Preview 36. kolo

Nad Plzní proletí Kometa!

Při nedělním odpoledni se na západě Čech uskuteční derby modrobílých celků, Plzeň hostí Brno.

36. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KOMETA od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
14. ledna 2024
36. kolo Tipsport extraligy

V posledních třinácti vzájemných utkáních Škoda s Kometou pouze třikrát dokázala zvítězit, naposledy v prosinci roku 2022. Od té doby v dalších třech vyšla bodově naprázdno. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Kometa vloni své putování základní částí zakončila na sedmém místě, na to nyní ztrácí z osmé příčky tři body, ale má zápas k dobru. Jihomoravané vstoupili do soutěže čtyřmi nezdary, pak začala převažovat vítězství. Avšak nyní se karta znovu obrací, výhra 4:3 naposledy s Olomoucí byla totiž první tříbodová po devíti kolech.

Nepovedený start soutěže stál pozici hlavního trenéra Patrika Martince, mužstvo vede do té doby asistent Jaroslav Modrý. Na pomoc mu přišli z Finska Jakub Kos a Jan Hruška, který si ze Znojma vyřídil střídavé starty, naposledy dorazil z Mladé Boleslavi Zach Osburn. Opačným směrem odešel Alex Lintuniemi, hostovat k Orlům Pavel Jenyš, do Přerova si střídavé starty vyřídil Štěpán Lukeš a do Třebíče Jan Ekrt s Adamem Boltvanem.

Bodově Jihomoravany táhne Jakub Flek, který nastřílel devět branek a přidal dvacet asistencí. V zádech má tři spoluhráče se stejným počtem bodů - Lukáše Cingela (9+13), Steva Mosese (13+9) a Daniela Gazdu (14+8). Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Dominik Furch, který úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent, Štěpán Lukeš se těsně přehoupl přes hodnotu 87. Šanci tak nyní při zranění explzeňského gólmana dostává osmnáctiletý Jan Kavan, jenž se drží nad magickou devadesátkou. Pavel Jekel z Třebíče zase v sedmadvaceti minutách nepřekonal hranici 73.

Početní výhody Komety jsou v celé soutěži šesté nejproduktivnější, hra v oslabení je desátá. Suma posbíraných trestných minut je osmá, ta rozdaných hitů naopak druhá nejvyšší a zblokovaných střel devátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Vítkovice Ridera 1
(1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Indrák (Matýs, Söderlund), 24. Matýs (Söderlund, Kvasnička) – 32. Krieger (Peterek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, M. Soukup, Jansa.


HC Kometa Brno 4
HC Olomouc 3
(1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (Cingel), 32. Flek (Cingel), 40. Kollár (Zaťovič, Flek), 58. Kollár (Flek, Kos) – 15. Řezníček (Kunc), 34. Navrátil (Rašner, Nahodil), 60. Kunc (Navrátil).
HC Kometa Brno: Kavan (Lukeš) – Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka (A), Kaňák, Zahradníček, Svoboda – Moses, Holík, Okál – Kohout, Marcinko (A), Pospíšil – Kratochvíl, Kollár, Kos – Flek, Cingel, Zaťovič (C).