělých osobností, říká Aleksi Laakso

Letní posila indiánů Aleksi Laakso je již po smolném zranění ze začátku soutěže trenérům opět k dispozici. Zatím stihl v modrobílém dresu dvě utkání s průměrným icetimem přes dvacet minut, jednu asistenci a sedm trestných minut za bitku.

Aleksi, jak se cítíte po zranění na ledě?
Musím říct, že docela dobře. Jednou z mých silných stránek je fyzička, takže stálé udržování dobré fyzické kondice mi velmi pomohlo k návratu. S kondičními trenéry Snopkem a Havlem jsme měli dlouhé dny v "kanceláři" (úsměv). Hodně mi pomohli s rehabilitací a s co nejrychlejším návratem.

Jaké má hokejisty pocity, když zranění přijde takto těsně před začátkem soutěže?
Bylo to pro mě velké zklamání. Ale když jsem jel sanitkou do nemocnice, německá sestřička mi pověděla, že během dne již viděla tolik špatných věcí, tak nemám zapomenout, že je to jen prst a mohlo to být mnohem horší. Tím mě docela uklidnila a uvedla věc do správné perspektivy.

Odehrál jste první dva soutěžní zápasy za Plzeň. Jak se za nimi ohlížíte?
Hráli jsme proti dvěma silným soupeřům a vždy na začátku prvních třetin jsme se trochu trápili. Ale zakousli jsme se a ukázali, že jsme vytrvalí. Samozřejmě jsou věci, které můžeme dělat lépe, ale přístup, způsob a vůle bojovat, byly dobré. Myslím si, že to samé platí i o mé vlastní hře. Není ještě úplně stoprocentní, ale každým střídáním, zápasem a tréninkem se snažím více a více dostat do systému.

Hned druhý zápas v Liberci jste stihnul rozdat nějaké ty rány, co se stalo?
Najel jsem do soupeře a bohužel jsem smolně trefil koleno. Jejich kapitán mi to šel vrátit a já se bránil. Bohužel jsem si za tento faul odpykal jednozápasový trest.

Nyní vás čeká domácí duel s Litvínovem. Jak probíhala příprava?
Přípravu děláme "plzeňským stylem”. Tedy hodně bruslíme a na ledě bojujeme. Touto cestou to chceme přenést i do zápasů.

Jak se cítíte v plzeňské kabině?
V týmu se cítím skvěle. Naše kabina je kombinací zkušeností a mladých hráčů. Máme skvělé gólmany a daří se nám již i v útoku. Plná šatna skvělých osobností.

Jaká je nyní po zlepšených výsledcích atmosféra v týmu?
Atmosféra v kabině závisí na tom, zda jsme vyhráli, nebo prohráli. To je v hokejové šatně asi typické. Musíme také vědět, jaká je výkonnost. Pokud si dáme šanci vyhrát, jsme na dobré cestě.

Máte nějaký předzápasový rituál?
Rituály samozřejmě mám, ale nic moc vzrušujícího. Například každý den jím a chodím spát ve stejný čas. A přidal jsem jeden nový český rituál - trochu Alpy před zápasem (smích).

Aleksi, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!