Enyaq hockey league

Startuje nový ročník EHL! Plzeň začíná se Spartou

Po roce znovu propuknou boje ve virtuálním světě o mistra Enyaq hockey league. Ve čtvrtek 4. ledna vstoupí Škodovka do nového ročníku ve zcela novém složení.

Esport je celosvětový fenomén. Jeho kořeny sahají až do 70. až 80. let minulého století, kdy mezi sebou soupeřili hráči už na počítačích Atari během LAN párty. Postupně se ale touha kompetitivního hraní a soutěžení mezi sebou rozvinula natolik, že se turnaje přesunuly z malých místností do konferenčních sálů, a po nich až na masivní stadiony.

A protože je v České republice hokej národním sportem, není divu, že se do vzrůstajícího fenoménu rozhodla naskočit i společnost BPA sport marketing (marketingový zástupce Tipsport extraligy), která představila Esport Hokejovou Ligu. Tento unikátní projekt představuje videoherní NHL 24 ligu v České republice, která se bude hrát exkluzivně na konzolích PlayStation 5. Skrze online kvalifikace a nominace klubů se vyberou nejlepší hráči, kteří budou v základní částí reprezentovat 14 týmů Tipsport extraligy. V play-off se utká 8 nejlepších týmů, které se společně poperou o finanční odměnu ve výši 150 000 Kč.

V základní části se kluby utkají každý s každým v režimu Hockey Ultimate Team (HUT). Nejlepších 12 klubů z tabulky poté postoupí do vyřazovacích bojů. Poslední tři ročníky ovládly Pardubice.

HC Škoda Plzeň vstoupí do nového ročníku v novém složení. Prostřednictvím výběru gamerů z kvalifikací si Plzeň vybrala hned tři nové talenty. Modrobílý dres nově budou nosit Petr „SwipeCZ“ Stašek, Martin „Lipi“ Lipus a Tomáš „XTom“ Komžík.

V minulém ročníku indiáni vypadli v předkole. Přestože jsou nyní v kádru samí nováčci, cíl je jasný - postup do play-off.

Rozpis nové sezóny ZDE! Přejeme hodně štěstí!